• یکشنبه / ۱ مهر ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1403070100407
  • خبرنگار : 71660

انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری در برخی ایالت‌های آمریکا چگونه است

انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری در برخی ایالت‌های آمریکا چگونه است

انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده آمریکا در تاریخ پنجم نوامبر (۱۵ آبان) برگزار خواهد شد و تقریبا ۶ هفته پیش از آغاز رسمی این انتخابات، فرآیند «انتخابات زودهنگام حضوری» به دلایلی در ایالت‌هایی از جمله مینه‌سوتا، داکوتای جنوبی و ویرجینیا آغاز شد.

به گزارش ایسنا، تا تاریخ پنجم نوامبر، میلیون‌ها آمریکایی چه به صورت غیابی و یا روند زودهنگام حضوری به نامزد محبوب خود رای خواهند داد؛ انتخاباتی که در اولین مناظره آن «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوری‌خواه و «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات در ماه ژوئن به میزبانی سی‌ان‌ان رو در روی یکدیگر ایستادند اما پس از عملکرد ضعیف رئیس‌جمهور بایدن، او به درخواست هم‌حزبی‌ها و حامیان مالی کارزارش از این رقابت‌ها کناره‌گیری و از معاون خود «کامالا هریس» به عنوان نامزد حزب دموکرات حمایت کرد. بدین ترتیب، مناظره دومی در تاریخ ۲۰ سپتامبر میان ترامپ و هریس به میزبانی ای‌بی‌سی نیوز برگزار شد.

روزنامه گاردین در گزارشی با اشاره به انتخابات زودهنگام در برخی ایالت‌های آمریکا نوشت: «انتخابات زودهنگام حضوری یا روند رای غیابی به رای‌دهندگان در برنامه‌ریزی خود کمک می‌کند و مانع مشکلاتی نظیر شرایط بد آب‌وهوایی، صف‌های طولانی یا اتفاقات غیرمنتظره در روز انتخابات خواهد شد.»

شماری از رای‌دهندگان روز جمعه ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) در ایالت ویرجینیا در رای‌گیری زودهنگام شرکت کردند و در ۲ ایالت مینه‌سوتا و داکوتای جنوبی هم شکلی از این نوع رای‌گیری برگزار شد و برخی «رای‌دهندگان پستی» رای خود را حضوری تحویل دادند.

انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری در برخی ایالت‌های آمریکا چگونه است
ایالت ویرجینیا

بر اساس «کنفرانس ملی قانونگذاران ایالتی»، ایالت‌ها به‌استثنای می‌سی‌سی‌پی، نیوهمپشایر و آلاباما به همه رای‌دهندگان این فرصت را می‌دهند که قبل از روز انتخابات، شخصا در مراکز رای‌گیری رای دهند.

گاردین می‌نویسد: «در این مراکز، رای‌دهندگان می‌توانند در چارچوب زمانی معین شده برای رای‌گیری زودهنگام، رای خود را بدهند. لازم به ذکر است که اکثر ایالت‌ها شمارش آرا را در روز انتخابات آغاز می‌کنند و برخی ایالت‌های دیگر از مقامات می‌خواهند جهت آغاز شمارش آرا تا بسته شدن نظرسنجی‌ها منتظر بمانند. هم‌چنین برخی ایالت‌های دیگر نسخه دیگری از رای‌گیری را تحت عنوان رای‌گیری غیابی زودهنگام پیش از تاریخ پنجم نوامبر برگزار می‌کنند.»

رای‌گیری پستی چیست؟

طبق گزارش روزنامه گاردین، اکثر ایالت‌ها اجازه رای غیابی زودهنگام را می‌دهند؛ بدین صورت که یک رای‌دهنده پیش از برگزاری رسمی انتخابات آمریکا، رای خود را به‌طور «پستی» ثبت می‌کند. از طرفی برخی حوزه‌های قضایی هم به رای‌دهندگان این امکان را می‌دهند که برگه‌های رای را به‌طور غیابی در صندوقی امن بیاندازند. ۱۴ ایالت در مواردی نظیر بیماری یا تداخل برنامه کاری به رای‌دهندگان امکان «رای پستی» را می‌دهند و هشت ایالت هم به تمامی رای‌دهندگان اجازه «رای پستی» را می‌دهند و این مسئله به خود رای‌دهندگان بستگی دارد.

انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری در برخی ایالت‌های آمریکا چگونه است
ایالت مینه‌سوتا

اولین برگه‌های رای انتخابات سراسری پیشتر به رای‌دهندگان در ایالت‌هایی از جمله ویسکانسین، مریلند و برای برخی از واجدین شرایط در آلاباما ارسال شده است. هم‌چنین روند رای‌گیری پستی در جایی مانند کارولینای شمالی بر سر اینکه آیا نام «رابرت اف کندی جونیور» می‌تواند در برگه‌های رای ظاهر شود یا خیر، متوقف شده است. مقامات انتخاباتی تا تاریخ ۲۱ سپتامبر (۳۱ شهریور) در بسیاری از ایالت‌ها شروع به ارسال برگه‌های رای‌غیابی می‌کنند.

جزئیات دیگر درخصوص تاریخ، مکان و قوانین ثبت رای در هر ایالت، بخش و حتی شهرداری متفاوت است. در وهله اول، رای‌دهندگان باید برای ثبت رای، ثبت‌نام کنند و سپس با دفتر انتخاباتی محلی خود تماس حاصل کرده و یا جزئیات را پیرامون رای‌گیری زودهنگام و رای‌گیری غیابی در وب‌سایت مربوطه جویا شوند.

انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری در برخی ایالت‌های آمریکا چگونه است
ایالت داکوتای جنوبی

تحقیقات نشان می‌دهد که رای پستی تا پیش از سال ۲۰۲۰ فایده‌ بیشتری برای یک حزب خاص به همراه نداشته است اما در سال ۲۰۲۰ با درخواست دموکرات‌ها برای رای‌ پستی جهت جلوگیری از پاندمی کووید-۱۹، برخی از جمهوری‌خواهان از جمله «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا ادعا کردند که چنین روندی موجب «تقلب» در روند انتخابات شده است. البته بنابر داده‌هایی که روزنامه گاردین بررسی کرده، دموکرات‌ها طی انتخابات ۲۰۲۰ در بخش‌هایی که رای پستی انجام شده بود، به پیروزی دست یافتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha