• دوشنبه / ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1403062616431
  • خبرنگار : 71505

کاهش ۲ درصدی شمار کیوسک‌ها در پایتخت/ مخالفت چمران و وزارت خارجه برای بازگشت بوفه‌های خیابان ۳۰ تیر

کاهش ۲ درصدی شمار کیوسک‌ها در پایتخت/ مخالفت چمران و وزارت خارجه برای بازگشت بوفه‌های خیابان ۳۰ تیر

در دویست و شصت و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران اعضای شورای اسلامی شهر تهران با یک فوریت طرح کاهش ۲ درصدی کیوسک‌های شهر تهران موافقت کردند؛ طرحی که در خلال بررسی آن ریاست شورای شهر تهران مخالفت خود با بازگشت کیوسک‌های عرضه غذا و یا صنایع دستی به خیابان ۳۰ تیر را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، با افزایش استفاده از رسانه‌های دیجیتال و دسترسی سریع به اخبار از طریق اینترنت، کیوسک‌های مطبوعاتی با چالش‌های متعددی مواجه شده‌اند. کاهش فروش روزنامه‌ها و مجلات کاغذی و تغییر عادات مطالعه افراد به سمت منابع آنلاین، باعث شده است بسیاری از این کیوسک‌ها به فکر تطبیق با شرایط جدید بیفتند و برخی از کیوسک‌ها با ارائه خدمات متنوع مانند فروش کارت‌های شارژ، سیگار، تنقلات و اقلام دیگر، تلاش کرده‌اند تا موقعیت خود را حفظ کنند.

افزایش تعداد و جابجایی کیوسک‌های مطبوعاتی همیشه در تهران برای شهروندان و اعضای شورای شهر تهران به عنوان یک دغدغه مطرح بوده است. تبدیل کاربری کیوسک‌های مطبوعاتی یک راه‌حل منطقی و کارآمد برای حفظ این نمادهای شهری در دنیای مدرن است. با توجه به تغییرات سریع در صنعت رسانه و عادات مصرفی مردم، این کیوسک‌ها با ارائه خدمات متنوع فرهنگی می‌توانند همچنان در بخشی از زندگی روزمره شهروندان باقی بمانند.

بر همین اساس اعضای شورای شهر تهران روز گذشته در دویست و شصت و دومین جلسه شورا، بررسی یک فوریت طرح کاهش تعداد کیوسک‌های تهران را در دستور کار خود قرار دادند که در همین راستا مهدی چمران ریاست شورا در صحن علنی شورا با بیان اینکه در یک فوریتی که دریافت شده قرار بر این است که در بودجه امسال تعداد ۲ درصد در سال از کیوسک‌ها کاسته شود، اظهار می‌کند: افزایش کیوسک‌ها اکیداً ممنوع است و باید تعداد آن کاهش یابد؛ البته بنده پدیده جدیدی دیده‌ام که به جای کیوسک کانتینری را مستقر می‌کنند و مغازه سیار راه می‌اندازند.

وی ادامه می‌دهد: با وجود خیابان‌های شلوغ و معابر تنگ، دیگر جایی برای کیوسک‌ها نیست. قرار بر این شد در بودجه هم دیده شود که کیوسک‌داران آسیب نبینند؛ اما باید تعداد کیوسک‌ها کاهش پیدا کند. تعدادی از کیوسک‌ها نیز در پارک‌ها مستقر هستند که مشخص نیست چه تعداد بوده و با کجا در ارتباط هستند. مطالعات آن در حال انجام است و این کیوسک‌ها در حال احصاست.

چمران با بیان اینکه برنامه‌ای در صدا و سیما دیدیم که گفته شد قرار است اغذیه‌فروش‌ها به خیابان ۳۰ تیر برگردند و بنده تماس گرفتم و گفتند که قرار است صنایع دستی عرضه شود، می‌افزاید: مگر صنایع دستی خیابان و راسته و دسته ندارد که خیابان ۳۰ تیر که از حضور اغذیه‌فروشان تخلیه شد، به عرضه صنایع دستی اختصاص یابد؟ مگر یک خیابان تنگ و شلوغ چه میزان گنجایش دارد که یکبار اغذیه فروشی در آن انجام شود، یکبار عرضه صنایع دستی؟ شاید یک روز هم فروش فرش و گلیم و گل و گیاه انجام شود. این درست نیست که از خیابان‌های تهران استفاده نادرست صورت بگیرد.

وی ادامه می دهد: اگر قرار است خیابانی مسدود شود و کاری کنند باید در مرجع رسمی تصویب شود نه اینکه مدیری برای خود تصمیمی بگیرد و کاری انجام دهد. زمانی شهردار منطقه ۱۲ تصمیم گرفت و وضعیت خیابان ۳۰ تیر خراب شد و امروز هم دوباره می‌خواهند خراب کنند، این در حالیست که طرح جامع و تفصیلی داریم و باید مباحث، کارشناسی و بررسی شود.

حبیب کاشانی نیز در همین جلسه با تاکید بر اینکه باید طرح جامعی در خصوص ساماندهی این کیوسک‌ها تهیه شود، می‌گوید: باید تعداد کیوسک‌ها مشخص باشد که بدانیم کاهش ۲ درصدی معادل چه تعداد کیوسک است.

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط ریست و خدمات شهری شورای شهر تهران در تشریح روند موضوع کاهش کیوسک‌های سطح شهر تهران به ایسنا می‌گوید: درحال حاضر یک هزارو ۲۷۵ کیوسک در سطح شهر تهران فعال است که از این تعداد ۱۵۰ کیوسک عرضه گل و گیاه است و مابقی برای عرضه مطبوعات است که البته مدتهاست کاربری کیوسک های مطبوعات به دلایل مختلف تغییر کرده و به فروش سیگار، دخانیات و تنقلات مشغول شده‌اند و حتی برخی گزارش‌ها درباره وقوع تخلف توسط برخی کیوسک‌ها نیز داشته‌ایم. بر همین اساس در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران یک فوریت کاهش ۲ درصدی کیوسک‌های مطبوعاتی با موافقت اکثریت اعضای شورای شهر تهران به تصویب رسید.

ثبت اطلاعات تمام کیوسک‌ها در سامانه‌ تا پایان آبان ماه

وی می‌افزاید: تا پایان آبان ماه اطلاعات تمام کیوسک‌ها در سامانه‌ای ثبت خواهد شد. این اطلاعات در سامانه شفافیت نیز قابل رویت خواهد بود و نحوه قراردادها شفاف خواهد شد تا نظارت واحدی شکل بگیرد که این مشکل تا پایان سال با مصوبه مورد نظر برطرف خواهد شد.

این عضو شورای شهر تهران درباره بازگشت کیوسک‌های عرضه مواد غذایی و اضافه شدن کیوسک‌های صنایع دستی به خیابان ۳۰ تیر نیز اظهار می‌کند: بر اساس گفته ریاست شورای شهر تهران نباید بازگشت این کیوسک‌ها اتفاق بیفتد و اگر این کار را انجام دهند مصوبه‌ای مبنی بر ممنوعیت تمام راسته ها را در شورا می‌گذرانیم.

وی ادامه می‌دهد: این راسته‌ها، کیوسک‌ها و ون کافه‌ها از وزارت بهداشت مجوزی ندارند؛ درحالی که این کیوسک‌ها، عرضه کننده مواد غذایی هستند و با سلامت شهروندان سروکار دارند. بی تردید شهرداری تهران بدون هماهنگی وزارت بهداشت در این حوزه نباید اقدامی انجام دهد؛ لذا مجموعه‌هایی همانند ۳۰ تیر حتما باید مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت دریافت کنند و براساس دستور ریاست شورای شهر تهران کمیته‌ای را تشکیل خواهیم داد که حتما نماینده وزارت بهداشت در آن حضور داشته باشد تا با همکاری و هماهنگی مشترک با اخذ مجوزهای لازم از وزارت بهداشت این اتفاق رخ دهد.

علت مخالفت ریاست شورا برای بازگشت کیوسک‌های عرضه غذا و صنایع دستی به ۳۰ تیر، مخالفت وزارت امور خارجه است

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران تأکید می‌کند: وزارت امور خارجه نیز نسبت به این موضوع اعتراضاتی داشته است؛ لذا باید نظر این وزارتخانه نسبت به موضوع اخذ شود؛ چرا که مقامات سیاسی بلندپایه کشورها در این خیابان تردد دارند و اخذ نظر وزارت امورخارجه برای ما اهمیت دارد. بدون نظر دستگاه دیپلماسی نمی‌توان در مجاورت مرکز دیپلماسی کشور مجموعه‌ای راه اندازی کرد که با مخالفت وزارت امورخارجه باشد؛ نظر آقای چمران، ریاست شورا هم برخاسته از همین اعتراض وزارت امور خارجه است.

به گزارش ایسنا، این مخالفت‌ها درحالی بیان شده است که سعید بیگی مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل و صنایع شهر تهران پیشتر در جمع خبرنگاران از بازگشت کیوسک‌های عرضه غذا و صنایع دستی به خیابان ۳۰ تیر با طراحی جدید و بهداشتی خبر داده بود و حالا با مخالفت ریاست شورا و وزارت امور خارجه گویا بازگشت این کیوسک‌ها به خیابان ۳۰ تیر و بازگشت این خیابان به حالت قبل بعید به نظر می رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۶-۲۶ ۱۵:۳۰

دکه در سی تیر یعنی درست کردن شغل برای افاغنه

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۲۷ ۱۰:۴۲

خیلی متشکرم که با بهانه های واهی تمام تلاش خود را می‌کنند برای گرفتن حداقل دلخوشی مردم

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۲۷ ۱۸:۵۹

من ساکن خیابان سی تیر هستم . واقعا اون دکه ها از لحاظ بهداشتی فاجعه بود . غذای بی کیفیت از صبح تا شب جلوی گرد و خاک و هوای آزاد .این دکه ها فاضلاب نداشتند و فاضلاب ها پای درخت ها ریخته میشد