• شنبه / ۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404010903858
  • خبرنگار : 50237

رئیس بنیاد نخبگان استان همدان مطرح کرد

سرمایه‌گذاری برای تولید، فرصتی برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های نخبگان در توسعه اقتصادی کشور

سرمایه‌گذاری برای تولید، فرصتی برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های نخبگان در توسعه اقتصادی کشور

ایسنا/همدان رئیس بنیاد نخبگان استان همدان با بیان اینکه نوآوری‌های ایجاد شده توسط نخبگان می‌تواند اقتصاد کشور را از وابستگی به منابع سنتی خارج کرده و به سمت اقتصاد دانش‌بنیان سوق دهد، گفت: نام‌گذاری سال با محوریت سرمایه‌گذاری برای تولید، فرصتی برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های نخبگان در توسعه اقتصادی کشور فراهم می‌کند.

فخرالدین صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه نام‌گذاری سال ۱۴۰۴ توسط مقام معظم رهبری با عنوان و محوریت «سرمایه‌گذاری برای تولید» نشان‌دهنده اهمیت بالای این موضوع در توسعه اقتصادی و پیشرفت کشور است، اظهار کرد: این نام‌گذاری و تدبیر حکیمانه، نقشه راهی برای حرکت کشور به سوی اقتصادی پویا و مستقل را ترسیم می‌کند.

وی با بیان اینکه در استان همدان سرمایه انسانی نخبه و مستعد و ظرفیت‌های علمی و صنعتی فراوانی وجود دارد که باید از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل شوند، افزود: هرچه نخبگان یک استان فعالتر باشند و بهای بیشتری به آنها داده شود، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان رشد بیشتری پیدا کرده و توسعه آن استان افزایش خواهد یافت.

رئیس بنیاد نخبگان استان همدان با بیان اینکه با رفع موانع موجود بر سر راه تولید و ایجاد بسترهای مناسب، می‌توان از این پتانسیل‌ها برای پیشرفت و آبادانی استان همدان و ایران اسلامی بهره‌برداری کرد، اضافه کرد: ناپایداری اقتصادی و کاهش و عدم اعتماد سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به ثبات اقتصادی، قوانین و سیاست‌گذاری‌ها، از مهم‌ترین موانع سرمایه‌گذاری در تولید است.

صالحی با بیان اینکه قوانین دست‌وپا گیر و فرآیندهای اداری طولانی و مقررات پیچیده، مانعی جدی برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی محسوب می‌شود، اعلام کرد: فضای نامساعد کسب‌وکار و رتبه پایین ایران در شاخص‌های بین‌المللی کسب‌وکار، سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را در تصمیم‌گیری برای ورود به بازار ایران مردد می‌سازد.

وی با بیان اینکه مشکلات تامین مالی و دسترسی محدود به منابع مالی و نرخ‌های بالای بهره، سرمایه‌گذاران را در تأمین سرمایه مورد نیاز با چالش مواجه می‌کند، ادامه داد: رونق دلالی به جای رونق تولید و نبود ثبات اقتصادی، تغییرات بی رویه نرخ ارز، طلا و املاک، افراد را به سرمایه‌گذاری در این موارد ترغیب می‌کند.

رئیس بنیاد نخبگان استان همدان با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در تولید نه‌تنها باعث رشد اقتصادی پایدار برای یک کشور می‌شود، بلکه با ایجاد اشتغال پایدار و فعال شدن بخش اعظم افراد جامعه، به رشد کمی و کیفی صنایع تولیدی می‌شود، تصریح کرد: نخبگان علمی و فناور می‌توانند از طریق تخصص و تجربه خود فرآیندهای تولید را بهینه کرده و کیفیت محصولات را ارتقا دهند و در توسعه تولید نقش‌آفرینی کنند.

صالحی با بیان اینکه نخبگان با بهره‌گیری از دانش و فناوری، نخبگان می‌توانند شرکت‌های دانش‌بنیان تأسیس کرده و به رشد اقتصادی و صنعتی کشور کمک کنند، اضافه کرد: نخبگان فعال کشور با حضور در عرصه‌های تصمیم‌گیری می‌توانند به تدوین سیاست‌های موثر در حوزه تولید و اقتصاد کمک کنند و ارائه راهکارهای فناورانه برای کاهش ریسک و افزایش بهره‌وری از مزایای استفاده از دانش نخبگان است.  

رئیس بنیاد نخبگان استان همدان درباره موانع اصلی ورود نخبگان به حوزه تولید و کارآفرینی، گفت: اکثر مسئولان و صاحبان صنایع تمایلی به ایجاد تغییر در شیوه کار، فعالیت و تولید خود ندارند بنابراین نیازی به استفاده از نخبگان برای ارتقا مجموعه و رفع مشکلات خود نمی‌بینند و در حال حاضر فناوری‌های نوین و دانش نخبگان به‌طور موثر وارد بخش تولید نمی‌شوند.

وی با بیان اینکه اکثر مسئولان و صاحبان صنایع ریسک‌پذیر نیستند و به افراد جوان و نخبه فرصت حل مشکلات صنعت خود را نمی‌دهند، افزود: عدم اطمینان از بازگشت سرمایه و نوسانات اقتصادی، نخبگان را در سرمایه‌گذاری و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان مردد می‌سازد همچنین فرآیندهای پیچیده اداری برای دریافت مجوزها و تاسیس شرکت‌های تولیدی، انگیزه نخبگان را کاهش می‌دهد.

صالحی کمبود تسهیلات مالی و حمایتی برای شرکت‌های نوپا را مانعی برای ورود نخبگان به عرصه کارآفرینی دانست و بیان کرد: بسیاری از پژوهش‌های دانشگاهی به دلیل عدم ارتباط با نیازهای واقعی صنعت، تجاری‌سازی نمی‌شوند.

وی درباره برنامه‌های بنیاد نخبگان برای ارتباط بیشتر میان نخبگان، دانشگاه‌ها، صنایع و سرمایه‌گذاران، گفت: رسالت بنیاد نخبگان، استفاده از ظرفیت‌ها و تسهیلات خود در شناسایی و جذب نخبگان و حمایت از آنان است و بنیاد ملی نخبگان با اجرای طرح‌هایی مانند فعال کردن هسته‌های علمی-پژوهشی مسئله محور و حمایت از تاسیس و راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان، سعی در ایجاد ارتباط موثر بین نخبگان، دانشگاه‌ها و صنایع دارد و این برنامه‌ها با هدف حل مسائل صنعتی و توسعه تولید از طریق پژوهش‌های کاربردی طراحی شده است.

وی بیان کرد: در همین راستا، اواخر اسفند ماه ۱۴۰۳، اولین جلسه کمیته شناسایی نخبگان و ایده‌های نو به دستور استاندار محترم همدان و معاون هماهنگی امور اقتصادی استان همدان تشکیل و در این جلسه اهداف و برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان و بنیاد نخبگان استان تشریح شد و بر اساس پیشنهادها و راهکارهای موثر مطرح شده در جلسات، در نهایت، کمیته وظیفه هر دستگاه را مشخص می‌کند.

وی با بیان اینکه کمیته شناسایی نخبگان و ایده‌های نو با هدف شناسایی افراد خلاق و توانمند در استان همدان، بسترهای لازم برای افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان، افزایش تولید محصول و تجاری‌سازی و اجرای ایده‌های نو را فراهم می‌کند، گفت: این کمیته با برنامه‌ریزی مناسب، زمینه رشد نوآوری‌ها را مهیا ساخته و از طریق ایجاد ارتباط میان ایده‌پردازان، سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی، مسیر تحقق پروژه‌های کاربردی را تسهیل می‌کند.

رئیس بنیاد نخبگان تصریح کرد: این کمیته با حمایت از صاحبان ایده‌های نو و راه‌اندازی مراکز نوآوری، تلاش دارد ظرفیت‌های نوآورانه استان را در راستای توسعه پایدار و همه‌جانبه به کار گیرد و جلسات این کمیته قرار است به‌صورت پیوسته با حضور روسای محترم دانشگاه‌ها و مدیران ارشد دستگاه‌های اجرایی برگزار شود.

صالحی افزود: یکی دیگر از فعالیت‌های بنیاد نخبگان برگزاری برنامه‌های توانمندسازی، دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های مهارت‌آموزی برای نخبگان است همچنین ورود نخبگان به صنعت موجب کاهش وابستگی به خام‌فروشی و افزایش ارزش افزوده می‌شود.

وی با بیان اینکه حضور فعال نخبگان در عرصه تولید می‌تواند به افزایش بهره‌وری و کیفیت محصولات منجر شود، اضافه کرد: تخصص نخبگان در بهبود فرآیندهای تولید و ارتقای کیفیت کالاها موثر است و با تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان، نخبگان می‌توانند به رشد صنایع و افزایش صادرات کمک کنند همچنین نوآوری‌های ایجاد شده توسط نخبگان می‌تواند اقتصاد کشور را از وابستگی به منابع سنتی خارج کرده و به سمت اقتصاد دانش‌بنیان سوق دهد.

صالحی خاطرنشان کرد: نام‌گذاری سال با محوریت سرمایه‌گذاری برای تولید، فرصتی برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های نخبگان در توسعه اقتصادی کشور فراهم می‌کند و امیدواریم خلاقیت و نوآوری سرلوحه فعالیت‌های مسئولان استان و مدیران صنایع قرار گیرد و از نخبگان در تصمیم‌گیری‌ها و ارتقاء سطح فعالیت صنایع حداکثر استفاده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha