• چهارشنبه / ۷ شهریور ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403060703831
  • منبع : سازمان غذا و دارو

رییس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو اعلام کرد

نظارت لحظه‌ای بر حجم پلاسمای اهدایی / آینده‌نگری برای تامین داروهای مشتق از پلاسما

نظارت لحظه‌ای بر حجم پلاسمای اهدایی / آینده‌نگری برای تامین داروهای مشتق از پلاسما

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو گفت: با راه‌اندازی سامانه جامع پلاسما نظارت برخط بر حجم پلاسمای اهدایی جمع آوری شده به صورت لحظه‌ای مهیا شده است.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا عابدی با اشاره به دستاوردهای ایجاد سامانه جامع پلاسما اظهار کرد: ارتباط فعال این سامانه از نیمه دوم سال 1402 با شرکت‌ها برقرار شده و در حال حاضر پوشش سامانه برای مراکز فعال، تکمیل شده است.

وی با اشاره به امکاناتی که این سامانه در دسترس قرار می‌دهد، گفت: نظارت برخط بر حجم پلاسمای اهدایی جمع‌آوری شده به صورت لحظه‌ای، امکان پایش میزان تولید و ارسال پلاسما جهت پالایش به تفکیک شرکت و مرکز، کاهش ریسک‌های کیفی مترتب بر فرآورده‌های مشتق از پلاسما با شناسایی افراد پرخطر (با اتصال به سیستم ثبت احوال و پس از پیوستن سازمان انتقال خون ایران به این سامانه ملی) از جمله اطلاعاتی است که در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

وی افزود: سامانه جامع پلاسما امکان شناسایی اهداکنندگان حرفه‌ای و ایجاد منع‌های موقت و دائمی به نحوی که به هیچ وجه امکان اهدای پلاسما برخلاف ضوابط نباشد را نیز در اختیار ناظران قرار می‌دهد.

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ایجاد سامانه‌ای جامع مطابق مقررات و قوانین بالادستی است، تصریح کرد: این سامانه امکان تشخیص افراد اهداکننده پلاسمای هایپرایمیون و جداسازی پلاسمای اهداء شده از پلاسمای عادی اهدا شده، افزایش شفافیت در زنجیره تأمین پلاسما و فرآورده‌های مشتق از آن، ایجاد پایگاه داده از اطلاعات اپیدمیولوژیک حاصله، امکان پایش نشانگرهای سلامت اهداکنندگان به صورت برخط و امکان بررسی درصد شیوع بیماری‌های واگیر در دسترس قرار می‌دهد.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی خاطرنشان کرد: بهره‌برداری از پتانسیل تولید پلاسما در کشور و ترغیب تاسیس کارخانه پالایش پلاسما نیز امکان پذیر شده و پیش‌بینی و آینده‌نگری برای تامین داروهای مشتق شده از پلاسما محقق شده است.

به گفته عابدی، صدور IRC برای پلاسمای تولیدی هر شرکت و ثبت آن در سامانه‌های موجود و تفکیک میزان پلاسمای ارسال شده به منظور بازگشت دارو و تطابق این میزان قابل رصد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha