• سه‌شنبه / ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۶:۰۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403062012574
  • خبرنگار : 30147

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مطرح کرد

بیش از ۶۲ درصد مساحت گناباد تحت تأثیر کانون‌های بحرانی فرسایش بادی

بیش از ۶۲ درصد مساحت گناباد تحت تأثیر کانون‌های بحرانی فرسایش بادی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گناباد گفت: حدود ۶۲.۵ درصد از مساحت ۵۷۰ هزار هکتاری شهرستان گناباد در زمره مناطق تحت تأثیر کانون‌های بحرانی فرسایش بادی قرار دارد.

مجتبی محرابی در گفت و گو با ایسنا از رشد بیش از ۱۰۰ درصدی اعتبارات حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان خبر داد و گفت: سال ۱۴۰۲ برای حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گناباد ۲۸ میلیارد ریال اعتبار مصوب شد که از این میزان ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تخصیص یافت.

وی افزود: همچنین میزان اعتبار مصوب شده امسال ۷۳ میلیارد ریال است که امیدواریم این میزان اعتبار همچون سال قبل تخصیص قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گناباد گفت: اعتبارات استانی نیز به طرح‌های حفاظت، حمایت و طرح‌های جنگل‌کاری، اصلاح مراتع نیز اضافه خواهد شد.

وی افزود: حدود ۶۲.۵ درصد از مساحت ۵۷۰ هزار هکتاری شهرستان گناباد در زمره مناطق تحت تأثیر کانون‌های بحرانی فرسایش بادی قرار دارد.

محرابی با اشاره به اینکه از حدود ۵ دهه پیش اقدامات قابل توجه و مؤثری در راستای تثبیت ماسه‌های روان و بیابان‌زدایی انجام شده است، گفت: از جمله این اقدامات می‌توان به ایجاد بیش از ۶۲ هزار هکتار جنگل‌های دست کاشت بیابانی اشاره کرد.

میزان اعتبارات دولتی با پروژه‌های در دست انجام همخوانی ندارد

وی عدم تناسب اعتبارات دولتی با سطح میزان عملیات مورد نیاز برای کنترل و احیای بیابان‌ها و کانون‌های بحران فرسایش بادی در کنار خشکسالی و اثرات سوء تغییر اقلیم که سبب تشدید فرسایش و تخریب سرزمینی می‌شود را از مهم‌ترین چالش‌های این بخش دانست.

بیش از ۶۲ درصد مساحت گناباد تحت تأثیر کانون‌های بحرانی فرسایش بادی

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گناباد گفت: با توجه به حساسیت کانون‌های بحرانی و فرسایش بادی منطقه عمرانی و به دلیل بروز خشکسالی گاهاً تهدید جاده مواصلاتی به مشهد مقدس و هجوم ماسه‌های روان را شاهد هستیم، در همین راستا تاکنون حدود ۵۰ کیلومتر بادشکن شطرنجی غیر زنده در منطقه احداث شده که تداوم اجرای آن ضروری است.

اثرات خشکسالی بر توسعه بیابان‌ها

محرابی در ادامه با اشاره به کمبود نزولات آسمانی به ویژه در سال‌های اخیر در شهرستان گناباد اظهار کرد: لزوم توجه جدی به کانون‌های بحرانی فرسایش بادی امری ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان گناباد واقع در منطقه گرم و خشک و بیابانی از دیرباز در معرض هجوم ماسه‌های روان قرار داشته که این امر سبب وارد شدن خسارت‌هایی به زیرساخت‌ بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سلامت مردم شده است.

مساحت اراضی تحت تأثیر فرسایش بادی گناباد ۲۲۷ هزار و ۹۸ هکتار و مساحت کانون‌های بحرانی و فرسایش بادی گناباد ۱۲۷ هزار و ۳۱۳ هکتار است. اخیراً با وجود بادشکن‌های مصنوعی در بخشی از حاشیه جاده مواصلاتی مشهد ماسه‌ها به سمت جاده پیشروی کرده‌اند و گاها خطوط حاشیه جاده را پوشانده‌اند.

محرابی با بیان اینکه ماسه‌ها برای وسایل نقلیه در این مسیر به تهدیدی جدی برای سلامت رانندگان تبدیل شده‌اند، افزود: پروژه‌های بیابان‌زدایی امری ضروری در پیشگیری از حرکت ماسه‌های روان در منطقه عمرانی به ویژه حاشیه جاده مشهد خواهد بود.

بهره‌برداری از پروژه‌های بیابان‌زدایی منطقه عمرانی

رئیس منابع طبیعی گناباد از بهره‌برداری پروژه‌های بیابان‌زدایی و تثبیت شن‌های روان در کانون بحرانی فرسایش بادی منطقه عمرانی این شهرستان خبر داد و گفت: در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و به منظور مقابله با پدیده شوم بیابان‌زایی، بهره‌برداری از پروژه ۱۰۰ هکتاری نهال‌کاری از محل اعتبارات ملی با اعتباری معادل ۲۵ میلیارد ریال آغاز شد.

وی افزود: از سال گذشته تاکنون ۱۰۲ هکتار بیابان‌زدایی به صورت مشارکتی در منطقه عمرانی و ۲۰۰ هکتار در کانون بحرانی فرسایش بادی شرق گناباد-بیدخت به مرحله اجرا در آمده است.

محرابی گفت: حفاظت مستمر از اراضی ملی‌، مقابله با آفات و بیماری‌ها، احیا و اصلاح مراتع، اجرای پروژه‌های آبخیزداری و پخش سیلاب به منظور کنترل سیل، فرسایش و رسوب و تغذیه قنوات و...از دیگر پروژه‌های زیربنایی در شهرستان گناباد بوده است.

بیش از ۶۲ درصد مساحت گناباد تحت تأثیر کانون‌های بحرانی فرسایش بادی

وی افزود: از سال گذشته تاکنون در سطح ۲۸۷ هکتار ۴۷ هزار و ۴۱۵ چاله حفر شده که نیمی از چاله‌ها به صورت مشارکتی توسط بسیج سازندگی استان، پیمانکار شرکت گاز، شرکت معدنی یاسمین و... انجام شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گناباد گفت: در سطح ۲۰۲ هکتار ۹۳ هزار و ۱۲۵ نهال کاشت شده است که ۴۳ هزار و ۱۲۵ نهال توسط گروه‌های مختلف مشارکت مردمی به ویژه بسیجیان و ۵۰ هزار اصله نهال با اعتبارات دولتی و قرارداد با پیمانکارهای دستگاه‌های اجرایی بوده است.

تولید بیش از ۴ میلیون اصله نهال

محرابی گفت: با توجه به اهمیت حیاتی موضوع مقابله با بیابان‌زایی و در راستای اجرایی کردن طرح مردمی کشت یک میلیارد درخت در سال ۱۴۰۲ در نهالستان قوژد ۴ میلیون اصله نهال ریشه لخت و ۱۴۰ هزار نهال گلدانی از انواع نهال بیابانی تولید که در پروژه‌های شهرستان گناباد و سایر شهرهای بیابانی کاشته شده است.

وی خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز ۱۰۰ هزار نهال گلدانی و ۵۰۰ هزار نهال ریشه لخت تاغ برای کاشت در عرصه‌های بیابانی استان تولید می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha