به گزارش ایسنا، اوربان روز جمعه گفت برای اینکه هرگونه تلاش برای میانجیگری به ثمر بنشیند، باید ارتباطی با روسیه و اوکراین وجود داشته باشد. او تاکید کرد: «اگر منتظر طرح صلحی باشیم که هر ۲ طرف آن را بپذیرند، هرگز صلح به وجود نخواهد آمد، زیرا اولین قدم یک طرح صلح نیست. اولین گام آتشبس است.»
نخستوزیر مجارستان تاکید کرد: «شما ابتدا نیاز به ارتباط دارید، سپس به آتشبس و سپس میتوانید درباره یک طرح صلح مذاکره کنید.»
در ماه ژوئن، سوئیس میزبان کنفرانس صلح اوکراین بود که روسیه به آن دعوت نشد. این رویداد بیشتر حول محور «فرمول صلح» «ولودیمیر زلنسکی» رهبر اوکراین بود که تصریح میکند روسیه باید نیروهای خود را از تمام اراضی مورد ادعای اوکراین خارج کند، طرحی که مسکو آن را رد کرده و آن را «جدا از واقعیت» خوانده است.
پس از اینکه مجارستان در ماه ژوئن ریاست دورهای اتحادیه اروپا را بر عهده گرفت، اوربان به عنوان بخشی از «ماموریت صلح» خود به کییف، مسکو، پکن و واشنگتن سفر کرد. سفر او به مسکو و دیدار با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه، برخی از اروپاییها را در بروکسل نگران کرد و مقامات اتحادیه اروپا از تلاشهای او فاصله گرفتند.
بوداپست مدتهاست که به جای تامین تسلیحات به کییف، برای اولویت دادن به راهحل دیپلماتیک مناقشه بحث کرده است. اوربان یکی از مخالفان سرسخت کمک نظامی به اوکراین است و قول داده است مجارستان را وارد جنگی تمامعیار با روسیه نکند.
مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین در بهار سال ۲۰۲۲ شکست خورد و هر ۲ طرف یکدیگر را به طرح خواستههای غیرواقعی متهم میکنند. به گفته پوتین، مذاکرهکنندگانی از کییف در ابتدا توافق کرده بودند که اوکراین را به کشوری بیطرف تبدیل کنند و بزرگی ارتش آن را محدود کنند، اما بعدا به طور ناگهانی مذاکرات را رها کردند.
پوتین روز پنجشنبه بار دیگر تاکید کرد که حامیان غربی اوکراین به دنبال تحمیل «شکست راهبردی» به مسکو هستند و میخواهند کییف «تا آخرین اوکراینی» بجنگند. او تاکید کرد که هرگونه مذاکره آتی باید براساس اسنادی باشد که در جریان مذاکرات سال ۲۰۲۲ در استانبول تهیه شده است.
به گزارش راشا تودی، در همین حال، زلنسکی از غرب خواسته است که به فشار بر روسیه برای پذیرش شرایط کییف ادامه دهد. او روز جمعه در نشستی با حضور «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا در پایگاه هوایی رامشتاین آلمان، تاکید کرد که مسکو باید تا پاییز امسال مجبور به موافقت با «صلح واقعی» شود.
انتهای پیام
نظرات