بهنام اسماعیلی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به بازگشایی مدارس و اصلاح عادات و الگوهای تغذیهای دانشآموزان، اظهار کرد: هر ساله با آغاز تعطیلات تابستانی به دلایل مختلف از جمله تغییر الگوهای خواب دانشآموزان، تفریح و مسافرتها و الگوهای تغذیهای دچار تغییرات زیادی میشود، به نحوی که مصرف مواد غذایی کم ارزش و حتی مواد غذایی مضر برای سلامتی از جمله چیپس، پفک و پفیلا، جایگزین مواد غذایی با ارزش میشود.
رئیس اداره سلامت و تندرستی ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری ادامه داد: بازگشایی مدارس فرصت مناسبی است تا دانشآموزان این رویه نامناسب را اصلاح کنند، با شروع سال تحصیلی اغلب دانشآموزان به نوعی ملزم به مصرف سه وعده اصلی یعنی صبحانه، ناهار ، شام و حتی مصرف میان وعده مناسب میشوند.
وی افزود: دانشآموزان به لحاظ حضور در مدرسه با مصرف صبحانه به تنظیم قند خون و افزایش میزان یادگیری در خود کمک میکنند، توصیه کارشناسان تغذیه این است که پدر و مادر به همراه دانشآموزان صبحانه را صرف کنند، زیرا این امر موجب الگوپذیری در دانشآموزان و بهبود مصرف صبحانه به صورت دائم در بچهها میشود.
اسماعیلی بیان کرد: مصرف میان وعده مناسب از جمله لقمه سالم همچون نان و پنیر و سبزی، نان و پنیر و گردو ، تخم مرغ، شیر بستهبندی شده، میوههای شسته و خشکبار در کنار ورزش و تحرک فیزیکی نقش بسیار مهمی در حفظ انرژی، یادگیری دانشآموزان و حفظ وزن متعادل و پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در آنها خواهد داشت.
رئیس اداره سلامت و تندرستی ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: پایگاههای تغذیه سالم در مدارس نیز میتوانند با توزیع مواد غذایی مناسب، نقش مهمی در اصلاح الگوهای تغذیهای سالم در دانشآموزان داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: میزان خواب مناسب و زمان خواب و بیدار شدن دانشآموزان نیز میتواند در شادابی، تمرکز، یادگیری و میزان پیشرفت تحصیلی نقش مهمی را ایفا کند، لذا به اولیا توصیه میشود که دانشآموزان شبها زودتر بخوابند تا صبحها زودتر و راحتتر بیدار شوند تا فرصت مناسب جهت صرف صبحانه را داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات