داریوش فرمانی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اجرای عملیات تعدادی پروژه در حوزههای میراث فرهنگی و گردشگری استان، اظهار کرد: امسال جمعا حدود ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای ۳۰ پروژه مرمتی و گردشگری تخصیص یافته که اجرای بخشی از این پروژهها آغاز شده است.
وی یکی از مهمترین این پروژهها را ساماندهی بخشی از بافت تاریخی شهر کرمانشاه عنوان کرد و گفت: حدود شش میلیارد تومان برای مرمت قسمتهایی از بازار سنتی مانند مرمت و زیرسازی پل تقاطع بازار بنکدارها اختصاص یافته که با همکاری آب منطقهای اجرا میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان یکی دیگر از این پروژهها را نم زدایی از تکیه معاون الملک عنوان کرد و گفت: این پروژه طی روزهای گذشته به عنوان یکی از پروژه های مهم حوزه میراث فرهنگی استان با اختصاص حدود چهار میلیارد تومان آغاز شده است.
وی تاکید کرد: یکی از معضلات قدیمی تکیه معاون الملک در سالهای گذشته نفوذ نم و رطوبت به دیوارها و کف آن بوده که به دلیل همجواری آن با رودخانه آبشوران و بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی در این نقطه بوجود آمده است.
فرمانی خاطرنشان کرد: به منظور رفع این مشکل، طرح مطالعاتی نم زدایی از تکیه معاون الملک توسط یکی از شرکتهای مشاور آب منطقه ای استان از چند سال پیش شروع شد و اخیرا به پایان رسید.
وی یادآور شد: در این طرح مقرر شده که در زیربنای تکیه چاههایی حفر شده و به شکل زهکشی به هم متصل شوند تا آب را به بیرون از تکیه هدایت کنند تا برای همیشه مشکل نم زدگی این بنای تاریخی ارزشمند حل شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اضافه کرد: بخشی از این اعتبارات هم صرف بهسازی و نوسازی زیرساختهای گردشگری همچون سرویسهای بهداشتی در مناطقی میشود که در مسیر تردد زوار اربعین قرار گرفتهاند.
وی مرمت بناهای تاریخی همچون بقعه مالک در شهرستان سنقر، خانقاه پاوه، گوردخمه روانسر، حمام ملاباشی، خانه حاج اکبری، تکیه بیگلربیگی، مساجد تاریخی هورامان، کانال آبرسانی ساسانی و عمارت خسرو در قصرشیرین، درخت کهنسال و ثبت ملی شده چنار در پاوه، ساماندهی محوطه جهانی بیستون و پایگاه ملی تاق بستان، ایجاد زیرساختهای گردشگری در منطقه نمونه گردشگری ویس القرن، چشمه ریزه در ثلاث باباجانی و چشمه زنگی کرمانشاه را از دیگر پروژههای مرمتی و گردشگری در حال اجرا در استان معرفی کرد.
انتهای پیام
نظرات