• سه‌شنبه / ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403053020745
  • خبرنگار : 50416

ثبت ۳ اثر ملایر در فهرست میراث معنوی کشور

ثبت ۳ اثر ملایر در فهرست میراث معنوی کشور

ایسنا/همدان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر از ثبت مهارت فن دوختن لحاف، فن تهیه شربت شیره انگور ملایر و مراسم آئینی شام غریبان سامن در فهرست میراث معنوی کشور خبر داد.

ابراهیم جلیلی در گفت‌و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه پس از داوری و طی مراحل قانونی در وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی این دو مهارت به عنوان میراث ناملموس کشور ثبت رسید، اظهارکرد: شربت شیره انگور ملایر یکی از نوشیدنی‌های سنتی با طبع گرم است که از قدیم در سفره مردم شهرستان وجود داشته و مصلح غذاهای سرد و خون ساز بوده است. 

وی تصریح کرد: شهرستان ملایر با داشتن برند جهانی انگور، برگزاری سیزده دوره جشنواره شیره‌پزی، ثبت مهارت پخت شیره و مهارت تهیه باسلق و اکنون ثبت شربت شیره انگور توانسته است در راستای توسعه این سنت و رونق اقتصادی شهرستان به عنوان یک برند تجاری گام‌های ویژه‌ای بردارد. 

ثبت ۳ اثر ملایر در فهرست میراث معنوی کشور

جلیلی با بیان اینکه مهارت دوخت لحاف یکی از مشاغل سنتی شهرستان ملایر است، گفت: این مهارت بیش از ۱۵۰ سال در سرای میرفتاح بازار ملایر رونق دارد و با انواع نقش‌های مختلف از پشم و پنبه برای دوخت انواع لحاف کرسی و ....مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر با بیان اینکه این مهارت‌ها و نقش‌ها به صورت تجربی و استاد شاگردی به نسل بعدی انتقال پیدا می‌کند، افزود: ماهانه تنها در سرای میرفتاح بیش از ۳۶۰ لحاف تولید می‌شود و بازار فروشی در کل کشور به‌ویژه استان‌های سردسیر مانند آذربایجان شرقی‌و غربی و...دارد .

وی به کتاب پیشینه نمد مالی، کلاه مالی و لحاف‌دوزی به قلم «علیرضا گودرزی» نویسنده ملایری خبر داد و خاطرنشان کرد: مراسم آئینی شام غریبان سامن (دفن شهدای کربلا توسط قوم بنی اسد) نیز در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید.

جلیلی ادامه داد: این مراسم یکی از مراسم‌های سنتی شهر سامن با قدمتی چند صد ساله است که در میراث معنوی (ناملموس) کشور به ثبت رسید.

وی به سبقه طولانی این مراسم اشاره و اظهار کرد: این مراسم در سومین شب شهادت امام حسین(ع) و یاران با وفایش در سطح شهر سامن از جلوی درب یکی از تکیه‌ها آغاز  می‌شود و پس از حرکت در سطح شهر و عبور از جلوی چهار تکیه بعدی سامن به محل تکیه اول برگشته و مراسم پایان می‌پذیرد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر خاطرنشان کرد: این مراسم که همراه با مرثیه خوانی است حدود ۱۵ نفر به ایفا نقش پرداخته و بیش از ۲۰۰۰ نفر هر ساله در این مراسم شرکت می‌کنند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha