حمیدرضا کاشانی - رئیس اتحادیه مرغداران میهن- در گفتوگو با ایسنا، درباره میزان صادرات تخم مرغ از ابتدای سال جاری تاکنون اظهار کرد: صادرات تخم مرغ از ابتدای سال تاکنون که بهطور میانگین ماهانه ۱۳ هزار تا ۱۴ هزارتن بوده و امیدواریم آن میزانی که سال گذشته صادرات داشتیم با یک رشد ۳ تا ۵ درصدی تا پایان سال افزایش دهیم ولی کشور جدیدی به ما اضافه شده است و ما طی حدود ۲۰ روز گذشته چندین مرحله صادرات به آفریقا داشتیم و روند رو به رشدی نسبت به سال گذشته داریم.
وی درباره بازار صادرات ما که کدام کشورها هستند، گفت: عراق، افغانستان، شمال آفریقا، کشورهای حاشیه خلیج فارس همچون قطر و امارات جزو کشورهایی هستند که به آنها صادرات داریم و طی هفتههای گذشته هیاتی را به عمان اعزام کردهایم و در انتظار برداشته شدن محدودیتها هستیم تا بتوانیم به عمان نیز صادرات داشته باشیم.
کاشانی درباره میزان تولید و مصرف ماهانه تخم مرغ در کشور تصریح کرد: ماهیانه حدود ۱۰۷ هزار تن تخم مرغ در کشور تولید و ۹۵ هزار تن در این فصل مصرف میشود. در مردادماه نیز میزان تولید ۱۰۷ هزار تن خواهد بود اما به دلیل تمام شدن محرم و نزدیک شدن به اربعین، صادرات و در واقع میزان مصرف بیشتر میشود. در شهریور ماه نیز میزان تولید و مصرف افزایشی است.
وی درباره کاهش مصرف تخم مرغ در نیمه اول سال گفت: هر ساله در نیمه ابتدایی سال، میزان مصرف تخم مرغ بهصورت سنتی کمتر میشود و در این مدت زمان، ماه محرم و ماه رمضان بیشتر به مسئله کاهش مصرف تخم مرغ کمک کرده است، اما به دلیل خطی بودن تولید ما، نمیتوان آن را کاهش داد و مجبوریم خط تولید خود را برای زمانهای پرمصرف حفظ کنیم و در چنین شرایطی نیازمند حمایت ویژه دولت هستیم که در زمستان با مشکل مواجه نشویم.
رئیس اتحادیه مرغداران میهن با تاکید بر اینکه دولت حمایت و خرید تضمینی نداشته است، اظهار کرد: ما مجبور شدیم در مرحله تولید، طی دو مرحله یکی در خردادماه و یکی هم طی دو هفته اخیر خرید حمایتی داشته باشیم که در خرداد ماه نزدیک به ۳۰۰۰ تن تخم مرغ با قیمت ۵۲ هزار تومان و در هفتههای اخیر نیزحدود ۳۰۰۰ تن با قیمت ۵۳ هزار تومان خرید حمایتی شده است تا تولیدکننده را از ضرر و زیان خارج کنیم و بتواند تولید خود را برای نیمه دوم سال حفظ کند.
وی درباره افزایش قیمت تخم مرغ اظهار کرد: حدود دو سال است که قیمتها هیچ افزایشی نداشته و با وجود اینکه مواد اولیه ما ۲ الی ۳ برابر افزایش قیمت داشته و دولت تعهد کرده است که متناسب با مواد اولیهای که در اختیار ما میگذارد قیمتها را همسانسازی کند؛ اما تاکنون این کار انجام نشده است. ما برای اینکه گلهها از بین نروند بر اساس قیمت تمام شده، خرید تضمینی انجام میدهیم. به بهانههای مختلف، قیمتهایی که حتی وزارت جهاد نیز در جریان آن است و قیمت تمام شده حدود ۶۰ هزار تومان برآورد شده، منتظریم که این افزایش قیمت انجام شود.
کاشانی در پایان تصریح کرد: نکته بسیار مهم این است که طی دو هفته گذشته ذرت ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته و از ۸۰۰۰ تومان به کیلویی ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده و این مسئله یکی از دلایلی است که افزایش هزینههای تولید را به دنبال داشته است.
انتهای پیام
نظرات