• جمعه / ۱۶ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۴:۲۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1403061609229
  • خبرنگار : 71956

وام‌های رئیس و اعضای هیأت مدیره بورس از کجا تامین شده است؟

وام‌های رئیس و اعضای هیأت مدیره بورس از کجا تامین شده است؟

پس از نامه اخیر سازمان بازرسی کل کشور به وزیر اقتصاد مبنی بر دریافت وام چند میلیاردی از سوی رئیس و برخی از اعضای هیأت مدیره سازمان بورس و لزوم بررسی این موضوع توسط وزیر اقتصاد و متعاقب آن ورود وزیر اقتصاد به مسئله دریافت این وام در زمان تغییر دولت، شب گذشته، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به برخی از شائبه‌های مطرح شده در این رابطه پاسخ داد و گفت که منابع این مبالغ از سازمان تامین شده و منابع بانکی نبوده است.

به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر، خبر دریافت وام های میلیاردی قرض الحسنه از سوی رئیس و برخی از اعضای هیأت مدیره سازمان بورس، توجه بسیاری از رسانه ها و فعالان حوزه بازار سرمایه را به خود جلب و واکنش های مختلفی را به همراه داشت.

ابتدا اخباری مبنی بر ارسال یک نامه از سوی معاونت نظارت و بازرسی امور اقتصادی سازمان بازرسی کل کشور به وزیر اقتصاد با موضوع دریافت وام قرض الحسنه بلند مدت توسط رئیس و چهار تن از اعضای هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار به مبلغ ۱۰.۵ میلیارد تومان، منتشر شد.

در این نامه که در تاریخ ۱۰ شهریور ماه ابلاغ شده، سازمان بازرسی کل کشور، خطاب به عبدالناصر همتی – وزیر امور اقتصادی و دارایی - با طرح موضوع در رابطه با دریافت وام قرض‌الحسنه از سوی رئیس و برخی از اعضای هیأت مدیره سازمان بورس و پیامدهای اجتماعی آن لزوم بررسی و ورود وزیر اقصاد به این موضوع را خاطر نشان کرد.

در بخشی از این نامه به وزیر اقتصاد آمده است: «اتخاذ چنین تصمیمی آن هم در روزهای پایانی دولت قبل و پیش از استقرار دولت جدید، واجد ابهامات جدی است که در صورت اطلاع سهامداران و فعالان بازار به ویژه سهامداران خرد، بر نارضایتی اجتماعی آنان ناشی از عملکرد مسئولان بازار اوراق بهادار خواهد افزود.

لذا شایسته است دستور فرمایید؛ ضمن بررسی دقیق موضوع، در اجرای ماده ۳۲ آیین نامه اجرایی قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور، علت طرح و وضع چنین مصوبه‌ای بدون مدنظر قراردادن شرایط کلی حاکم بر بازار، نارضایتی سهامداران خرد از عملکرد مسئولان سازمان بورس و اوراق بهادار و بهره مندی اعضای هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار از منابع آن سازمان به نفع خود باقید فوریت به همراه دلایل و مستندات امر به این سازمان گزارش گردد.»

بیشتر بخوانید: 

ورود وزیر اقتصاد به موضوع وام‌های میلیاردی رئیس و اعضای هیات مدیره بورس

واکنش وزیر اقتصاد

متعاقب انتشار این نامه، وزیر اقتصاد به مسئله فوق ورود کرد و در صفحه شخصی خود در شبکه ایکس نوشت: «پس از نامه سازمان بازرسی در مورد وام قرض‌الحسنه دریافتی توسط رئیس و اعضای هیات مدیره سازمان بورس، موضوع را جهت بررسی سریع کارشناسی و اعلام نظر به بازرسی وزارتخانه ارجاع داده‌ام.

در دولت چهاردهم برای حذف رانتها آمده‌ایم و اجازه ویژه خواری به هیچکس نخواهیم داد.»

در ادامه واکنش وزیر اقتصاد به نامه سازمان بازرسی کل کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی، اعلام کرد: «با توجه به دستور صریح وزیر اقتصاد، مدیران بورس ملزم به انتشار مستندات و دلایل این تصمیم شده‌اند.»

با این حال علاوه بر واکنش وزیر اقتصاد و برخی مسئولان دولتی نسبت به این موضوع، شائبه‌هایی مبنی بر اینکه حتی اگر این وام قانونی باشد و هیچ گونه تخلف قانونی در رابطه با دریافت آن صورت نگرفته باشد، اما با توجه به شرایط و وضعیت بازار سرمایه در یک سال اخیر و همچنین وضعیت تغییر دولت و گذار به دولت جدید، این وام در زمان مناسبی دریافت نشده است، مطرح است.

رئیس سازمان بورس چه گفت؟

متعاقب این موضوع، شب گذشته مجید عشقی - رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار – در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما با اشاره به انتشار نامه سازمان بازرسی کل کشور درباره تخصیص تسهیلات به اعضای هیئت مدیره سازمان بورس گفت: این‌که گفته می‌شود هیأت مدیره سازمان وام را برای خودشان تصویب و پرداخت کرده، قطعا یک دروغ بزرگ است.

او اضافه کرد: شورای عالی بورس بر اساس ماده ۴ قانون اوراق بهادار، مسئولیت تعیین حقوق و دستمزد مزایای هیئت مدیره سازمان بورس را برعهده دارد، این مبالغ هم براساس مصوبه شورا پرداخت شده و پرداخت چنین مبالغی در تمامی نهادهای پولی و مالی متناظر، یک روال کاملا عادی است و حتی در برخی نهادها مبالغ پرداختی بیشتر از این ارقام است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه گفت: مدیران و کارکنان سازمان بورس، به خاطر شرایط خاص این نهاد، با محدودیت‌های متعددی مواجه‌اند، در نتیجه برای حفظ منابع انسانی نهاد ناظر بازار سرمایه، لازم است این تسهیلات پرداخت شود. شورای عالی بورس هم براساس همین موضوع با پرداخت تسهیلات موافقت کرده است.

عشقی در پایان به موضوع ورود معاونت بازرسی وزرات اقتصاد به این موضوع و الزام برای ارائه مستندات لازم تاکید کرد: ما هم تمام مدارک و مستندات را برای بررسی به دستگاه‌های نظارتی ارائه کرده‌ایم تا مشخص شود هیچ گونه ابهامی در پرداخت این وام‌ها وجود نداشته است و به‌دلیل وجود تعارضات منافع، این مبالغ از محل منابع خود سازمان پرداخت شده و از منابع بانکی نبوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۶ ۱۵:۰۶

به خاطر عملکرد خوبشون به خودشون وام دادند .۲۰۰ م هم به ما میدادید برای ساخت اقدام ملی مسکن ۵ساله ۲۳ درصد .

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۷ ۱۰:۰۶

سال ۱۴۰۰ شاخص کل بوده دقیقا" ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد. و دلار بوده ۲۵ هزار تومان . اکنون دلار رسیده به ۶۰ هزار تومان ولی شاخص کل همان ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد باقیمانده . بخاطر شاهکار جناب خاندوزی وزیر اقتصاد و عشقی

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۷ ۰۷:۲۹

مردم اموال خودرا بصورت قرض‌الحسنه در بانک می گذارند تا زوجی و یا کار آفرینی استفاده کنند

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۷ ۱۰:۰۴

وقتی یک کارمند معمولی بانک با سواد کم وام های چندین باره مبلغ بالا و سود کم و بازپرداخت طولانی مدت می گیرد. این بنده خدا با این مقام و جایگاه گرفتن این مقدار وام را چرا باید نگیرد

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۷ ۱۱:۱۸

فقط باید دادگاهی بشن ! مردم برای وام ۱۰۰ تومنی له له میزن بعد این عالمان دهر وام ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیونی میگیرن!

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۷ ۱۱:۳۳

وضعیت حقوقی در سطوح بالای اجرایی، باید به سرعت مورد توجه و ورود مسئولان محترم دستگاه قضا، قرار گیرد.

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۷ ۱۳:۳۸

همسرم جانباز از درصدهای تقلیب نگرفته برای ۵۰ میلیون به همه بانک سرزدگفتن وام بی وام

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۷ ۱۵:۲۶

یه کارمند باید پدرش در بیاد تا ۱ ماه ۱۸ میلیون حقوق بدن

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۸ ۱۵:۵۷

الان یک سازمانی به اعضای هیات مدیره خود ۱۰.۵ میلیارد تومان وام قرضالحسته بانرخ ۴ درصد پرداخت میکنه و هیچ نماینده مجلسی و فردی هیچگونه حرفی نمی زنند اما یک کارمند بانک که ۱۵۰ تومن وام با نرخ ۱۴ یا ۱۰ درصد میگیره همه هجمه ها برعلیه بانکیها استارت میخور