• پنجشنبه / ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403052517063
  • خبرنگار : 50666

توصیه‌های بهداشتی که زائران اربعین باید به آن توجه کنند

توصیه‌های بهداشتی که زائران اربعین باید به آن توجه کنند

ایسنا/اصفهان سفر اربعین می‌تواند مستعد برخی بیماری‌های باشد، اما بنا بر توصیه‌های سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به کاروان‌دارها و زائران، می‌توان این زیارت را به سلامت پشت‌سر گذاشت.

پژمان عقدک،‌ سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در گفت‌وگو با ایسنا و دربارۀ سفر به آیین اربعین، اظهار کرد: زائران می‌توانند سفر خود را به سلامت و بدون مشکلات پشت‌سر بگذارند، اما این مسئله به دقت‌نظر کارون‌دارها و شناخت آنان از وضعیت سفر وابسته است. بدون تردید توجه زائران هم اهمیت دارد.

او با تأمل در این نکته که زیارت اربعین در فصل تابستان رقم می‌خورد، توضیح داد: مباحث سلامت زائران را باید در پیوند با فصل گرما تعریف کرد. گرمازدگی قطعاً یکی از آن‌هاست. افراد باید آگاهی کامل در این زمینه داشتند تا بتوانند مراقبت و پیشگیری کنند.

این پزشک با تأکید بر اینکه مراقبت از پوست و چشم نیز اهمیت دارد، یادآور شد: در این سفر یک تجمع شکل می‌گیرد، بنابراین مسائلی چون مشکلات و عفونت‌های تنفسی هم مطرح می‌شود. انواع گزیدگی‌ها از یک حشره تا عقرب ممکن است برای افراد اتفاق بیفتد. پس در اینجا پشه آئدس و تب دنگی هم یک مسئله می‌شود.

عقدک، شرایط نگهداری از آب و خوراک را هم بسیار مهم دانست و خاطرنشان کرد: توجه به تغذیۀ خوراک و آشامیدنی و دقت به سالم و پاکیزه‌بودن آن‌ها حائز اهمیت است، چراکه بی‌توجهی در این زمینه می‌تواند پیامدهای ناگواری در سیستم گوارشی افراد داشته باشد. شدت‌ گرفتن اسهال و استفراغ یکی از آن‌هاست. احتمال شیوع و بروز وبا نیز وجود دارد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: عمل پیاده‌روی نیز ممکن است باعث خستگی و بی‌حالی شود. افراد ممکن پایشان تاول‌های پوستی بزند. درد و ساییدگی مفاصل نیز جزئی از این آن‌هاست. در یک جمع‌بندی از مسائل بهداشتی و سلامتی در سفر اربعین باید بگوییم که احتمال دارد یک سرماخوردگی ساده، آنفلوآنزا، کرونا و تب دنگی یا انواع بیماری‌های گوارشی زائران را درگیر کند.

او تأکید کرد: بر اساس شرحی که گذشت از تمام کاروان‌دارها و موکب‌داران و هرکسی که بر سفر زائران نظارت دارد و آن را اداره می‌کند، درخواست دارم که در رعایت اصولی بهداشتی نهایت دقت را داشته باشد. بنابراین، باید توجه داشت که سفر اربعین را می‌توان به سلامت و بدون آسیب به پایان رساند، اما به همکاری و دقت همه‌جانبه، مخصوصاً اداره‌کنندگان کاروان‌ها نیاز دارد.

عقدک با اشاره به این نکته که مسائل پیش رو همواره و هر سال بوده و سفر اربعین هم برگزار شده است، افزود: از زائران اباعبدالله الحسین می‌خواهم که در محیط‌های تجمعی حتماً از ماسک استفاده کنند. در خوردن خوراک هم می‌خواهیم دقت بسیاری داشته باشند.

او توضیح داد: خوراکی که نگهداری آن روی اصول نبوده است، به‌هیچ‌وجه مصرف نکنند تا سلامت‌شان هم به خطر نیفتد. خوراکی که درست نگهداری نشده است، احتمال دارد فاسد باشد. زائرانی که داروی خاصی مصرف می‌کنند، حتماً در همراه‌ داشتن و تهیۀ به‌ اندازۀ دارو دقت داشته باشند که مبادا با کمبودی مواجه شوند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دربارۀ پیاده‌روی نیز بیان کرد: از زائران می‌خواهم که پیاده‌روی خود را طبق برنامه پیش ببرند، یعنی یک برنامه‌ریزی داشته باشند و مشخص کنند چه مواقع و در مدت پیاده‌روی خواهند کرد. برای استراحت خود نیز در برنامه وقت بگذارند. در تعیین این زمان‌بندی می‌توان به میزان تابش آفتاب هم دقت کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha