به گزارش ایسنا به نقل از شرکت خدمات مسافرت هوایی آتیان سیر ایرانیان، تهران اماکن زیارتی متعددی دارد که میتوانند پناهگاهی برای آرامش روح و روان شما باشند. در این مقاله، برخی از مکانهای زیارتی تهران و اسامی امامزادههای تهران معرفی میشود تا با تاریخ و فرهنگ غنی این شهر بیشتر آشنا شوید.
امامزاده صالح (ع): از امام زاده های معروف تهران
امامزاده صالح (ع)، یکی از مشهورترین و محبوب ترین زیارتگاه های ایران است که در قلب منطقهی تجریش تهران واقع شده است. این مکان مقدس، از دیرباز مورد احترام و توجه شیعیان بوده است. اگر با خرید بلیط قطار مشهد تهران به این شهر آمده اید و بازدید از امکان مذهبی را نیز در برنامه تهرانگری خود قرار داده اید، زیارت حرم امامزاده صالح می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
مجله گردشگری یومگ در این باره نوشته است که «ایشان فرزند بیواسطه امام موسی کاظم (ع) است. به واسطه نزدیکی نسب صاحب بزرگوار این بقعه متبرکه به یک امام معصوم، این زیارتگاه یکی از معروفترین زیارتگاههای شمیران است و روزانه زائران بسیاری دارد. تعداد زائران این امامزاده در حدود ۳۰ هزار نفر در روز برآورد شدهاند.»
حرم امامزاده صالح (ع) با معماری باشکوه و کاشیکاریهای ظریف، نمادی از هنر معماری ایرانی است. بنای اصلی این حرم در قرنهای ۷ و ۸ هجری قمری ساخته شده و در طول تاریخ بارها مرمت و بازسازی شده است. امامزاده صالح (ع) از امامزاده های شمال تهران، نه تنها یک مکان زیارتی، بلکه مکانی برای آرامش روح و روان نیز هست. بسیاری از مردم تهران برای فرار از شلوغی شهر و رسیدن به آرامش، به این مکان مقدس پناه میآورند. فضای معنوی و آرامشبخش حرم، همراه با معماری زیبا و قدمت تاریخی آن، این مکان را به یکی از محبوبترین مقاصد زیارتی در تهران تبدیل کرده است. حرم امامزاده صالح (ع) در ضلع جنوب شرقی میدان تجریش تهران واقع شده است و دسترسی به آن بسیار آسان است.
امامزاده داوود (ع): لذت زیارت در غرب تهران
امامزاده داوود (ع) در لیست امامزاده های تهران، یکی از زیارتگاههای بسیار محبوب و مشهور در ایران است که در منطقهی خوش آب و هوای کن، در شمال غربی تهران واقع شده است. این امامزاده از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) است و بنا به روایات، همراه با خاندان خود امام رضا (ع) را تا ایران همراهی کرده و پس از شهادت امام رضا (ع) به این منطقه پناه آوردهاند. این امامزاده در شهر تهران، بخش مرکزی کن، جادهی سولقان واقع شده است. بقعه امامزاده داوود (ع) در دوره صفویه ساخته شده و در دوران قاجاریه توسعه یافته است. این بنا از دو مسجد تشکیل شده که هر دو به بقعه اصلی امامزاده منتهی میشوند. موقعیت جغرافیایی امامزاده داوود (ع) در دامنهی کوههای البرز، چشماندازی بسیار زیبا و هوایی پاک و مطبوع را برای زائران فراهم کرده است. جاده منتهی به امامزاده نیز بسیار زیبا و سرسبز است و در فصل بهار و تابستان، طبیعت اطراف آن پوشیده از گلها و گیاهان رنگارنگ میشود. علاوه بر زیارت، زائران میتوانند از جاذبههای طبیعی اطراف امامزاده مانند آبشار امامزاده داوود، پیادهروی در مسیرهای کوهستانی و لذت بردن از طبیعت بکر نیز بهرهمند شوند.
امامزادگان عینعلی و زینعلی (ع): امامزاده های غرب تهران
امامزادگان عینعلی و زینعلی (ع) از جاهای زیارتی تهران، دو برادر از نوادگان گرامی امام سجاد (ع) هستند که حدود ۱۲۰۰ سال پیش به ایران تبعید شدند و در منطقهی ده پونک تهران به شهادت رسیدند. بنا به روایات محلی، این دو برادر نوجوان به دست میرابی به نام علی عمران به شهادت رسیدند و در همین مکان به خاک سپرده شدند. بقعه این امامزادگان در شهر تهران، بزرگراه شهید اشرفی اصفهانی، بالاتر از چهارراه پونک، بلوار پونک، کوچهی امامزاده واقع شده است.
اولین بنای زیارتگاه این دو امامزاده در زمان فتحعلی شاه قاجار ساخته شد. اما بنای کنونی که به شکل امروزی دیده میشود، در زمان ناصر فرمانفرما احداث گردید. ساختمان حرم در میان حیاطی بزرگ و سرسبز واقع شده که درختان کهنسال چنار آن، فضایی آرام و روحانی را ایجاد کردهاند. بنای اصلی حرم از بیرون به شکل مربع و از داخل به شکل هشت ضلعی است. ضریح این امامزادگان نیز در سال ۱۳۸۰ با ضریحی جدید و نفیس جایگزین شد. امامزادگان عینعلی و زینعلی (ع)، به عنوان یکی از زیارتگاه های مهم تهران، همواره مورد توجه و احترام مردم بوده است.
حضرت عبدالعظیم حسنی (ع): از مشهورترین امامزاده های تهران
حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، که به سید الکریم نیز معروف است، از نوادگان گرامی امام حسن مجتبی (ع) و یکی از بزرگترین علما و راویان حدیث در تاریخ شیعه میباشد. ایشان در سال ۱۷۳ هجری قمری در مدینه منوره به دنیا آمدند. به دلیل ظلم و ستم خلفای عباسی، حضرت عبدالعظیم (ع) مجبور به ترک مدینه و هجرت به شهر ری شدند. ری در آن زمان یکی از مراکز مهم شیعیان بود و به همین دلیل حضرت عبدالعظیم (ع) این شهر را برای ادامهی زندگی انتخاب کردند. این حرم که در استان تهران، شهر ری، خیابان مدرس، میدان مدرس است از امامزادههای جنوب تهران است.
پس از رحلت حضرت عبدالعظیم (ع) در سن ۷۹ سالگی، در باغی در خارج از شهر ری به خاک سپرده شدند. به تدریج بر اهمیت و جایگاه این مکان افزوده شد و زیارتگاه ایشان به یکی از مهمترین اماکن زیارتی شیعیان تبدیل گردید. ائمه معصوم (ع) نیز به زیارت حضرت عبدالعظیم (ع) سفارش کرده اند. علاوه بر حضرت عبدالعظیم (ع)، دو امامزادهی دیگر به نامهای امامزاده حمزه (ع) و امامزاده طاهر (ع) نیز در این حرم مدفون هستند. همچنین، آرامگاه شخصیتهای برجستهی تاریخی و سیاسی ایران مانند ناصرالدین شاه، رضا شاه، شیخ محمد خیابانی، ستارخان، سید ابوالقاسم کاشانی و ملا علی کنی نیز در حرم حضرت عبدالعظیم (ع) قرار دارد.
امامزاده پنج تن: از مکان های تفریحی زیارتی تهران
امامزاده پنج تن یکی از امامزاده های شرق تهران است که در منطقهی لویزان واقع شده است. همانطور که از نامش پیداست، در این مکان مقدس، پنج تن از نوادگان ائمه اطهار (ع) آرام گرفتهاند. این پنج بزرگوار عبارتند از: حسین، محمد و سالم از نوادگان امام موسی کاظم (ع)، عبدالرحیم از نوادگان امام صادق (ع) و صائم از نوادگان امام حسن مجتبی (ع). طبق روایات محلی، حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ سال پیش، مکان آرامگاه این پنج امامزاده در خواب به فردی به نام مشهدی عباس نشان داده شد. پس از آن، اهالی روستا با همت و تلاش فراوان، اتاقکی کوچک بر روی این قبور ساختند. به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب و آب و هوای مطبوع، امامزاده پنج تن یکی از مکان های زیارتی سیاحتی تهران است. بسیاری از مردم تهران، به ویژه در فصل بهار و تابستان، برای زیارت و تفریح به این مکان مراجعه میکنند.
جمعبندی
تهران، علاوه بر جنبههای سیاسی و اقتصادی خود، از مکانهای زیارتی و مذهبی بسیاری برخوردار است که هر ساله میزبان هزاران زائر از سراسر کشور است. امامزادهها و مکانهای مذهبی موجود در تهران، نمادی از ایمان، معنویت و تاریخ کهن این سرزمین هستند. این مکانها، نه تنها برای افرادی که به دنبال آرامش و دعا هستند، بلکه برای علاقهمندان به تاریخ و فرهنگ نیز جاذبهای دیدنی به حساب میآید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات