• دوشنبه / ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403052214728
  • خبرنگار : 50283

محیط‌بان گیلانی زخمی شده در حمله خرس:

اگر باز هم‌ مورد حمله قرار بگیرم از سلاح استفاده نمی کنم +ویدئو

اگر باز هم‌ مورد حمله قرار بگیرم از سلاح استفاده نمی کنم +ویدئو

ایسنا/گیلان محیط‌بان گیلانی که به‌ علت حمله خرس آسیب دیده و علی‌رغم به همراه داشتن اسلحه سازمانی برای دفاع خود از آن استفاده نکرده، گفت: در طول ۲۵ سال فعالیتم ندیدم هیچ محیط‌بانی از اسلحه استفاده کند و من اگر باز هم‌ مورد حمله قرار بگیرم از سلاح استفاده نمی‌کنم.

 نهم مردادماه سال‌جاری در حالی که دو محیط بان در حال گشت‌زنی در منطقه شکار ممنوع ارتفاعات سیاهکل بودند غلامرضا حیدری، یکی از این دو محیط بان بود که مورد حمله خرس قرار گرفت و از ناحیه آرنج، کتف دست چپ و انگشت‌های دست راست آسیب‌ جدی دید.

وی در عیادت جمعی از هنرمندان و مسئولان در بیان حوادث آن روز اینطور گفت: ساکن سیاهکل و حدود ۲۵ سال است محیط بان پاسگاه آغوزی هستم البته آن زمان پاسگاه وجود نداشت و چادر بود که کارم را آغاز کردم.

حیدری با اشاره به حادثه نهم مردادماه گفت: ساعت دو و نیم بعد از ظهر در حال گشت‌زنی با همکارم آقای قاسمیان بودیم. او کمی از من عقب‌تر بود. در یک لحظه‌ متوجه خرسی که با دو توله اش زیر درخت خوابیده بود شدم و در چشم به هم زدنی خرس به من حمله و مرا با ضربه به دره پرت کرد.

وی افزود: بلند شدم ولی خرس با عجله به من نزدیک شد و حمله می‌کرد حدود ۶۰ متر توانستم بدوم ولی خرس دنبالم بود و به بدنم ضربه می زد و گاز می‌گرفت تا مرا به داخل رودخانه انداخت و بالای سرم رسید. دست مرا گرفت و با دست مرا زد که کتف چپم در رفت و آرنجم شکست.

حیدری در ادامه توصیف آن لحظات گفت: همان لحظه دیدم خرس بالای سرم است. ناخودآگاه دو دستم را سمت صورتش بردم که دستم را گرفت و انگشتم شکست. درد در تمام وجودم پیچید چون کتفم هم در رفته بود با تمام وجود فریاد می‌زدم اما لحظه‌ای به استفاده از سلاح سازمانی برای دفاع فکر نکردم چون دو توله خرس منتظر مادرشان بودند.

وی افزود: در همین لحظه همکارم رسید و شروع به فریاد زدن کرد تا خرس مرا رها کند و وقتی خرس مطمئن شد که خطری توله‌هایش را تهدید نمی‌کند به سمت توله‌هایش برگشت.

اگر باز هم‌ مورد حمله قرار بگیرم از سلاح استفاده نمی کنم +ویدئو

این محیط بان با بیان اینکه ما اسلحه سازمانی داریم ولی حتی اگر جانمان در خطر باشد هم از آن استفاده نمی‌کنیم، تصریح کرد: اگر باز هم‌ مورد حمله قرار بگیرم از سلاح استفاده نمی‌کنم. حتی حاضر نیستم شلیک هوایی کنم زیرا وظیفه ما مراقبت از زیستگاه طبیعی و حفظ حیوانات آن است.

وی با تاکید براینکه حفاظت از محیط زیست را وظیفه خودم می‌دانم، گفت: شغلم را دوست دارم و سال‌هاست با حیات وحش زندگی می‌کنم و چون متولد همین محل هستم با جنگل آشنایی دارم.

حیدری با بیان اینکه قبلا دو بار هم در منطقه مورد حمله شکارچیان قرار گرفتم که یک بار به من چاقو زدند و یک بار هم سرم را به سنگ کوبیدند و هر دو بار بستری شدم، گفت: بعد از ۲۵ سال که به صورت قراردادی و ماهانه ۱۸ شبانه روز سر کار هستم، از امسال حقوقم به ۱۲ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.

همچنین منصور قاسمیان، فرمانده پاسگاه محیط‌بانی آغوزی اظهار کرد: این منطقه جزو مناطق شکار ممنوع است.

اگر باز هم‌ مورد حمله قرار بگیرم از سلاح استفاده نمی کنم +ویدئو

وی با بیان اینکه با ۲۵ سال سابقه حدود ۱۷ سال با آقای حیدری همکار است، افزود: آن روز بر حسب وظیفه سازمانی راهی مناطق شکار ممنوع شدیم که در حین ماموریت گشت پیاده، یک قلاده خرس که دو توله داشت به آقای حیدری حمله ور شد.

 قاسمیان تصریح کرد: علی‌رغم اینکه آقای حیدری سلاح سازمانی همراه داشت اما برای نجات خودش از اسلحه استفاده نکرد.

وی افزود: حمله خرس خیلی سریع بود بلافاصله بعد از فریادهای من؛ خرس به‌ سمت توله‌هایش برگشت، به سمت آقای حیدری دویدم و او را به سختی بلند کرده و از صحنه نجات و به محل امن انتقال دادم. با توجه به اینکه آنجا تلفن همراه آنتن ندارد؛ داد و فریاد کردم و محلی‌ها با شنیدن صدا به فریاد ما رسیدند و یکی از اهالی -آقای بیات- قاطر آورد و آقای حیدری را روی حیوان گذاشته و با طناب به قاطر بستیم.

فرمانده پاسگاه محیط‌بانی آغوزی با اشاره به اینکه  وقتی محلی‌ها آمدند هنوز خرس قهوه‌ای با دو توله‌اش رو به روی ما ایستاده بودند و جمعیت را نگاه می‌کردند، تاکید کرد: بیش از دو ساعت در حالی که آقای حیدری با طناب روی قاطر بسته شده بود رفتیم تا به آمبولانس هلال احمر که منتظر ما بود، برسیم.

در این دیدار فرضی‌نژاد اظهار کرد: محیط‌بانان؛ نگهبانان هیرکانی هستند و الان تمام چشم امید ما البرز نشین‌ها، جلگه‌ای‌های استان‌های گیلان و مازندران به این نگهبانان هیرکانی است.

اگر باز هم‌ مورد حمله قرار بگیرم از سلاح استفاده نمی کنم +ویدئو

وی با اشاره به اینکه قصه‌ی محیط بانان قصه‌ی عشق و تصمیم برای حفظ هیرکانی؛ باستانی‌ترین میراث جهان است، افزود: محیط بانان افراد سلحشوری هستند که هرچه از آنها بگوییم، کم گفته‌ایم و نباید اجازه دهیم این عزیزان درد و رنج ببینند و از آن سخن بگویند زیرا بدون هیچ چشمداشت و توقعی در سخت‌ترین و مشکل‌ترین حالت با درد و مشکلات مواجه می‌شوند و با وجود داشتن اسلحه در مواجه با حیوانات وحشی از آن برای دفاع خود استفاده نمی‌کنند و همواره در حال حفاظت از گنج گرانبهای هیرکانی هستند.

احمد آرام، قائم مقام صدا و سیمای گیلان نیز در این دیدار اظهار کرد: در ابتدای این حادثه خبرگزاری صدا و سیمای استان آن را پوشش داد و شبکه‌های سراسری هم به آن پرداختند.

اگر باز هم‌ مورد حمله قرار بگیرم از سلاح استفاده نمی کنم +ویدئو

قائم مقام صدا و سیمای استان گیلان بر لزوم حمایت از فعالیت محیط بانان اشاره و اظهار کرد: نباید محیط بانان را فراموش کنیم. بارها از گوشه و کنار کشور شنیدیم محیط بانی که به ناچار به سمت متخلفان شلیک کرده و تا پای چوبه دار هم رفته و یا در درگیری با متخلفان زخمی شده اند لذا علاوه بر حمایت‌های قانونی که از این عزیزان وجود دارد، دست اندرکاران پیگیر حمایت‌های بیشتر هستند.

وی با بیان اینکه اقدامات خوبی در راستای حفاظت محیط زیست در استان گیلان انجام شده، تصریح کرد: نیازمند این هستیم تا تلاش‌ها در این زمینه بیشتر شود و با حفظ و نگهداری از این مواهب خدادادی بتوانیم آن را به نسل‌های آینده انتقال دهیم.

آرام با بیان اینکه در زمینه حفظ محیط زیست باید مردم نیز پای کار باشند، افزود: مردم در کنار مسئولان می‌توانند کمک کار حفظ محیط زیست، منابع طبیعی و حیات وحش باشند.

اگر باز هم‌ مورد حمله قرار بگیرم از سلاح استفاده نمی کنم +ویدئو

وی تاکید کرد: علاوه بر پرداختن به زحمات و خدمات این عزیزان در صدا و سیما؛ محیط زیست هم باید ورود کرده و رسانه‌های مختلف را برای انعکاس فعالیت‌ها و زحمات محیط بانان پای کار بیاورد.

آرام با اشاره به اقدامات صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در شبکه‌های سراسری همچنین در شبکه استانی گیلان در خصوص تولید برنامه‌هایی با محتوا و مرتبط با محیط زیست و منابع طبیعی، تصریح کرد: با توجه به اینکه فعالیت در این زمینه‌ها تخصصی است نیاز است که دستگاه‌های متولی متخصصانه در این حوزه ورود کنند.

وی افزود: محیط بانان با توجه به تجربه‌ای که در این کار دارند می‌توانند در زمینه آموزش مردمی مرتبط با مباحث محیط زیست کمک کار و پشتیبان مسئولان باشند.

همچنین در این دیدار احسان هادی پور، رئیس اداره حفاظت و مدیریت زیستگاه و امور مناطق اداره کل محیط زیست گیلان اظهار کرد: منطقه‌ای که این عزیزان در آن خدمت می‌کنند منطقه شکار ممنوع دیلمان درفک است.

وی افزود: منطقه شکار ممنوع دیلمان درفک با ۴۵ هزار هکتار یکی از مناطق بزرگ محیط زیست است که با رودبار، املش و لنگرود همجواری دارد و قله کوه همچنین غار درفک نیز در آن واقع شده است.

هادی پور با اشاره به تجربه ۲۲ ساله فعالیت خود تصریح کرد: منطقه شکار ممنوع دیلمان درفک یکی از غنی‌ترین مناطق به لحاظ وجود گونه‌های حیات وحش است.

اگر باز هم‌ مورد حمله قرار بگیرم از سلاح استفاده نمی کنم +ویدئو

وی با بیان اینکه دیلمان درفک یک منطقه فوق‌العاده به لحاظ تنوع حیات وحش است، افزود: پلنگ ایرانی، خرس قهوه‌ای، بزرگترین و کوچک‌ترین گوزن ایران را دارد ضمن اینکه انواع سگ‌سانان از جمله گرگ، شغال و روباه در این منطقه وجود دارند.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت زیستگاه و امور مناطق اداره کل محیط زیست گیلان تاکید کرد: خدمت در این منطقه نیازمند تجربه، قدرت بدنی بسیار بالا، علاقه و تعهد است زیرا بسیاری از مناطق صعب العبور بوده و مخاطرات خیلی زیادی محیط بانان را تهدید می‌کند ولی با وجود همه دوستان ما پای کار هستند.

وی تاکید کرد: محیط‌بانان چون زاده‌ی همین نواحی هستند می‌توانند در این مناطق صعب‌العبور کار کرده و جلوی تخلفات را بگیرند.

هادی پور با اشاره به سختی فعالیت محیط بانان این منطقه گفت: این عزیزان در ماه ۱۸ شبانه روز در مناطق و پاسگاه‌ها حضور دارند و علی رغم حقوق پایینی که دریافت می‌کنند در این شرایط با تحمل و شکیبایی، سختی‌ها را به جان می‌خرند.

هادی پور با بیان اینکه محیط بانان شب‌های زیادی در جنگل برای رصد و سرشماری حیوانات حضور دارند و حتی شب‌های زیادی کف جنگل خوابیده و شب را سحر می‌کنند، تصریح کرد: دلیل این کار جلوگیری از شکار غیرمجاز حیات وحش در زمان‌های حساس نظیر جفت‌یابی است چرا که این حیوانات در این فصول بسیار آسیب‌پذیرتر هستند همچنین باید اضافه کرد سرشماری و پایش جمعیت‌های حیات وحش نیز نیازمند تخصص‌های لازم است.

وی با اشاره به اینکه برآورد جمعیت بسیاری از گونه‌های پنهان کار و شب‌گرد نظیر پلنگ به سادگی امکان پذیر نیست، افزود: برای این کار از روش‌هایی نظیر پایش نمایه‌های این موجودات (رد پا، سرگین و ...) و همچنین استفاده از دوربین‌های تله‌ای رایج است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha