• سه‌شنبه / ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ / ۲۰:۰۲
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1403051611055
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

آماده‌باش کامل اورژانس برای راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ / گرمازدگی، شایع‌ترین چالش برای زائران

آماده‌باش کامل اورژانس برای راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ / گرمازدگی، شایع‌ترین چالش برای زائران

رئیس سازمان اورژانس کشور از آماده باش کامل اورژانس برای مراسم اربعین خبر داد.

به گزارش ایسنا، جعفر میعادفر در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تقدیر از همراهی اصحاب رسانه با سازمان اورژانس کشور در انعکاس خدمات این سازمان و ارتقای فرهنگ سلامت، گفت: استقبال مردم و زائران از پیاده روی اربعین در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده و سال گذشته چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از مرزهای کشور خارج شدند و در مجموع حدود ۹ میلیون تردد در بازه زمانی ۲۰ تا ۲۲ روزه بین ایران و عراق ثبت شد.

گرمازدگی، بزرگترین چالش زائران در سفر اربعین ۱۴۰۳

وی به بیان برخی مخاطرات و نگرانی ها در مورد سلامت زائران اربعین حسینی پرداخت و گفت: بزرگترین چالش پیش روی زائران، گرمای هوا و گرمازدگی است چراکه پیش‌بینی می‌شود دمای هوا در نقاط مرزی به حدود ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتیگراد برسد. همچنین باید نکات پیشگیرانه از برخی بیماری‌های واگیر و عفونی مانند کرونا و تب دنگی مورد توجه زائران قرار گیرد چراکه تب دنگی در برخی کشورهای همسایه شایع است.

رییس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: در مرزهای ریمدان و میرجاوه امکانات و تست های سریع برای تب دنگی فراهم و مقرر شده که از تردد زائران اتباع بیگانه که علائم این بیماری را دارند، جلوگیری شود و اتباع بیگانه هیچگونه توقفی در شهرهای کرمان، قم و مشهد مقدس نداشته و مستقیما از مرز چذابه به عراق سفر کنند. 

آماده باش کامل اورژانس برای ماموریت اربعین

میعادفر با بیان اینکه با توجه به همزمانی ایام اربعین و فصل گرما پیش‌بینی‌های لازم بهداشتی و درمانی در مرزهای کشور صورت گرفته است، افزود: در مرز مهران ظرفیت ۱۰۰ تا ۱۵۰ تخت موقت، در مرز خسروی ۷۰ تا ۱۰۰ و در مرز چذابه نیز ۵۰ تخت ایجاد می‌شود و این امکانات در مرزهای شرقی کشور نیز پیش بینی شده است.

وی با اشاره به آماده باش کامل هشت دانشگاه علوم پزشکی در استانهای مرزی کشور در ایام اربعین حسینی، گفت: ۱۶۱ بیمارستان در این دانشگاه ها، ۵۷۳ پایگاه اورژانس، تیم های بهداشتی فعال و آماده باش هستند. همچنین ۲۷۱ دستگاه آمبولانس، ۴۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۱۴ دستگاه موتورلانس، ۱۴ فروند بالگرد، دو فروند هواپیما، پنج واحد تعمیرگاه سیار، چهار واحد سامانه ارتباطی، چهار واحد آزمایشگاه سیار و ۱۰ بیمارستان صحرایی موقت در نقاط مرزی مستقر می‌شوند.

رییس سازمان اورژانس کشور اظهارکرد: توصیه ما به گروه‌های پرخطر مانند کودکان کمتر از شش سال، مادران باردار، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و نیازمند به داروهای تخصصی، بیماران دارای نقص سیستم ایمنی و سالمندان این است که حتی المقدور زمان زیارت خود را به فرصت دیگری موکول کنند. 

 میعادفر به زائران توصیه کرد که علاوه بر رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی در زمان رانندگی، حتما در ایام شب پیاده روی کرده و روزها به استراحت بپردازند همچنین به نکات پیشگیرانه در مورد بیماری‌های واگیر، توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی افزود: در سال‌های گذشته خدمات بهداشتی، درمانی و فوریت‌های پزشکی در چادر و کانکس به زائران اربعین ارائه می‌شد اما در طول سه سال گذشته و با راه‌اندازی مراکز ثابت بهداشتی و درمانی در نقاط مرزی با عراق، ارائه خدمات در این مراکز صورت می‌گیرد و زیرساخت‌های ثابت برای ارائه خدمات به زائران اربعین، ۵۰ درصد افزایش یافته است.  

 میعادفر تصریح کرد: امروز خوشبختانه مجوز راه اندازی مرکز تحقیقات سازمان اورژانس کشور از سوی شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی صادر شد که با راه اندازی این مرکز در آینده شاهد تقویت پژوهش های علمی و بهره گیری از الگوهای جهانی هستیم و چاشنی علم و پژوهش به ماموریت ها و سازمان اورژانس کشور اضافه می شود.

ثبت روز ملی اورژانس در تقویم کشور

رییس سازمان اورژانس کشور همچنین از ثبت شدن روز اورژانس به تقویم رسمی کشور خبر داد و گفت: خوشبختانه امروز بعد از چندین سال تلاش، روز ۲۶ شهریورماه و همزمان با سالگرد تاسیس اورژانس، این روز در تقویم رسمی کشور ثبت شد که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر می کنیم.

وی از راه اندازی مجمع خیرین سلامت به عنوان یکی از اقدامات ارزنده این سازمان یاد کرد و گفت: خوشبختانه این مجمع در ماه گذشته ثبت شد که خیّر سلامت در این مجمع، ۱۴۵ میلیارد تومان برای تامین آمبولانس تقبل کرد که این آمبولانس‌ها خریداری شده و در هفته های آتی وارد ناوگان کشور می شود که باتوجه به فرسودگی آمبولانس ها، کمک خیرین بسیار ارزشمند است.

رییس سازمان اورژانس کشور با اشاره به اعتباربخشی پایگاه های اورژانس کشور برای نخستین بار در سال گذشته،گفت: این اعتباربخشی بر اساس شاخص ها و سنجه های معتبر و به روز دنیا انجام و نتایج آن به دانشگاه های علوم پزشکی اعلام شد.

به گفته میعادفر حدود ۶۵۰ پروژه عمرانی در سازمان اورژانس کشور در دولت سیزدهم تعریف شد که تا کنون ۴۰۰ پروژه، تکمیل و افتتاح شده و بخشی از آنها در هفته دولت و سایر پروژه ها نیز تا پایان سال آماده افتتاح می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha