یوسف سورنینیا در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، پرآو را یکی از عجیب ترین و مهمترین کوهستانهای ایران برشمرد و اظهارکرد: در سالهای گذشته به همراه گروههای غارنوردی داخلی و خارجی اکتشافاتی را در این کوهستان داشتهایم که هنوز هم ادامه دارد.
وی افزود: طبق برنامهریزی صورت گرفته از ۲۳ شهریور به همراه تعدادی از غارنوردان کشورمان اکتشافات تازهای را به مدت یک هفته در کوهستان پرآو خواهیم داشت.
این غار شناس کرمانشاهی تصریح کرد: قرار بود یک گروه غارنورد ایتالیایی نیز ما را در این اکتشافات جدید همراهی کنند، اما هنوز آمدن آنها قطعی نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون غارهای زیادی در کوهستان پرآو کشف شده، عنوان کرد: اینها تنها بخش کوچکی از غارهای کشف شده در این کوهستان است و با توجه به چشمه سارهای بسیار زیادی که در پایین دست آن وجود دارد، بهنظر میرسد که غارهای بسیار زیادی در پرآو وجود داشته باشد.
سورنینیا که خود تاکنون موفق به کشف چند غار و چاه غار عمیق در این کوهستان شده، افزود: تنها چهار مورد از غارهایی که تاکنون در این کوهستان کشف شدهاند، در حال حاضر عمیقترین غارها و چاه غارهای ایران هستند.
وی یادآورشد: غار قیژه لان با ۷۶۵ متر، جوجار با ۱۲۷۰ متر، پرآو با ۷۵۲ متر و قلا با ۵۶۲ متر عمیقترین غارها و چاه غارهای ایران هستند که در پرآو واقع شدهاند.
این غار نور مطرح کشورمان در خصوص اینکه چرا طی سالهای گذشته اکتشافات بیشتری در پرآو صورت نگرفته، عنوان کرد: صعب العبور بودن منطقه، شرایط توپوگرافی سخت آن، نبود آب در بالا دست کوهستان، دشواری حمل بار تا ارتفاعات، شرایط جوی نامناسب و... باعث شد تا هر غارنوردی علاقمند به حضور در این منطقه و انجام اکتشافات جدید نباشد.
وی یادآور شد: اگر امکانات، تجهیزات و نیروهای متخصص و پای کار به اندازه کافی در اختیار داشته باشیم، میتوانیم طی چندسال اکتشافات زیادی را در این منطقه انجام دهیم.
انتهای پیام
نظرات