• پنجشنبه / ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1403052517254
  • خبرنگار : 71654

تولید پلاستیکی که ۲۰۰ برابر از فولاد محکم‌تر است

تولید پلاستیکی که ۲۰۰ برابر از فولاد محکم‌تر است

دانشمندان به گزینه بهتری برای مقابله با افزایش زباله‌های پلاستیکی در سراسر جهان دست یافته‌اند. گروهی از محققان روشی ابداع کردند که به راحتی میکروپلاستیک‌ها را به ماده‌ای سخت‌تر از الماس تبدیل می‌کند و تقاضای فزاینده‌ای در صنایع مختلف دارد.

به گزارش ایسنا، محققان میکروپلاستیک‌ها را به گرافن تبدیل کردند که می‌تواند برای چندین کاربرد از جمله ساخت حسگرهای مختلف و تصفیه آب استفاده شود.

به نقل از آی‌ای، تقریبا از ۳۰ میلی گرم میکروپلاستیک می‌توان پنج میلی‌گرم گرافن در عرض یک دقیقه تولید کرد. دکتر عادل ظفر از دانشگاه جیمز کوک می‌گوید: این میزان تولید به طور قابل توجهی بالاتر از آن چیزی است که پیش از این به دست آمده است و جایگزینی ساده‌تر و سازگار با محیط زیست برای روش‌های فعلی ارائه می‌دهد.

میکروپلاستیک‌ها به دلیل ماهیت تجزیه ناپذیر و نامحلول در آب بدنام هستند.

برخی از زباله‌های پلاستیکی به قطعات کوچکتر تجزیه می‌شوند، که اغلب به اندازه چند میکرون‌ می‌رسند و تهدیدی برای ماهی‌ها، حیوانات و انسان‌ها به شمار می‌روند.

محققان تاکید کرده‌اند که ویژگی‌های میکروپلاستیک‌ها آن‌ها را قادر می‌سازد تا آلاینده‌های آلی را جذب کنند و زمانی که در آب قرار گرفتند، در نهایت در زنجیره غذایی دریایی و انسانی ادغام شوند.

بازیافت میکروپلاستیک‌ها با چالش‌های مهمی مواجه است.

بازیافت میکروپلاستیک‌ها به دلیل فرآیندهای جداسازی، کار فشرده و هزینه‌های بالا با چالش‌های قابل توجهی مواجه است.

میکروپلاستیک‌ها به گرافن تبدیل شدند

محققان بطری‌های پلاستیکی را به میکروپلاستیک تبدیل کردند و سپس از یک روش جدید برای تبدیل زباله‌ها به گرافن استفاده کردند. گرافن یک ماده کربنی با ضخامت یک اتم است که سخت‌تر از الماس بوده و ۲۰۰ برابر قوی‌تر از فولاد و پنج برابر سبک‌تر از آلومینیوم است که استفاده از آن در چندین صنعت، رو به رشد بوده است.

این تحقیق نه تنها پیشگام در ایجاد رویکرد جدیدی برای سنتز گرافن است، بلکه به هدف گسترده‌تر کاهش اثرات نامطلوب آلودگی میکروپلاستیک بر اکوسیستم‌های ما کمک می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۵-۳۱ ۰۰:۰۲

اگر گرافن چنین خصوصیاتی دارد برای تولید بدنه اتومبیل و هواپیما بسیار عالی است