• شنبه / ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403112719953
  • خبرنگار : 50181

مدیرعامل آبفای استان:

توسعه طرح «آبرسانی بلندمدت شهر کرمانشاه» را دنبال می‌کنیم

توسعه طرح «آبرسانی بلندمدت شهر کرمانشاه» را دنبال می‌کنیم

ایسنا/کرمانشاه با دستور وزیر نیرو، طرح بزرگ آبرسانی به شهر کرمانشاه از سد گاوشان پس از چندین سال که در اختیار شرکت آب منطقه‌ای بود، به شرکت آب و فاضلاب استان سپرده شد و حالا این شرکت برنامه‌هایی برای توسعه این طرح و استفاده حداکثری از ظرفیت آن دارد.

پروژه آبرسانی به شهر کرمانشاه از سد گاوشان از سال ۱۳۸۹ توسط شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه آغاز شد. پروژه‌ای که در بلندمدت قرار است نیاز آبی شهر کرمانشاه را تامین کند. چشم‌اندازی که برای این طرح در نظر گرفته شده تامین ۶۳ میلیون مترمکعب آب در سال از سد گاوشان برای جمعیت ۱.۵ میلیون نفری شهر کرمانشاه در افق سال ۱۴۱۵ است.

این طرح شامل بخش‌های مختلف از جمله خط انتقال ۷۳ کیلومتری، تصفیه‌خانه غدیر، مخازن، خطوط بین مخازن و ایستگاه‌های پمپاژ است.

با تکمیل خط انتقال ۷۳ کیلومتری این طرح در سال ۱۳۹۱، آب سد گاوشان به طور موقت در این سال‌ها وارد مدار تامین آب شرب شهر کرمانشاه شد و در فصول گرم سال تا حدود ۴۰ درصد آب شرب شهر کرمانشاه از این منبع تامین شده است.

در سنوات گذشته آبی که به صورت اضطراری از این طرح در اختیار آب و فاضلاب کرمانشاه به عنوان بهره‌بردار قرار می‌گرفت، وارد تصفیه خانه قدیمی شهر کرمانشاه (تصفیه خانه شهید نظری) می‌شد و همزمان با آن، عملیات احداث تصفیه‌خانه جدید کرمانشاه (تصفیه‌خانه غدیر) نیز جلو می‌رفت، اما در سال ۱۴۰۰ که دیگر تصفیه‌خانه قدیمی کرمانشاه جوابگو نبود تصفیه خانه غدیر به صورت اضطراری وارد مدار شد و آب سد گاوشان از طریق این تصفیه خانه وارد شبکه آب شرب شهر کرمانشاه شد.

با این وجود هنوز تصفیه‌خانه غدیر تکمیل نشده و حدود پنج درصد از کارهای جانبی آن باقی مانده است، اما این تمام ماجرا نیست و طرح بزرگ آبرسانی به شهر کرمانشاه از سد گاوشان بخش‌های دیگری نیز دارد که نیازمند تکمیل است، خصوصا مخازن و خطوط بین مخازن.

از چند روز قبل با تصمیم وزیر نیرو، طرح آبرسانی بلندمدت به شهر کرمانشاه به شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه واگذار شد، موضوعی که مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان معتقد است، در نهایت به نفع مردم خواهد بود و تلاش می‌شود از ظرفیت این پروژه برای مدیریت توزیع آب در نقاط مختلف شهر کرمانشاه نیز استفاده شود.

رضا داودی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به واگذاری طرح تامین آب شرب شهر کرمانشاه از سد گاوشان به شرکت آب و فاضالاب استان، گفت: اگرچه هنوز کارهای انتقال پروژه بین دو شرکت به اتمام نرسیده، اما دیگر به صورت رسمی شرکت آب و فاضلاب مجری این طرح است.

وی با بیان اینکه طرح تامین آب شرب شهر کرمانشاه از سد گاوشان فقط به تصفیه‌خانه غدیر محدود نیست، احداث مخازن، خطوط بین مخازن، ایستگاه‌های پمپاژ و ... را از دیگر مولفه‌های مهم طرح تامین آب شرب شهر کرمانشاه از سد گاوشان دانست که هنوز تکمیل نشده‌ است.

داودی خاطرنشان کرد: اگرچه تکمیل کارهای باقی مانده تصفیه‌خانه را در دستور کار داریم، اما تمرکز اصلی ما بر بخش‌های بعد از تصفیه‌خانه شامل مخازن و خطوط بین مخازن خواهد بود.

وی با بیان اینکه پیگیری خواهیم کرد تا بتوانیم مجوز ماده ۲۳ را اخذ کرده و در قانون بودجه کشور برای توسعه مخازن و خطوط بین مخازن طرح تامین آب شهر کرمانشاه از سد گاوشان اعتبار بگیریم، تاکید کرد: تکمیل مخازن و خطوط بین مخازن کمک بسزایی به تامین آب پایدار همه نقاط شهر کرمانشاه در افق بلندمدت خواهد کرد. خصوصا با پروژه‌های نهضت ملی مسکنی که در دست احداث داریم  توزیع متناسب آب در شهر اهمیت دو چندانی خواهد داشت.

داودی عنوان کرد: میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل کامل طرح آبرسانی به شهر کرمانشاه از سد گاوشان، به وضعیت توسعه مخازن و سایر تاسیسات مورد نیاز بستگی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه در سنوات گذشته در پیک فصل گرما حدود ۱۶۰۰ لیتر در ثانیه آب از سد گاوشان برای شهر کرمانشاه تامین می‌شد، خاطرنشان کرد: افق در نظر گرفته شده برای این طرح تامین ۲۳۰۰ لیتر در ثانیه است و امیدواریم بتوانیم با توسعه طرح، استفاده حداکثری از آن داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha