• سه‌شنبه / ۶ شهریور ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403060602950
  • خبرنگار : 71658

ویروس خطرناک ناشی از نیش پشه در ماساچوستِ آمریکا؛ پارک‌های عمومی تعطیل شد

ویروس خطرناک ناشی از نیش پشه در ماساچوستِ آمریکا؛ پارک‌های عمومی تعطیل شد
عکس تزئینی است

شناسایی یک ویروس نادر اما بسیار خطرناک و کشنده که ناقل آن پشه‌های آلوده‌اند، موجب شد چند شهر ایالت «ماساچوست» در شمال شرق آمریکا، علاوه بر تعطیل کردن پارک‌های عمومی در ساعات بعد از غروب و شب (که اوج فعالیت پشه‌هاست) برای فعالیت‌های خارج از خانه شهروندان هم ممنوعیت‌هایی وضع کنند.

به گزارش ایسنا، ویروس نادر و با قابلیت کشنده‌ای که این وضعیت را به وجود آورده ویروس «التهاب مغزی اسبی شرقی» (Eastern Equine Encephalitis) نام دارد که به علت تکرار حرف ی - E - در ابتدای سه واژه انگلیسی نام آن، به «تریپل ی» هم شهرت دارد.

مقام‌های مرکز کنترل بیماری‌های آمریکا (سی‌دی‌سی) می‌گویند پشه‌های آلوده ناقل این ویروس هستند و افراد مبتلا به احتمال ۳۳ تا ۷۰ درصد جان سالم از آن به در نمی‌برند.

تاکنون ۱۰ منطقه در ایالت ماساچوست به عنوان مناطق «با خطر بالا یا بسیار بحرانی» شناسایی و طبقه بندی شده‌اند.

مرکز کنترل بیماری‌های آمریکا همچنین می‌گوید هنوز واکسن و روش خاص معالجه‌ای برای درمان مبتلایان به این ویروس «بسیار خطرناک» یا پیشگیری از آن وجود ندارد.

نخستین مورد ابتلا به این بیماری در سال جاری میلادی (۲۰۲۴) حدود ۱۰ روز پیش - ۱۶ اوت - در ایالت ماساچوست شناسایی شد که یک مرد ۸۰ ساله است. هر چند نخستین مورد انتقال این ویروس به انسان‌ در ایالت ماساچوست حدود ۴ سال پیش گزارش شده بود.

مقام‌های بهداشتی می‌گویند این بیماری نخست در یک اسب در شهر «پلیموث» ماساچوست شناسایی شد و همین موضوع موجب نگرانی و افزایش سطح هشدارها از احتمال انتقال آن به انسان توسط پشه‌های آلوده گردید.

مقام ها می‌گویند نشانه‌های ابتلا به این ویروس شامل اسهال و تهوع شدید، تب و سردرد و تشنج است و بین ۳۳ تا ۷۰ درصد مبتلایان ظرف دو تا ۱۰ روز می‌میرند.

«راب گلدستاین»، از مقام‌های بهداشتی ایالت ماساچوست گفته است «تریپل ی EEE» یک بیماری نادر اما جدی است و ما می‌خواهیم به همه شهروندان توصیه کنیم که خودشان را در برابر نیش پشه‌ها محافظت کنند به ویژه در محدوده‌هایی از ایالت که فعالیت و گسترش این بیماری مشاهده و گزارش شده است.

مقام ها می‌گویند برای پیشگیری از گسترش این ویروس خطرناک سم پاشی هوایی با استفاده از یک نوع سموم دفع آفات موسوم به ۱۰+۱۰ که تاییدیه سازمان محیط زیست آمریکا را دارد، در حال انجام است.

مقام‌ها همچنین از شهروندان خواسته‌اند که از فعالیت‌های بیرون از خانه به ویژه در ساعت عصر و غروب که اوج فعالیت پشه‌هاست، دست کم تا پایان ماه سپتامبر پرهیز کنند.

به گزارش بی بی سی، این نخستین وضعیت اضطراری منطقه‌ای ناشی از مشاهده ویروس «التهاب مغزی اسبی شرقی - EEE» نیست. در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ هم در همین ایالت ماساچوست ۱۷ مورد انسانی مبتلا به این ویروس شناسایی شدند که از میان آنها هفت نفر جان باختند.

با این حال، مرکز کنترل بیماری‌های آمریکا این ویروس و بیماری کشنده ناشی از آن را بسیار نادر طبقه بندی کرده و گزارش کرده که سالانه فقط ۱۱ مورد از ابتلا به EEE تاکنون ثبت شده است.

علاوه بر هشدارهای مرتبط به این ویروس، مقام‌ها در ماساچوست نسبت به شیوع ویروس نیل غربی که ناقل آن هم پشه‌های آلوده هستند، هشدار داده‌اند.

موارد ابتلا به ویروس نیل غربی امسال در ۳۰ ایالت آمریکا گزارش شدند و یکی از سرشناس‌ترین مبتلایان به آن دکتر «آنتونی فاوچی»، مدیر سابق مرکز مبارزه با بیماری‌های مسری و آلرژی آمریکا است که در دوران شیوع کرونا به چهره اول بهداشتی آمریکا و جهان بدل شده بود.

روز گذشته (دوشنبه) رسانه های آمریکا گزارش کردند که دکتر فاوچی پس از ۶ روز بستری شدن به علت ابتلا به ویروس نیل غربی از بیمارستان مرخص شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha