• چهارشنبه / ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۵:۴۶
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1403052215144
  • خبرنگار : 71078

طرح کاشت یک میلیارد درخت در انتظار تخصیص اعتبار

طرح کاشت یک میلیارد درخت در انتظار تخصیص اعتبار

رئیس مرکز جنگل‌های خارج از شمال سازمان منابع طبیعی ضمن اشاره به آمار تولید نهال در بخش‌های خصوصی و دولتی گفت: نیازمند تخصیص اعتبار برای نگهداری از درختان پس از کاشت هستیم چراکه در غیراینصورت به محیط زیست و منابع طبیعی خسارت وارد می‌شود.

به گزارش ایسنا شهریور سال قبل طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت به دستور شهید آیت‌الله رئیسی کلید خورد و اسفند سال قبل مقام معظم رهبری پس از  کاشت سه درخت فرمودند که اگرهر ایرانی سه نهال بکارد، برنامه دولت برای کاشت یک میلیارد نهال، از سال ۱۴۰۲ و در طول چهار سال محقق خواهد شد. با فراهم کردن مقدمات کار طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از ۱۱ آذرماه سال جاری در کشور آغاز شد.

هاشم موسوی نژاد در گفت و گو با ایسنا درباره آخرین وضعیت اجرای این طرح اظهارکرد: پرورش نهال از سال زراعی یک سال قبل آغاز و تا پایان شهریور سال بعد ادامه می‌یابد. بهترین بازه زمانی برای انجام این کار از بهمن تا فروردین است. بر اساس جمع‌بندی انجام شده تاکنون ۶۵ میلیون اصله  نهال در بخش دولتی و حدود ۷۶ میلیون اصله نهال در بخش غیر دولتی در قالب طرح کاشت یک میلیارد درخت پرورش داده شده است.

وی درباره کاشت نهال‌های پرورش داده شده گفت: فصل کاشت نیمه آبان به بعد است. با اولین نزولات جوی با هدف بهره‌گیری حداکثری از مواهب طبیعی این کار آغاز می‌شود البته زمان شروع این کار در مناطق مختلف مقدری متغیر است.

رئیس مرکز جنگل‌های خارج از شمال سازمان منابع طبیعی با اشاره به نحوه عملکرد بخش خصوصی اظهارکرد: بخش خصوصی با هدایت و راهبری استانداری‌ها عملکرد خوبی داشته است و بیشتر نهال‌های تولید شده در این بخش کاشته شده است. اکثر آن‌ها جنگلی هستند و در این عرصه‌ها کاشته شده‌اند.

وی با بیان اینکه برای نگهداری‌ از نهال‌ها پس از کاشت نیاز به بودجه داریم، گفت: بودجه سال اول اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت  ۲۳۷.۵ میلیارد تومان بود که محقق نشد و ۵.۷ میلیارد تومان به‌صورت نقدی و ۴۴.۳ میلیارد تومان اسناد خزانه با بازپرداخت ۳۰ ساله پرداخت شده و در مجموع ۵۰ میلیارد تومان اعتبار محقق شد که بسیار مبلغ ناچیزی است. 

رئیس مرکز جنگل‌های خارج از شمال سازمان منابع طبیعی اضافه کرد: اعتبارات را از چند بخش شامل   صندوق توسعه ملی، اعتبارات ملی و استانی، اعتبارات ناشی از مسوولیت اجتماغی، اعتبارات و کمک‌های بین‌المللی و صندوق توسعه کشاورزی پیگیر هستیم و از همه ظرفیت‌ها استفاده می‌کنیم تا این طرح به هدف خود برسد.

موسوی نژاد با ابراز امیدواری نسبت به نظر مساعد دولت چهاردهم به اعتبارات طرح کاشت یک میلیارد درخت تاکید کرد: اگر از نهال‌های کاشته شده مراقبت و نگهداری نکنیم دچار افت و موجب وارد شدن خسارت به منابع طبیعی می‌شوند. دراین شرایط ‌بهتر است کاشته نشوند. لذا ما محتاطانه در این زمینه گام بر می داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۵-۲۴ ۰۷:۵۷

باسلام توی موضوع کاشت درخت با توجه به اقلیم ایران باید درختانی کاشته بشن که با شرایط آب هوایی همون منطقه همخوانی داشته باشن تو کشور ما درختان مثمر مثل سنجد و توت میشه تو شهرها و مناطق مختلف کاشت که هم میوه میدن و هم در برابر تنش های آبی مقاوم هستن

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۲۴ ۱۷:۲۵

درخت کاشتن تو بزرگراه فتح تهران قبل عید آنقدر آب ندادن خشک شد

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۲۶ ۲۳:۵۱

به نام خدا سلام. وقت شما بخیر. بیوچار طبیعی معدنی کوهبنان کرمان بهترین و ساده ترین و مادام العمر ترین کود و بهسازی و رشد دهنده هست که می توانید استفاده کنید . ما در محیط کاری مون استفاده کردیم عالی بود . شماره دفتر مرکزی شون هم ۰۳۴۳۲۴۷۴۴۸۱ هست 🌹