• یکشنبه / ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403061106894
  • خبرنگار : 50037

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان:

بهره‌برداری از ۹۷۵ واحد مسکن روستایی در هفته دولت

بهره‌برداری از  ۹۷۵ واحد مسکن روستایی در هفته دولت

ایسنا/همدان مدیر کل بنیاد مسکن استان همدان از بهره‌برداری ۹۷۵ واحد مسکن روستایی در هفته دولت در این استان خبر داد.

مسعود رضایی یکشنبه ۱۱ شهریور ماه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه همزمان با فرارسیدن هفته دولت ۹۷۵ واحد مسکن روستایی با اعتباری افزون بر شش هزار و ۶۳۹ میلیارد ریال در این استان  به بهره‌برداری رسید، افزود: هم‌اکنون بنیاد مسکن همدان ۱۳ هزار واحد مسکونی در دست ساخت دارد.

وی با اشاره به اینکه بنیاد مسکن همدان رتبه نخست از نظر تعداد واحدهای احداثی در طرح نهضت ملی مسکن را به خود اختصاص داد، ادامه داد:  بنیاد مسکن استان همچنین دارای  رتبه برتر استان در ارائه خدمت در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین شد.

رضایی اظهار کرد: همزمان با این هفته ۱۱۹ واحد مسکن روستایی با اعتبار ۷۴۹ میلیارد ریال در همدان، ۱۷۸ واحد با اعتبار یک هزار و ۲۴۶ میلیارد ریال در ملایر، ۱۶۵ واحد با اعتبار یک هزار و ۲۹ میلیارد ریال در نهاوند و ۷۹ واحد با اعتبار ۶۳۹ میلیارد ریال در تویسرکان به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: همچنین ۱۱۸ واحد مسکن روستایی در کبودرآهنگ با اعتبار ۷۴۳ میلیارد ریال، ۱۰۵واحد در بهار با اعتبار ۷۳۵ میلیارد ریال، ۴۳ واحد با اعتبار ۲۲۵ میلیارد ریال در اسدآباد، ۶۴ واحد با اعتبار ۳۵۸ میلیارد ریال در رزن، ۳۷ واحد با اعتبار ۲۲۰ میلیارد ریال در درگزین و ۶۴ واحد با اعتبار ۳۵۸میلیارد ریال در فامنین به بهره برداری رسید.

رضایی با اشاره به اینکه تکمیل واحدهای نیمه تمام در اولویت قرار دارد، بیان کرد: این تعداد مسکن روستایی با استفاده از تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی در شهرستان‌های مختلف اجرا و بهره‌برداری شده است.

وی تصریح کرد: تسهیلات احداث مسکن روستایی در سال ۱۳۸۴ به میزان ۵۰ میلیون ریال بود که دولت سیزدهم میزان این تسهیلات را به سه میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال افزایش داد.

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان گفت: همزمان با هفته دولت امسال ۷۴پروژه عمرانی روستایی و طرح هادی نیز با اعتبار یک هزار و ۴۳۲ میلیارد ریال در استان بهره‌برداری شد.

وی افزود: این پروژه‌ها شامل ۴۷ کیلومتر زیرسازی جاده، ۳۱۲ هزار و ۸۳۶ متر مربع آسفالت، ۷۰۰ متر مربع اجرای سنگ فرش معابر، ۳۵۰متر اجرای دیواره سازی و ۱۷ هزار و ۱۲۰متر جدول گذاری است.

رضایی اظهار کرد: در پروژه‌های آسفالت‌ریزی نزدیک به ۴۵هزار و۴۸۳ تُن قیر استفاده و ۷۸۲ متر کانال سنگی ایجاد شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان در بخش دیگری از گزارش خود تصریح کرد: پروژه‌های ساخت ۱۳ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نهضت ملی مسکن شهرستان همدان فعال هستند که از این تعداد ۱۱۶۰۰ واحد شهری مربوط به شهر همدان و ۱۴۰۰واحد روستایی شهرستان همدان است. 

وی بیان کرد: پروژه‌های شهری که بنیاد ساخت هستند و متولی ساخت آنها بنیاد مسکن است شامل: پروژه ۱۰۲۰۰ واحدی کوی پرواز که فاز اول آن شامل ۳۵۰۰ واحد با پیشرفت فیزیکی ۳۵درصد، پروژه ۶۹۰ واحدی شهرک شهید بهشتی با پیشرفت فیزیکی ۸۲ درصد، پروژه ۶۰۰ واحدی شهرک شهید بهشتی با پیشرفت فیزیکی پنج درصد در حال انجام است و پروژه ۱۲۰ واحدی شهرک شهید بهشتی نیز به اتمام رسید و تحویل متقاضیان داده شد. 

مسعود رضایی در خصوص وضعیت و پیشرفت طرح نهضت ملی مسکن در استان گفت: طرح‌ها به دو شیوه بنیاد ساخت و گروه ساخت در حال انجام است که در گروه ساخت باید زمین تامین می‌شد که اکنون در بیشتر شهرها زمین مورد نظر با همت جهاد کشاورزی و راه شهر سازی با بازنگری طرح شهرها و تامین اراضی الحاق شده تامین شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

وی گفت: علاوه بر این پروژه‌ها، ساخت ۱۴۰۰ واحد روستایی نیز در روستاهای شهرستان در قالب طرح نهضت ملی مسکن شروع شده و تاکنون ۹۴۸ واحد آن به اتمام رسیده و موفق به گرفتن پایان کار شده اند.

رضایی در خصوص نوسازی و مقاوم سازی روستاها هم با اشاره به اینکه مقاوم سازی و نوسازی بخشی از تکلیف نهضت ملی است که در قالب مسکن روستایی در حال انجام است و تاکنون ۶۸ درصد مسکن روستایی استان مقاوم سازی و نوسازی شده است، اظهار کرد: از ۱۶۵  هزار و ۳۰۱ واحد روستایی تاکنون ۱۱۳ هزار واحد مقاوم سازی شده است و سال گذشته نیز در این زمینه ۱۰ هزار واحد تکلیف شده بود که ۹۵۰۰ واحد به سیستم بانکی معرفی شده که از این تعداد حدود ۷۵۰۰ مورد عقد قرار انجام شده است.

وی بیان کرد: کبودراهنگ جزء شهرهایی بود که قسمتی از تکلیف باقی مانده بود که خوشبختانه توافقات آن نهایی شد و طی چند روز آینده قطعات مورد نظر تحویل متقاضیان داده می‌شود و در شهر لالجین هم به همین شکل است که به زودی قطعات مورد نظر نیز به متقاضیان تحویل خواهد شد.

رضایی در ادامه با اشاره به اینکه در شهرهای دیگر همچون قروه درگزین که مشکل تامین زمین رفع و به هر دو نفر یک قطعه به متقاضیان تحویل شد، بیان کرد: در نهاوند طرح گروه ساخت با مشکل شدید در خصوص توپوگرافی منطقه مواجه بود و از طرفی هزینه آماده سازی آن نیز بالا بود، اما با هماهنگی و مساعدت‌ها آماده سازی قطعات متقاضیان از سوی بنیاد مسکن در حال انجام است و مردم هم که پیش بینی شده بود هزینه ۱۰۰ میلیون تومان را پرداخت کنند خوشبختانه این مورد از سوی بنیاد مسکن انجام می‌شود تا در تسریع ساخت به متقاضیان کمک شود و در این خصوص شرکت‌های خدمات رسان مقدمات از جمله برق و آب و تاسیس کارگاه انفرادی را انجام می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه ۱۷.۵ هکتار زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان بهار اختصاص یافته است، افزود: در طرح نهضت ملی مسکن این شهرستان سه هزار و ۸۴۸ نفر نام‌نویسی کرده‌اند که با پایش‌های انجام شده ۱۴۲۸ نفر واجد شرایط شناخته شدند.

رضایی با اشاره به در حال احداث بودن ۱۲۰ واحد پروژه بنیاد در شهر بهار، گفت: پروژه ۱۷.۵ هکتاری گروه ساخت شهرستان بهار هر قطعه به چهار نفر از افراد واجد شرایط برای ساخت واگذار می‌شود.

 رضایی با اشاره به اینکه تکمیل واحدهای نیمه تمام در اولویت قرار دارد، خاطرنشان کرد: این تعداد مسکن روستایی با استفاده از تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی در شهرستان‌های مختلف اجرا و بهره برداری شده است.

وی تصریح کرد: تسهیلات احداث مسکن روستایی در سال ۱۳۸۴ به میزان ۵۰ میلیون ریال بود که دولت سیزدهم میزان این تسهیلات را به سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال افزایش داد.

مدیرکل بنیاد مسکن استان با اشاره به معرفی متقاضیان به سیستم بانک‌های عامل افزود: اکنون مشکل عمده‌ای که وجود دارد همکاری و تعامل بانک‌ها به خصوص بانک مسکن است که باید قرارداد متقاضیان را سریع‌تر منعقد کند تا متقاضیان هم با تامین منابع مالی کار احداث را آغاز کنند.

وی به اقدامات در خصوص سکونت‌های ناکارآمد و در معرض خطرهم اشاره کرد و افزود: این موضوع در حوزه راه و شهر سازی است و در این مورد تکلیفی برای بنیاد مسکن معین نشده، اما بنیاد مسکن به عنوان همکار اعلام آمادگی کرده به شکلی که در سطح کشور تعدادی از مناطق شهرهایی، چون اهواز، زنجان و سیستان بلوچستان شناسایی شده اند و بنیاد مسکن در این باره ورود پیدا کرده و در این خصوص هم‌جلسه‌ای هم با مدیر این بخش در مرکز برگزار شد و بنیاد آمادگی خود در استان را اعلام کرد و مناطق هدف استان مورد بازدید قرار گرفت و در صورتی که بستر لازم در استان فراهم شود همکاران بنیاد آمادگی برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت در این بخش را دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha