• چهارشنبه / ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ / ۲۳:۰۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403062113675
  • منبع : شورای عالی امنیت ملی

احمدیان: بریکس می‌تواند پایه‌گذار نظام امنیتی تازه‌ای در جهان باشد

احمدیان: بریکس می‌تواند پایه‌گذار نظام امنیتی تازه‌ای در جهان باشد

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفت: اعضای بریکس می‌توانند به‌موازات همکاری‌های اقتصادی پایه‌گذار نظام امنیتی تازه‌ای در سطح جهان باشند تا از این طریق نقاط ضعف و خلأهای نظام امنیت موجود جهانی را برطرف سازند.  

به گزارش ایسنا، «علی‌اکبر احمدیان» نماینده‌ مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در نشست نمایندگان عالی‌رتبه‌ی امنیتی کشورهای بریکس سخنرانی کرد. 

متن این سخنرانی به این شرح است: با ابراز خرسندی از حضور در این نشست مهم از میزبانی و مجموعه تلاش‌های شورای امنیت ملی کشور دوست و همسایه روسیه برای برگزاری این اجلاس پراهمیت تشکر می‌کنم.  

بی‌شک پیوستن اعضای جدید به جمع بریکس از ابتدای سال ۲۰۲۴ و درخواست چندین کشور دیگر برای عضویت و یا مشارکت در بریکس نشانه بارزی از قدرت فزاینده‌ این گروه و نقش تأثیرگذار و غیرقابل‌انکار آن در معادلات جهانی و هندسه‌ جدید قدرت در عرصه‌ی بین‌الملل است.  

امروز با حقیقت تلخی روبه‌رو هستیم که آمریکا و بعضی متحدان غربی آن تلاش می‌کنند ناتوانی خود درصحنه‌ رقابت اقتصادی و فناوری را با ترور،تحریم و تنش بین کشورها جبران نمایند و از همین روی امنیت و صلح جهانی به‌شدت تضعیف گردیده و ساختارهای و نهادهای سیاسی و امنیتی جهانی ناکارآمد شده است. به‌گونه‌ای که همین کشورهای تضعیف‌کننده‌ی صلح و امنیت خود نیز در پی ایجاد پیمان‌های جدیدی افتاده‌اند اما ریشه‌ای مشکل آنجاست که اساس و بنیان نظم کنونی بر بی‌عدالتی ظلم و چشم‌پوشی از منافع و امنیت بخش بسیار بزرگی از کشورها و جمعیت جهان استوارشده است.  

امروز جهان بیش از هر زمان دیگر به صلح و آرامش نیاز دارد اما این رفتار آمریکا و متحدان وی و استفاده‌ی ابزاری از علم و فناوری برای نفی حاکمیت و استقلال کشورها و توسعه‌ی تروریستم چه در شکل گروه‌های افراط‌گرا مانند داعش و چه در سیمای برخی رژیم‌های جنایتکار همانند باند تروریست حاکم بر سرزمین‌های اشغالی فلسطین بیش از هر زمانی این صلح و امنیت را در معرض تهدید قرار داده است.  

قدم بلندی که بریکس در مسیر عبور جهان از نظامی تک‌قطبی و حرکت به سمت جهانی هرچه عادلانه‌تر در نظام چندقطبی برداشت رهیافتی نوین و اقدامی تاریخ‌ساز و قابل‌تقدیر است. اما در این مسیر همچنان باید با مشارکت و هم‌افزایی یکدیگر قدم‌های محکم و بلند دیگری را برداریم.  

به‌طور قطع، منافع مشترک اعضای بریکس و هم‌زمان تهدیدات مشترک ما، زمینه همکاری گسترده‌تری در حوزه‌های مختلف را فراهم نموده که لازم است این عرصه‌ها با نگاهی هوشمندانه و دقیق‌تر بازشناسی و بیان گردد.  

جهان در حال تغییر است و بریکس با جمعیت، وسعت اقتصاد و قدرت خود می‌تواند مبتکر و مبدع ساختار امنیتی جدیدی در عرصه‌ی بین‌الملل برای کمک به نظم و امنیت جهان آینده باشد.  

پیشنهاد مشخص من تأسیس ساختار امنیتی مختص بریکس با عنوان «کمیسیون امنیت بریکس» و تعریف سازوکارهای همکاری مشترک در حوزه‌های صلح و امنیت بین‌الملل برای مقابله با تهدیدات مشترک همچون تروریسم، افراط‌گرایی،مواد مخدر و سوءاستفاده از فناوری‌های نوظهور هوش مصنوعی، ماهواره‌ها، تهدید کوانتومی الکترو مغناطیس و... ناامنی دریایی قاچاق انسان فعالیت‌های غیرمجاز بیولوژیک تهدیدات در فضای سایبر و نیز سازوکارهای اقتصادی مشترک برای ایجاد منافع و فرصت‌های فی‌مابین است.  

اعضای بریکس می‌توانند به‌موازات همکاری‌های اقتصادی پایه‌گذار نظام امنیتی تازه‌ای در سطح جهان باشند تا از این طریق نقاط ضعف و خلأهای نظام امنیت موجود جهانی را برطرف سازند.  

بدیهی است این ایده‌ی اولیه نیاز به بررسی و هم‌فکری پردازش ساختار سازی و ترتیبات نهادی توسط اعضاء دارد اما ایده‌ای کاملاً دست‌یافتنی است.  

سخن پایانی این‌که تحکیم چندجانبه گرایی برای توسعه‌ی متعادل امنیت بین‌المللی ضروری است. از حسن توجه شما صمیمانه قدردانی می‌نمایم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha