• یکشنبه / ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۷:۳۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403052114285
  • خبرنگار : 71475

چند دلیل برای انتخاب السنوار به رهبری حماس

چند دلیل برای انتخاب السنوار به رهبری حماس

تحلیلگر اردنی در مقاله‌ای با ذکر برخی دلایل احتمالی انتخاب یحیی السنوار به رهبری حماس گفت «اگر شخصیت یحیی السنوار را نماد مقاومت ندانیم، قطعا رویکرد او درست‌ترین تعبیر مقاومت است».

به گزارش ایسنا، «رامی الدباس» تحلیلگر سیاسی اردن در مقاله‌ای برای ایسنا نوشت: «یحیی السنوار»، فرمانده میدانی برجسته و سیاستمدار کارکشته و «صلاح الدین قرن جدید» است. انتخاب او به عنوان رئیس جدید دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) غافلگیرکننده بود، اما این انتخاب ممکن است به چند دلیل صورت گرفته باشد.

او در ادامه با اشاره به دلایل احتمالی انتخاب السنوار توضیح داد: السنوار رهبر واقعی حماس در غزه است، و هیچ‌کس جز شهید «اسماعیل هنیه» و «خالد مشعل» با او برابری نمی‌کند. السنوار بیشتر خواهان مقاومت است و چون زمانه، زمانه جنگ است و غزه در مضیقه و تنگنای شدید به سر می‌برد، نمی‌توان از السنوار چشم پوشید؛ کسی که عملیات هفتم اکتبر را طراحی کرد.

این تحلیلگر اردنی ادامه داد: السنوار با گردان‌های القسام، بازوی نظامی حماس، ارتباط نزدیکی دارد و کانال‌های ارتباطی مستقیمی با آنها دارد تا تلاش‌های سیاسی را با اقدامات نظامی پیوند دهد و این بسیار مهم است. او با سایر گروه‌های مهم به‌ویژه جهاد در ارتباط است و با آنها توافق و هماهنگی دارد، در حالی که دیگران این ویژگی‌ها را ندارند مگر هنیه که اهل غزه بود و با جزئیات ساختار جنبش آشنا و با السنوار رابطه قوی داشت.

چند دلیل برای انتخاب السنوار به رهبری حماس
رامی الدباس، تحلیلگر اردنی

الدباس در ادامه آورده است که هیچ کس نمی‌تواند از السنوار چشم پوشی کند. او کسی است که آغازگر بوده و مسئولیت هر آن چه را که رخ خواهد افتاد بر عهده خواهد گرفت. او برای هرگونه اختلاف دیدگاهی در داخل حماس راهکاری دارد.

الدباس در مقاله خود خاطرنشان کرد که السنوار، رئیس جنبش حماس پیشتر در سخنرانی خود گفته بود ما در حال ایجاد نیروی مقاومت در غزه هستیم تا به جایی برسد که به لطف خدا به آن رسیده است. السنوار به حمایت و پشتیبانی مالی، لجستیکی و فنی ایران و حمایت سوریه به ریاست بشار اسد به عنوان یکی از عرصه‌های بسیج و استقرار نظامیان در سرزمین شام اشاره کرد و گفت ما برای ایجاد محور قدس (لبنان، سوریه، عراق و یمن) تلاش می‌کنیم.

تحلیلگر اردنی معتقد است که اگر شخصیت یحیی السنوار را نماد مقاومت ندانیم، قطعا رویکرد او درست‌ترین تعبیر مقاومت است. بنابراین آنچه به زور گرفته شده تنها با زور ستانده می‌شود. اگرچه گذشت زمان برای السنوار موقعیت و جایگاهی را تثبیت کرده بود که موجب خشم دشمنانش شده و او را به یکی از مهم‌ترین رهبران تاریخ فلسطین بدل کرد، اما صعود او به این جایگاه بیانگر این است که افرادی دیگر نیز برای این صعود آماده می‌شوند و این اثبات می‌کند که مقاومت همچنان سودمند و کارآمد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha