دکتر پژمان بختیارینیا معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: فصل پاییز معمولا با افزایش بروز بیماریهای واگیردار تنفسی از جمله سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کووید - ۱۹ همراه است. عوامل بیماریزا که اغلب ویروسها هستند، از طریق قطرههای بسیار ریز تولیدشده هنگام عطسه، سرفه و حتی صحبت کردن بیمار، در هوا منتشر میشوند و افرادی که این قطرهها را استنشاق میکنند به بیماری مبتلا میشوند.
وی افزود: همچنین تماس دست آلوده به ویروسها با مخاط بینی، چشم و دهان موجب انتقال بیماری میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: از آنجا که تجمع و ازدحام، یکی از علل مهم زمینهساز شیوع بیماریهای واگیردار تنفسی است و معمولا در محیطهای سربسته مانند کلاسهای درس رخ میدهد، انجام برخی اقدامات برای پیشگیری از انتقال بیماری در مدارس، حفظ سلامت دانشآموزان و آموزگاران و جلوگیری از اختلال در برنامههای آموزشی توصیه میشود.
بختیارینیا عنوان کرد: در این شرایط، رعایت تهویه مناسب در کلاسهای درس، رعایت بهداشت فردی به ویژه شستن دستها، رعایت فاصله ایمن، پوشاندن بینی و دهان هنگام عطسه و سرفه و پرهیز از به اشتراک گذاشتن وسایل شخصی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی عنوان کرد: در صورت ابتلای دانشآموزان به بیماری تنفسی، نوشیدن آب و مایعات کافی، استراحت در منزل تا رفع علائم، خودداری از استفاده خودسرانه از داروهای آنتیبیوتیک و پرهیز از حضور در اماکن عمومی و تجمعات، اقدامات اساسی هستند که باید به منظور تسریع در بهبودی بیمار و جلوگیری از سرایت بیماری به دیگران رعایت شود.
انتهای پیام
نظرات