• سه‌شنبه / ۶ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403060603147
  • خبرنگار : 50649

رئیس اتاق بازرگانی فارس:

افزایش معافیت‌های مالیاتی در حوزه گردشگری موجب رونق سرمایه‌گذاری خواهد شد

افزایش معافیت‌های مالیاتی در حوزه گردشگری موجب رونق سرمایه‌گذاری خواهد شد

ایسنا/فارس رئیس اتاق بازرگانی فارس با اشاره به وضعیت معافیت‌های مالیاتی در برخی کشورها در حوزه گردشگری، برای حمایت از سرمایه‌گذاران تأکید کرد که هرچقدر معافیت‌های مالیاتی پررنگ‌تر شود، تمایل سرمایه‌گذاری هم بیشتر خواهد شد.

محمدصادق حمیدیان امروز، ۶ شهریورماه در هشتاد و سومین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس پیرامون مطالبه فعالان بخش خصوصی استان در خصوص اعمال معافیت مالیات بر ارزش افزوده بر هتل‌های ۴ و ۵ ستاره گفت: در اکثر کشورهای موفق در حوزه گردشگری، دولت برای حمایت از سرمایه‌گذاری در این بخش معافیت‌های مالیاتی ۱۰۰ درصدی اعمال می‌کند.

وی افزود: هرچقدر این معافیت‌ها پررنگتر شوند، تمایل سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری‌های جدید در این بخش بیشتر خواهد شد. هر چقدر هزینه‌های مالیاتی کمتر شوند، علاوه بر سرمایه‌گذاری بیشتر در زمینه احداث هتل هتلداران نیز می‌توانند خدمات بهتری به میهمانان ارائه دهند.

رئیس اتاق بازرگانی فارس تصریح کرد: بر اساس قانون هتلداران باید دو نوع مالیات پرداخت کنند؛ مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر درآمد. بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده هتل‌های یک تا سه ستاره و سایر مراکز اقامتی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شدند لیکن این موضوع به هتل‌های ۴ و ۵ ستاره تسری نیافت.

حمیدیان اظهار کرد: در واقع مالیات بر ارزش افزوده جزو مهم‌ترین مالیات‌هایی است که نه تنها رشد قیمتی کالاها و خدمات را در پی دارد و اثرات مختلفی نیز بر عرضه و تقاضا میگذارد لیکن معافیت‌های مالیاتی از جمله معافیت مالیات بر ارزش افزوده هتل‌های ۴ و ۵ ستاره مستقیما منجر به کاهش قیمت برای مصرف کننده نهایی می‌شود و تقاضای مصرف را در جهت مثبت تحت تاثیر قرار می‌دهد به‌طوری که افت تقاضا با این تغییر قیمت، تاحدی جبران خواهد شد. لذا به عرضه‌کنندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات گردشگری انگیزه بیشتری می‌دهد تا خدمات بیشتری عرضه کنند.

وی اضافه کرد: ساز و کار دقیقی برای استفاده از درآمدهای مالیاتی در توسعه زیرساخت‌ها وجود ندارد. در سطح کشور یک تعریف کلی برای توسعه زیرساخت‌های کشور از طریق مالیات‌ها وجود دارد، اما هیچ طبقه‌بندی خاصی وجود ندارد که درآمد مالیاتی گردشگری برای توسعه صنعت سفر هزینه شود یا درآمد پزشکی برای توسعه پزشکی و وقتی کسب‌وکارهای گردشگری مالیاتی را پرداخت می‌کنند، انتظار می‌رود که این هزینه‌ها صرف توسعه گردشگری در بخش‌های مختلفی شود و یک سازوکار دقیق برای این امر وجود داشته باشد. بازگشت این بودجه‌ها به چرخه گردشگری، بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد.

رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه پیشنهاد مشخص ما این است که اصلاح بند «۱۵» بخش خدمات ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده و اعمال معافیت این بند جهت هتل‌های ۴ و ۵ ستاره در کشور مورد توجه قرار گیرد، گفت: بخش اقامت و هتلداری به ویژه در هتل‌های ۴ و ۵ ستاره سرمایه‌گذاری بالایی را می‌طلبد و سهم بودجه‌ای زیادی را به خود اختصاص داده است لذا اعمال مالیات اثرات قوی و منفی بر جذب گردشگر در این هتل‌ها دارد.

در ادامه این جلسه سیدحسن سیادتان، رئیس جامعه هتلداران فارس نیز گفت: در خصوص اعمال معافیت ارزش افزوده از ابتدا برای تمام هتل‌ها قرار بود اعمال شود اما با توجه به انتخابات مجلس و تغییر و تحولات در مجلس برای هتل‌های یک الی ۳ ستاره اجرایی شد اما هتل‌های ۴ و ۵ ستاره در عمل مغفول ماند که بنا شد از طریق شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در تمامی استان‌ها این مسئله مجدد مطالبه و پیگیری شود تا وزارتخانه از طریق دفتر حقوقی مورد را به مجلس ببرد و برای هتل‌های ۴ و ۵ ستاره نیز این معافیت اعمال شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha