• چهارشنبه / ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403053121483
  • منبع : ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

تصویب پیشنهاد استاندارد بین‌المللی ایران در حوزه نانوامولسیون‌ها در ایزو

تصویب پیشنهاد استاندارد بین‌المللی ایران در حوزه نانوامولسیون‌ها در ایزو

پیشنهاد جدید استاندارد با عنوان «فناوری نانو- نانوامولسیون‌ها – مشخصات، ویژگی‌ها و روش‌های اندازه‌گیری» که از طرف ایران از حدود یک سال پیش به ایزو ارائه شده بود، پس از بررسی‌های فنی و تخصصی در رای‌گیری توسط ۴۰ کشور عضو کمیته فناوی نانوی سازمان ایزو به عنوان یک پروژه جدید استاندارد پذیرفته شد.

به گزارش ایسنا، این استاندارد برای تعیین ویژگی‌ها و روش‌های اندازه‌گیری نانوامولسیون‌ها است. نانوامولسیون‌ها به طور روزافزون در صنایع مختلف، از جمله داروسازی، لوازم آرایشی و صنایع غذایی استفاده می‌شوند.

استاندارد پیشنهادی که با مسؤولیت یکی از شرکت‌های تولیدی فناوری نانوی کشورمان و با حمایت ستاد نانو در سازمان ایزو ارائه شده است، روش جامعی برای بررسی ویژگی‌های مختلف نانوامولسیون‌ها ارائه خواهد داد. همچنین روش‌های اندازه‌گیری استاندارد را برای اطمینان از ثبات و قابلیت اطمینان در آزمایش‌ها مشخص خواهد کرد. با ایجاد دستورالعمل‌های واضح، این پروژه به دنبال تسهیل کنترل کیفیت بهتر، افزایش ایمنی محصولات و ترویج نوآوری در توسعه محصولات مبتنی بر نانوامولسیون است.

استفاده گسترده از نانوامولسیون‌ها به دلیل خواص منحصر به فرد آنها، از جمله حل‌پذیری و زیست‌دسترس‌پذیری بهتر، بازار رو به رشدی دارند. نبود استاندارد بین‌المللی برای تعیین ویژگی‌ها و روش‌های اندازه‌گیری چالش‌هایی را برای تولیدکنندگان، محققان و سازمان‌های تنظیم‌گر ایجاد کرده است. نبود یکنواختی در محصولات نانوامولسیون‌ها می‌تواند منجر به تفاوت‌هایی در کیفیت و اثربخشی محصولات شود.

این استاندارد به تولیدکنندگان کمک خواهد کرد تا محصولات نانوامولسیون با کیفیت بالا تولید کنند و در عین حال از رعایت الزامات قانونی اطمینان حاصل کنند. علاوه بر این، استاندارد همکاری میان ذینفعان را توسعه خواهد داد.

به نقل از ستاد نانو، فرایند تدوین یک استاندارد بین‌المللی میانگین ۳ سال زمان نیاز دارد. از ۱۱۰ استاندارد بین‌المللی منتشر شده در کمیته نانو ایزو، ۱۲ استاندارد با مسؤولیت کشور ایران راهبری و تدوین شده است و ۳ پروژه استاندارد نیز هم‌اکنون با رهبری ایران در مراحل مختلف در ایزو در حال تدوین قرار دارند. در حال حاضر در شاخص تعداد استانداردهای بین‌المللی نانوی تدوین شده بعد از کشورهای آمریکا، ژاپن، کره جنوبی، کشور ایران در کنار کشور انگلستان جایگاه چهارم را دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha