• شنبه / ۳ شهریور ۱۴۰۳ / ۲۱:۴۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403060301668
  • خبرنگار : 71935

مقام روس: شیلی به بریکس چشم دوخته است

مقام روس: شیلی به بریکس چشم دوخته است

طبق اظهارات سفیر روسیه در شیلی، این کشور به‌دنبال پیوستن به بریکس است.

به گزارش ایسنا، شامگاه شنبه، «ولادیمیر بلینسکی»، سفیر روسیه در سانتیاگو، گفت که مانند سایر کشورهای آمریکای لاتین، علاقه شیلی برای عضویت در بریکس درحال افزایش است.

طبق گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، سفیر این کشور در سانتیاگو گفت: «به طور طبیعی، موضوع بریکس، توسعه و گسترش پویای گروه، در شیلی که به طور سنتی توجه زیادی به فرآیندهای ادغام دارند و دائماً به دنبال فرصت‌های جدید برای پیوستن به زنجیره‌های تأمین جهانی هستند، نمی‌تواند مورد توجه قرار نگیرد.»

وی افزود:«چنین برداشتی از فرآیندهای همچون بریکس، از جمله در دوران ریاست روسیه، بدون شک با نیازهای کنونی مطابقت دارد و تنها در شیلی و سایر کشورهای آمریکای لاتین که به طور عینی به یکی از مراکز توسعه چندقطبی مدرن تبدیل می‌شوند، قوی‌تر خواهد شد.»

توسعه و گسترش بریکس

گروه بریکس در سال ۲۰۰۶ تأسیس شد. برای اولین بار در سال ۲۰۱۱، زمانی که آفریقای جنوبی به چهار کشور موسس برزیل، روسیه، هند و چین پیوست، گسترش یافت. در اوت ۲۰۲۳ (مرداد ۱۴۰۲)، در نشست این گروه در ژوهانسبورگ، بریکس تصمیم به توسعه دوباره خود و دعوت از ۶ کشور، ایران، مصر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و اتیوپی گرفت که در نهایت، همه کشورها جز آرژانتین دعوت بریکس را پذیرفتند و از اول ژانویه به عضو رسمی این گروه تبدیل شدند.

روسیه در ژانویه ۲۰۲۴ (۱۱ دی ۱۴۰۲) ریاست دوره‌ای یک ساله بریکس را بر عهده گرفت. بر اساس نظارت مسکو، بریکس بیش از ۲۰۰ رویداد را که طیف وسیعی از موضوعات را پوشش می‌دهند، برگزار خواهد کرد. رویداد کلیدی روسیه، اجلاس سران بریکس در اکتبر ۲۰۲۴ در کازان، تاتارستان، در منطقه ولگا روسیه خواهد بود.

اخیرا «کاظم جلالی»، سفیر ایران در مسکو از دعوت رسمی رئیس جمهور روسیه از «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران برای شرکت در اجلاس سران گروه بریکس خبر داده است.

او همچنین درباره دستور کار سران بریکس افزود: «سران گروه بریکس در نشست خود در کازان، ضمن سخنرانی و طرح دیدگاه‌ها، درباره مسائل مهم بحث و بررسی خواهند کرد؛ در طول ماه‌های اخیر و طی جلسات بسیار زیادی که در سطوح مختلف بین اعضای بریکس برگزار شد، مباحثی جمع‌بندی شد که نکات اصلی این جلسات، ‌ به تأیید سران نیز خواهد رسید. گردهم آمدن ۱۰ عضو گروه بریکس در کازان، فرصت خوبی برای ملاقات‌های دوجانبه سران کشورهای عضو فراهم می‌آورد که از این فرصت، ‌ برای توسعه مناسبات با دیگر کشورها بهره گرفته خواهد شد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha