سرهنگ داود معظمی گودرزی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه مجرمان سایبری از هر فرصتی برای کلاهبرداری و سوءاستنفاده از مردم و کاربران فضای مجازی بهره میبرند، گفت: با توجه به اینکه در ایام نزدیک به اربعین حسینی قرار داریم، افراد سودجو نیز با سوءاستفاده از این مناسبت دست به ارتکاب برخی از اقدامات مجرمانه کردهاند.
وی با بیان اینکه سودجویان سایبری با ارسال لینکهای جعلی و به بهانههایی نظیر ثبت نام اربعین، دریافت ارز یا وام اربعین، دریافت فوری گذرنامه و ... اقدام به جلب توجه مردم و هدایت آنان به صفحات جعلی میکنند، گفت: در این صفحات یا از افراد درخواست وجهی اندک در قبال دریافت خدمات میشود یا اطلاعات هویتیشان را دریافت میکنند.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ ادامه داد: اگر از افراد وجهی دریافت شود. یا آنان به درگاههای جعلی و فیشینگ هدایت میشوند که این اقدام منجر به دریافت اطلاعات کارت بانکی و برداشت غیرمجاز از حساب آنان میشود، یا اینکه افراد سودجو پس از دریافت وجه دیگر پاسخی به پیگیریهای آنان نخواهند داد.
معظمی گودرزی ادامه داد: در مواردی نیز مشاهده شده که افراد سودجو از زائران و متقاضیان میخواهند که تصاویری از مدارک هویتی خود مانند گذرنامه، کارت ملی، شناسنامه و ... را بارگذاری کنند. که این مورد نیز میتواند منجر به سوءاستفاده از اطلاعات هویتی مردم شود.
وی در همین راستا تاکید کرد: به مردم و به خصوص زائران اربعین هشدار میدهم که فریب چنین پیامکها و تبلیغاتی را نخورند و در صورت مواجه با چنین مواردی حتی وارد لینک درج شده نیز نشوند. چرا که ممکن است لینک مذکور حاوی بدافزار بوده و تلفن همراه کاربران را نیز آلوده کند.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ اضافه کرد: مردم عزیز توجه داشته باشند که برای سفر کربلا فقط از طریق سامانه سماح به آدرس samah.haj.ir ثبت نام کرده و لینک های مشکوک ثبت نام اربعین را باز نکنند.
انتهای پیام
نظرات