غلامرضا غلامی در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به وضعیت خسارات سیلابهای اخیر استان فارس گفت: بعد از گذشت ۷۲ ساعت از حادثه، باید دستگاههای اجرایی مرتبط خسارات وارده را به ستاد بحران اعلام کند تا بتوانیم این آمار را اعلام کنیم.
وی افزود: به عنوان مثال بنیاد مسکن باید خسارات وارد شده به منازل، راهداری خسارات وارد شده به جادهها، شهرداری خسارات وارد شده به زیرساختهای شهری، جهاد کشاورزی خسارات وارد شده به محصولات کشاورزی و باغی، امور عشایر خسارات وارد شده به دامهای عشایر و... را برآورد کرده و به فرمانداری منطقه خود ارسال کنند و فرمانداری هم آنها را تأیید کرده و برای ستاد بحران ارسال کند.
غلامی در پاسخ به اینکه آیا روز گذشته هم در استان وقوع سیلاب و آبگرفتگی داشتیم، گفت: دیروز در ۲ نقطه استان نورآباد ممسنی و جنوب غرب شاهد رگبارهای پراکنده بودیم.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس در خصوص سیلاب اوز نیز گفت: در اوز سیلاب و آبگرفتگی تلفات جانی نداشت و خساراتی به تأسیسات شهری، جاده و محصولات کشاورزی وارد شد که باید دستگاه اجرایی مربوطه آن را برآورد کرده و پس از تأیید فرماندار به اداره کل بحران استانداری اعلام شود تا ما جبران خسارت را در بودجه پیشبینی کنیم.
وی تصریح کرد: تنها چیزی که در اوز در فضای مجازی جلب توجه کرد، حرکت خودروها بر اثر سیلاب و روآن آب بود که خسارت تنها به بدنه خودروها وارد شد اما تلفات جانی نداشت.
غلامی تأکید کرد: تنها راه حل مشکل اوز این است که کار آبخیزداری در این منطقه انجام دهیم تا آب وارد شهر نشود در همین راستا یک تیم قرارگاهی متشکل از آب منطقهای، بنیاد مسکن، شهرداری و منابع طبیعی تشکیل دادیم تا در جلسات خود تصمیم بگیرند چگونه این مسیل سیلاب را مدیریت کنند و کار آبخیزداری به چه صورت انجام شود.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس اضافه کرد: در این قرارگاه باید نقاط حادثهخیز که سابقه دارد ریشهیابی شده و کارهای آبخیزداری دیده شود و به هر تصمیمی که رسیدند، اعتبار دریافت میکنند تا مشکل برای همیشه حل کنند.
زیرساختهای اوز باید تقویت شوند
وی با تأکید بر اینکه باید زیرساختهای شهری اوز تقویت شوند، گفت: نباید در مسیر سیلاب خیابان داشته باشیم و اگر خیابانی وجود دارد باید جوی آن تقویت شده یا مسیر آن تغییر یابد که این تصمیمات در قرارگاه آبخیزداری اوز گرفته خواهد شد.
غلامی به عموم مردم توصیه کرد تا از مطمئنترین و سریعترین راه برای جبران خسارات خود در حوادث طبیعی استفاده کنند و منازل، خودرو و محصولات کشاورزی خود را بیمه کنند و سپس افزود: باید فرهنگ بیمه را ترویج دهیم چرا که کشورمان در خط زلزله، سیلاب و حوادث طبیعی قرار دارد و بهترین مسیر همان بیمه کردن است.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس با بیان اینکه هم اکنون تمام راهها در سطح استان باز و ترددها روان است، گفت: در بارشهای روزهای گذشته ۵۰ ترانس برق بر اثر صاعقه سوخته بود که بلافاصله تعویض شدند و هم اکنون در برقرسانی در سطح استان مشکلی وجود ندارد.
روستاهای در معرض خطر باید به صورت دائمی جابهجا شوند
وی در خصوص ۲ روستای تخلیه شده در داراب و زرین دشت طی روزهای اخیر نیز گفت: اهالی این ۲ روستا به منزل خود بازگشتند اما راه اصلی این است که این روستاها به صورت دائمی جابهجا شوند.
غلامی بر ضرورت جابهجایی روستاهایی که در معرض حوادث طبیعی قرار دارند، تأکید کرد و افزود: موقعیت جغرافیایی روستای زینآباد درست نیست و در معرض سیلاب قرار دارد و ما مصوب کردیم که کل روستا باید جابهجا شود.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس ادامه داد: همین مشکل را در روستای شاپورجان و کیانآباد شیراز داریم. اکنون ۵۰ منزل بدون مجوز و به صورت خلاف در خارج از طرح و مسیر سیلاب در این منطقه ساخته شده است و هنگام بارندگی دچار آبگرفتگی و سیلاب میشوند.
وی اظهار کرد: راه حل این است که این ۵۰ منزل تخریب و جابهجا شوند و اصلا دهیار نباید اجازه دهد که کسی در مسیر سیلاب منزل بسازد و در این زمینه نباید مماشات کرده و باید قانون را اجرا کنیم و این مسئله را دنبال خواهیم کرد.
غلامی با تأکید بر اینکه برای حفظ جان مردم نباید با خانههایی که در مسیر سیلاب قرار دارند، مماشات کنیم، ادامه داد: باید علت ساز و ساخت منازل در مسیر سیلاب بررسی شود و این منازل تخریب شوند تا ضرر جانی نبینند.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس در عین حال این نکته را یادآور شد: خاصیت بارندگیهای موسمی و رگبارهای پراکنده این است که در یک نقطه بارش شدید و رگباری رخ میدهد به طوری که جویها سریعاً پر میشود و گمان میشود که سیلاب همه جا را درنوردیده است در صورتی که در نقطه دیگر آفتاب سوزان وجود دارد و کسی باور نمیکند که سیلاب رخ داده است.
انتهای پیام
نظرات