• شنبه / ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403063119908
  • خبرنگار : 50627

یک کارشناس مذهبی عنوان کرد

هدایت بشر، بزرگترین نتیجه میلاد پیامبر اسلام(ص)

هدایت بشر، بزرگترین نتیجه میلاد پیامبر اسلام(ص)

ایسنا/آذربایجان شرقی ۱۷ ربیع‌الاول میلاد با سعادت خاتم پیامبران حضرت محمد (ص)، میلاد جامع علم، عمل، عبادت و پرچم‌دار شاهراه علویان حضرت امام جعفر صادق(ع) و همچنین هفته وحدت امت مسلمان است.

پاک‌ترین چشمه ساری هستی، مقدس ترین وجود هستی بشریت، آخرین هادی و نور هدایت جهانیان پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) طبق اعتقاد و نظر تاریخ‌دانان شیعه در هفدهم ربیع‌الاول(عام الفیل) در شهر مکه مکرمه و همچنین طبق نظریه اهل تسنن همچون ابن اثیر، ابن جوزی و شمس‌الدین سخاوی در دوازدهم ربیع‌الاول دیده به جهان گشوده است.

حضرت محمد(ص) در ۲۳ سال پیامبری و رسالت خود همواره مسلمانان را به برابری، برادری، اتحاد و وحدت دعوت کرده است و در این راستا نیز مسلمان جهان باید از سنت نبوی پیروی کنند.

فاصله بین تواریخ ولادت حضرت محمد(ص) در طول تاریخ اسلام موجب ایجاد اختلاف و تفرقه میان شیعیان و اهل تسنن و همچنین باب مناسبی برای ورود و ایجاد تفرقه میان این دو مذهب توسط دشمنان اسلام شده بود.

در سال ۱۳۶۰ با تدبیر، درایت و دوراندیشی حضرت امام خمینی(ره) فاصله این دو تواریخ بعنوان هفته وحدت نامگذاری شد که در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی موجب تقویت همدلی و اتحاد میان شیعیان و اهل تسنن سراسر جهان شده است.

هدایت بشری، بزرگترین دستاورد میلاد پیامبر اسلام 

حجت الاسلام و المسلمین محمود هادی کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با ایسنا بزرگ‌ترین دستاورد میلاد پیامبر اسلام(ص) را هدایت بشری دانست و گفت: طبق فرموده خداوند منان در قرآن کریم، حضرت محمد(ص) کامل ترین الگو برای هدایت انسان ها است.

وی به عمل کردن به فضائل اخلاقی حضرت محمد(ص) توصیه کرد و افزود: بر اساس آیه ۴ سوره قلم (وَإِنَّکَ لَعَلی خُلُقٍ عَظِیمٍ) پیامبر دارای حسن خلق بسیاری بوده است، ولی در عصر حاضر متاسفانه این امر در جامعه ما کمرنگ شده است و همچنین نباید در برخورد با یکدیگر غرور، خودبینی داشته و شماتت کنیم.

وی به وجوه مشترک مسلمانان اشاره کرد و ادامه داد: شیعه و سنی ها وجه مشترک زیادی از جمله خداوند متعال، قرآن کریم، پیامبر اسلام و قیامت دارند.

هادی تصریح کرد: اهل تسنن علی‌رغم عدم اعتقاد و ایمان به ولایت، به اهل بیت عصمت و طهارت احترام قائل هستند ولی برخی افراد افراطی از اهل تسنن همچون فرقه داعش و همچنین شیعیان افراطی درصدد اختلاف افکنی و تفرقه هستند.

وی به تلاش دشمنان و استکبار جهانی بر اختلاف افکنی میان شیعه و سنی تاکید کرد و گفت: چرا باید کشور های غربی هزینه های هنگفت شبکه های مجازی و تلویزیونی را برای مردم ایران بصورت مجانی پرداخت کنند؟ جز اینکه دنبال تاثیرگذاری بر فرهنگ و عقاید ما هستند.

کارشناس مذهبی به وحدت همه مسلمانان جهان تاکید کرد و گفت: طبق فرمایش رییس‌جمهور آقای پزشکیان، کشور های اسلامی می‌توانند همچون کشور های اروپایی با متحد شدن مرزهای بین‌المللی را بردارند و اشتراکات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برقرار کنند.

حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن نستوهی کارشناس مذهبی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به ولادت امام جعفر صادق(ع)، مهم ترین اقدام این امام بزرگوار را تشکیل سازمان وکالت دانست و افزود: امام صادق(ع) برای حفظ جان، مال و ناموس مسلمانان راهبرد تقیه را در پیش گرفت، پس از رحلت پیامبر(ص) و حوادثی که در رابطه با تحریف حقیقت اسلام و انحراف آن از مکتب اهل‌بیت(ع) رخ داد جامعه مسلمانان نیاز به دو شوک عملی و علمی داشت، شوک عملی به منظور بیدار ساختن امت که توسط امام حسین(ع) صورت گرفت و دیگری شوک علمی برای احیای معارف قرآن و دین که توسط امام صادق(ع) انجام شد. 

 وی انفاق بی منّت، برآورده کردن حاجت نیازمندان، کمک مالی، اطعام فقرا و شجاعت را از ویژگی های شخصیتی امام جعفر صادق(ع) برشمرد و گفت: در بین شاگردان امام صادق(ع)، افراد متفاوتی از نظر عقیده وجود دارند که جمع کثیری از آنان دانشمندان اهل تسنن هستند، این گروه در حالیکه به جایگاه الهی امام صادق(ع) معتقد نبودند و به تشیع گرایشی نداشتند، اما به فضل و کرامت‌های علمی و اخلاقی آن امام بزرگوار، اعتراف کرده و در مکتب های ایشان حضور داشتند.

وی بارزترین شاخصه اخلاقی پیامبر(ص) را عفو و گذشت برشمرد و ادامه داد: یک مسلمان واقعی باید گذشت و بخشش را الگوی اساسی خود قرار دهد و همچنین یکی دیگر از صفات بارز ایشان که در قرآن نیز به صراحت به آن اشاره شده است، اعتدال و میانه روی در برخورد با دیگران است که آدمی به پیروی و الگو قرار دادن آن سفارش شده است.

نستوهی دلیل اختلاف تاریخ ولادت حضرت محمد(ص) میان شیعه و سنی را تشریح کرد و افزود: تاریخ شناسان شیعه میلاد پیامبر اکرم(ص) را هفدهم ربیع‌الاول بیان کرده‌اند ولی اهل تسنن این تاریخ را دوازدهم ربیع‌الاول می‌دانند و در میان تمام علمای شیعی تنها شیخ کلینی با نظر اهل تسنن موافق است ولی باید توجه داشت که این نوع تفاوت دیدگاه در میان علما تنها در مورد حضرت محمد(ص) وجود ندارد، بلکه درباره بسیاری از حوادث تاریخی چنین اختلاف دیدگاه‌هایی وجود دارد.

وی به هوشیاری مردم مسلمان در برابر توطئه های دشمنان تاکید کرد و افزود: نظام های جهانی‌ به‌وسیله‌ی‌ دولت‌های‌ دست‌نشانده‌ در تلاش هستند، مردم‌ را از اسلام‌ دور نمایند ولی در این میان ملت های مسلمان باید هوشیار باشند و باعث ایجاد تفرقه و دشمنی نشوند.

کارشناس مذهبی تصریح کرد: دشمنان‌ اسلام‌ می‌خواهند در کشورهای اسلامی بویی از اسلام‌ نماند در حالیکه قلب‌ عموم مردم‌ مسلمان‌، با اسلام‌ و خدا است‌.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha