• شنبه / ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۸
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1403061006094
  • خبرنگار : 50187

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان:

بارندگی استان کرمان به میانگین درازمدت رسید

بارندگی استان کرمان به میانگین درازمدت رسید

ایسنا/کرمان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان گفت: علی رغم اینکه زمستان کم بارشی داشتیم، اما با فعالیت سه سامانه بارشی و دو سامانه مونسون در سال جاری، متوسط بارندگی استان کرمان در سال آبی جاری به ۱۳۰ میلیمتر (به عدد متوسط درازمدت) رسید.

حمید علیدادی سلیمانی بعد از ظهر امروز ۱۰ شهریورماه در جلسه سازگاری با کم‌آبی استان کرمان با اشاره به وضعیت سال آبی جاری اظهار کرد: علی رغم اینکه زمستان کم بارشی داشتیم، اما با فعالیت سه سامانه بارشی و دو سامانه مونسون، متوسط بارندگی استان کرمان در سال آبی جاری به ۱۳۰ میلیمتر (به عدد متوسط درازمدت) رسید.

وی با اشاره به شرایط تحلیل و تفسیر بارندگی افزود: در نقاطی از جمله جنوب استان مانند قلعه‌گنج ۲۸۹ میلیمتر و ارتفاعات جبالبارز و بحرآسمان ۵۲۹ میلیمتر بارش ثبت شده که این اعداد در متوسط بارندگی اثر داشته است.

علیدادی سلیمانی با بیان اینکه در شمال استان استان بارندگی موردانتظار را نداشتیم، گفت: در نقاطی که بارش برف داشتیم، وضعیت بهتر بوده و برف در تغذیه سفره‌های زیرزمینی تاثیر به سزایی دارد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: طبق سند ملی سازگاری با کم‌آبی، باید همه دستگاه‌ها برای کاهش مصرف آب در همه بخش‌ها تلاش کنند.

وی با اشاره به اینکه سازمان‌ها عملکرد نزدیک به ۶۶ درصدی در سازگاری با کم آبی داشته‌اند، افزود: آب منطقه‌ای باید ۳۱۰ حلقه چاه پر می‌کرد که محقق نشده و در نیمه دوم سال باید عقب ماندگی برنامه عملیاتی جبران شود.

علیدادی سلیمانی با بیان اینکه در اصلاح و تغییر پروانه‌ها اقدامات در ۳۰۰۰ حلقه چاه پیش می‌رود، گفت: ۵۰۰ کنتور هوشمند نصب کردیم و در حفر چاه‌های پدافندی همکاری خوبی داشتیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان اظهار کرد: ۱۴ هزار حلقه چاه کشاورزی استان برق‌دار هستند و ۴۵۰۰ حلقه چاه که مازاد برداشت دارند، مشخص شده و نزدیک به ۳۰۰۰ مورد اط آنها در جنوب استان است.

وی افزود: باید با همکاری ویژه جهاد کشاورزی مصرف این چاه‌ها کنترل و چاه‌های بدون کنتور ساماندهی شود تا بتوانیم مصرف آب را کنترل و از تشدید فرونشست زمین در برخی مناطق جلوگیری کنیم.

علیدادی سلیمانی تاکید کرد: راه نجات استان کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha