• سه‌شنبه / ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ / ۰۷:۰۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403062616830
  • خبرنگار : 71263

با پمپ‌های خورشیدی

دسترسی جهانی به آب متحول می‌شود

دسترسی جهانی به آب متحول می‌شود

پمپ‌های آب که با انرژی خورشیدی کار می‌کنند، می‌توانند برای بهره برداری از منابع گسترده آب زیرزمینی استفاده شوند و راه‌کار پایداری برای بحران جهانی آب فراهم کنند.

به گزارش ایسنا، همچنان که استفاده از فناوری خورشیدی گسترش می‌یابد، انتظار می‌رود پمپ‌های آب که با انرژی خورشیدی کار می‌کنند، دسترس پذیر بودن آب آشامیدنی سالم در سراسر جهان را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.

 آب‌های زیرزمینی (آب ذخیره شده در میان صخره‌های زیرزمینی)، تقریبا ۹۹ درصد از آب شیرین غیرمنجمد موجود در زمین را تشکیل می‌دهند. در آفریقا که بسیاری به آب آشامیدنی تمیز دسترسی ندارند، تصور می‌رود آب زیرزمینی حدود ۲۰ برابر بیشتر از آب دریاچه‌ها و مخازن باشد. با این حال، بسیاری از کشورها در سراسر این قاره، با کمبود شدید آب روبرو هستند زیرا فاقد تجهیزات لازم برای دسترسی به آب موجود در اعماق زمین هستند.

حدود نیمی از جمعیت جهان، در حال حاضر برای آب آشامیدنی، به آب‌های زیرزمینی متکی هستند که پتانسیل عظیم بهره برداری از ذخایر در مناطق دیگر را نشان می‌دهد. آب زیرزمینی بسیار قابل اطمینان‌تر از آب سطحی در زمان خشکسالی است؛ از این رو، یک منبع مهم آب در زمین رو به گرم شدن محسوب می‌شود.

دانشمندان، مدت‌ها درباره پتانسیل استفاده از پمپ‌های آب خورشیدی در مناطقی که فاقد دسترسی به آب تمیز برای تامین نیازهای جامعه هستند، از جمله فراهم کردن دسترسی به آب آشامیدنی و آب برای آبیاری محصولات زراعی صحبت کرده‌اند. پمپ‌های آب خورشیدی با مجموعه‌ای از پنل‌های خورشیدی تکمیل می‌شوند که نور خورشید را برای کار کردن پمپ، به برق تبدیل می‌کنند. سپس، لوله‌ها، آب را از منبع به هر کجا که لازم باشد، مانند سیستم تصفیه یا مخزن نگهدارنده منتقل می‌کنند. نصب پمپ‌های آب خورشیدی در مناطق روستایی و خشک می‌تواند به جوامع کمک کند تا به آب آشامیدنی مورد نیاز دسترسی پیدا کنند و همچنین فعالیت‌های کشاورزی را برای تولید مواد غذایی گسترش دهند.

پروژه‌هایی از این دست، علاقه فزاینده‌ای را به خود جلب می‌کنند زیرا پتانسیل زیادی برای تغییر زندگی میلیون‌ها نفر با استفاده از فناوری‌های تمیز جدید وجود دارد.  پروژه‌ها در زمانی که نقشه‌برداری از آب‌های زیرزمینی در سراسر آفریقا، راحت‌تر از قبل شده است، درجاتی از موفقیت را داشته‌اند. این موضوعی است که قرار است هفته جاری، در کنگره جهانی آب زیرزمینی انجمن بین‌المللی هیدروژولوژیست‌ها (IAH) در داووس، سوئیس مورد بررسی قرار گیرد.

با این حال، دانشمندان نگران معایب احتمالی هستند که ممکن است با استفاده از پمپ‌های خورشیدی پیش بیایند و برای تضمین موفقیت پروژه‌ها، باید کاهش یابد. یکی از مسائل، استفاده بیش از حد از سیستم خورشیدی است که می‌تواند به کاهش سطح منابع آب کمیاب منجر شود. در مناطق بیابانی در بخش‌هایی از آسیا، خاورمیانه و آمریکا، این مسئله مایه نگرانی ویژه است. بعلاوه، این فناوری را نمی‌توان در همه مناطق آفریقا، به خصوص در جوامع روستایی واقع در بالای صخره‌های باستانی که دسترسی به آب دشوارتر است، استفاده کرد.

برای جلوگیری از استفاده بیش از حد، دانشمندان پیشنهاد می‌کنند که پمپ‌های دستی و پمپ‌های خورشیدی با بازدهی کم، باید در کنار پمپ‌های خورشیدی بزرگ استفاده شوند. این تجهیزات می‌تواند به جوامع کمک کند تا ضمن جلوگیری از کاهش منبع آب، به آب آشامیدنی دسترسی پیدا کنند. در همین بین، پمپ‌های خورشیدی با بازدهی کم، می‌تواند در مناطقی استفاده شود که بازدهی آب اندک است و اجازه دهد آب در طول روز پمپ شود و در صورت لزوم برای استفاده ذخیره شود.

در هند، دسترسی به آب با انرژی خورشیدی در حال حاضر برای بسیاری از مردم به واقعیت پیوسته است. تا سال ۲۰۲۶، حدود سه میلیون کشاورز یا بیشتر، از پمپ‌های خورشیدی برای اهداف آبیاری استفاده می‌کنند. انتظار می‌رود این شیوه، زندگی کشاورزان در سراسر کشور را تغییر دهد. با این حال، دانشمندان نگران این هستند که به زودی تقلیل سطح آب می‌تواند به یک مسئله بسیار واقعی تبدیل شود. راجستان که یک ایالت بیابانی در هند است، بیشترین تعداد پمپ‌های خورشیدی را در میان ایالت‌های این کشور دارد.

دولت به مدت حدود یک دهه، پمپ‌های خورشیدی یارانه‌ای را عرضه کرده و این پمپ‌ها را برای حدود ۱۰۰ هزار کشاورز در ایالت فراهم کرده است. این تجهیزات، آب آبیاری را برای بیش از یک میلیون هکتار فراهم می‌کند و آب برای مصرف کشاورزی را بیش از یک چهارم افزایش می‌دهد. با این حال، با بارندگی اندک در راجستان، این منابع آب به سرعت از بین می‌روند و با سرعت کافی، دوباره پر نمی‌شوند.

بسیاری از پمپ‌ها در سراسر منطقه، دیگر به آب دسترسی ندارند، زیرا صخره‌های زیرزمینی تا ۴۰۰ فوتی زیرزمین خشک هستند. این امر باعث شده است بسیاری از پمپ‌ها رها شوند و کشاورزان بار دیگر با کمبود آب روبرو شوند. برخی از کشاورزان، پمپ‌های قدرتمندتری را خریداری کرده اند و کشاورزان فقیرتر بدون آب مانده اند یا مجبورند از همسایگان ثروتمند، آب خریداری کنند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، هر چند هنگام بررسی عرضه گسترده پمپ‌های آب خورشیدی در مناطق خشک جهان، مشکلات اساسی وجود دارد که باید به آنها رسیدگی شود اما این پمپ‌ها می‌توانند زیرساخت‌های سبز مورد نیاز را برای تضمین دسترسی میلیون‌ها نفر به آب آشامیدنی تمیز فراهم کنند. تحقیقات بیشتر درباره چگونگی محدود کردن تولید این پمپ‌ها یا استفاده از آنها در کنار سایر فناوری‌ها می‌تواند از استقرار چنین تجهیزاتی پشتیبانی کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۶-۲۷ ۱۰:۳۰

منابع گسترده آب‌های زیر زمینی؟

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۲۷ ۱۰:۴۸

دنیا باید از آب‌های بارشی برای شرب استفاده کند نه اینکه از آب‌های زمینی برداشت شود تا زمانی که آبی برای خوردن نماند و زیر زمین خشک شده و فرو نشست شروع شود مثل ایران

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۲۷ ۱۱:۱۹

آب زیر زمینی محدوده و جای که خشکه آب در اعماق ۴۰۰ متری هست لرای بیرون کشیدنش پنل خورشیدی جواب نمیده بهتره با فیلتر از دریا لوله کشی کنن به وسط آفریقا این هزینش کمتر در میاد تا انرژی خورشیدی و موتور پاک

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۲۷ ۱۴:۴۲

تنها راه حل برای مناطق کم آب، ،یکی کشاورزی سنتی نباید باشد دوم از گلخانه استفاده شود ،،سوم آب زیر زمینی محدود هست باید به اندازه ای برداشت شود که به همان اندازه تزریق شود . ۴ .تنها راه حل اصلی برای مناطق خشک و کم بارش ،،فقط شیرین سازی آب دریا هست .

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۲۷ ۱۹:۳۸

آب زیرزمینی دیگر وجود ندارد در تمام دنیا شرایط از بحران گذشته و دشتها در حال فرونشست هستند و جهان به دنبال منابع آب تجدیدپذیر و افزایش بهره وری است

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۲۷ ۲۰:۴۴

آب دریا رو شیرین کنیم و به جای اینکه آب شرب برا مصرف فضای سبز وحمام وغیره استفاده کرد از آب دریا استفاده کنیم این کار رو الان خیلی از کشورها دارن انجام میدم حتی با تزریق آب به دشتها از فرونشست وپر شدن تالاب ها یعنی رطوبت

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۲۷ ۲۲:۴۹

سلام در کرمان روستای گوه سلطانی بخش گوغروجود دارد با منابع آب بالا ولی روستاییان آب لوله کشی ندارند

avatar
دیروز ۱۱:۵۲

با سلام من خودم کشاورزم اگر دولت چاه‌های کشاورزی در مناطق کم آب کشور را تعطیل می‌کرد ویه حقوقی نسبت به در آمد اون چاه به کشاورز میداد واین مقدار آب شیرین که هنوز داخل چاه‌های کشاورزی مونده را حداقل حفظ میشد برای آینده خیلی کاربردی بود با تشکر

avatar
دیروز ۱۰:۵۵

وقتی اسم استفاده از آب زیرزمینی میاد به خود می لرزیم چون این اتفاق سالهاست در ایران افتاده و نتیجه اش افزایش بحران و فرونشست اکثر مناطق ازجمله تهران اصفهان کرمان و.....شده ،بنابراین دیگر این روش جایی ندارد وبهتره حتی اسمش رانیاورید .

avatar
دیروز ۲۰:۵۵

چرا به جای برداشت از آب های زیر زمینی بر روی تصفیه و انتقال آب از دریا های آزاد متمرکز نمی شوند ؟

avatar
دیروز ۲۱:۰۰

چند سال پیش زمان انتجابات شهید رئیسی من این موضوع را در نظرات گفتم ایران سرزمین کویری است میتواند با نیرو گاههای خورشیدی اب خلیج فارس را شیرین کند برای استفاده حتی برای کشاورزی و صنعت

avatar
دیروز ۲۱:۰۵

تصفیه و انتقال آب دریا به خشکی هم میتونه یکی از راه های تامین پایدار آب برای مناطق خشک باشد ، راهی که کشورهای حاشیه ی خلیج فارس هم دنبال می‌کنند.