«محمدرضا پاکدل» در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به راه اندازی تاکنون ۱۳۰ سکوهای تنظیم بازار در استان و پیگیری افزایش آنها تا ۲۰۰ سکو، گفت: این سکوها در چند دسته شامل سکوهای عرضه میوه، سکوهای عرضه اقلام پروتینی، سکوهای عرضه اقلام لبنی و سکوهایی که تمامی اقلام و کالاهای اساسی مورد نیاز مردم را عرضه میکنند، تقسیم بندی شدهاند.
وی تاکید کرد: در نظر داریم در راستای ساماندهی وانتبارهای سطح شهر و نظارت بر قیمت و کیفیت عرضه کالا توسط آنها، به زودی سکوی استقرار وانتبارها را نیز راه اندازی کنیم.
وی گفت: طرح سکوهای تنظیم بازار در واقع ایجاد یک شبکه معین برای عرضه کالا با مطلوبترین کیفیت و پایینترین قیمت به مردم است که نقش رهبری قیمت گذاری کالاهای اساسی در بازار را در دست میگیرد چرا که میتواند با مدیریت عرضه و تقاضا با قیمت مطلوب، بخش زیادی از معادلات بازار را به نفع مردم تغییر دهد.
این مسئول متذکر شد: حتماً در هنگام نوسانات بازار از طریق این طرح و تزریق کالا به این شبکه معین میتوان تعادل در بازار را رقم زد.
وی در رابطه با نحوه ایجاد این سکوها خاطرنشان کرد: در وهله اول فروشگاههایی که قیمت مناسبی در مناطق مختلف داشتند را به منظور راه اندازی این سکوها در استان، شناسایی و پس از بازرسیها و بازدیدهای مکرر از آنها و بررسی قیمت و کیفیت عرضه کالا، مشوقها و شرایط ویژهتری برای این فروشگاهها لحاظ کردیم تا کالاها را با قیمت مناسبتری نسبت به بازار در اختیار مردم قرار دهند.
به گفته وی، هم اکنون عموم این فروشگاهها بر طبق پروتکلهای تنظیم شده نسبت به ارائه کالاهای اساسی مردم به قیمت عمده اقدام میکنند و حتی برخی از این سکوها با توجه به حجم بالای فروش، کالاهای اساسی مردم را به قیمت کارخانه عرضه میکنند.
پاکدل با بیان این که یکی از اصول مورد تاکید جهت اجرای این طرح، انتخاب فروشگاههای کاملاً بومی استان به عنوان سکوی تنظیم بازار بوده است، گفت: این اقدام در راستای حمایت از فروشگاههای بومی داخل استان انجام و به همین دلیل از ورود فروشگاههای زنجیرهای و کشوری به این چرخه جلوگیری شده است.
وی گفت: بنا بر تصمیم استان در همین راستا نیز مقرر شد تا تمام اقلام تنظیم بازار بین این سکوها توزیع و به مردم عرضه شود تا ضمن حمایت از سکوها، مردم نیز در این باره کمتر ذچار سردرگمی شوند.
این مسئول در ادامه با اشاره به تولید بیش از ۸۰۰ نوع کالا تمام شده در استان که بخشی از آنها در زمره کالاهای اساسی و مصرفی مردم هستند، گفت: در راستای حمایت و کمک به تامین کالاهای اساسی عرضه شده در سکوهای تنظیم بازار استان نیز با برخی از واحدهای صنعتی استان رایزنیهایی صورت گرفت تا براساس حمایتهایی که استان از آنها دارد، تولیدات خود به این سکوها با شرایط ویژهتری عرضه کنند.
وی عنوان کرد: علاوه بر این نظارت دائمی و دقیق بر فعالیت این سکوها نیز به طور جدی دنبال میشود که با توجه به تعداد کمتر آنها نسبت به گستردگی واحدهای صنفی فعال در استان، تاکنون موثر و رضایتبخش بوده است.
مدیر کل دفتر اقتصادی استان در این رابطه یادآور شد: بنا بر آمارها هم اکنون ۶۰ هزار واحد صنفی رسمی و تا ۹۰ هزار واحد صنفی با افزودن واحدهای صنفی غیررسمی در استان مشغول به فعالیت هستند که نظارت مستمر بر آنها را بسیار دشوار کرده و علیرغم اعمال انواع روشهای نظارتی نتوانسته موجب رضایت مطلوب مردم شود ولی خوشبختانه در مورد سکوهای تنظیم بازار شرایط نظارتی خوبی برقرار شده است.
وی با اشاره به رتبه بندی سکوهای تنظیم بازار بر اساس ارزیابی بازرسان و ناظران، گفت: ملاک حمایتهای استان از این فروشگاهها براساس رتبه بندی و ارزیابیها اعمال میشود.
پاکدل در پایان نیز اظهار کرد: مردم عزیز میتوانند از طریق سامانه نظارتهای مردمی ضمن گزارش هر گونه تخلفی در این رابطه، آدرس دقیق این سکوها را جستجو کنند. ضمن این تلاش داریم با همکاری مناطق شهرداری آدرس این سکوها را از طریق بیلبوردهای شهری راحتتر به اطلاع مردم برسانیم.
انتهای پیام
نظرات