به گزارش ایسنا، کشمیر بین هند و پاکستان تقسیم شده و تصمیم دهلینو درباره منطقه تحت کنترل خودش که از نظر اسلامآباد یکجانبه بوده و قطعنامههای سازمان ملل را نقض کرده است، روابط تیره شده بین ۲ کشور را به بوته آزمایش گذاشته است.
معترضان روز دوشنبه در مظفرآباد، پایتخت کشمیر تحت کنترل پاکستان، مجسمه «نارندرا مودی» نخستوزیر هند و پرچمهای ملی هند را سوزاندند و قول دادند که با فرمان دهلینو تا زمان انحلال آن مبارزه کنند.
تجمع اعتراضی دیگری هم با مشارکت حدود ۲۰۰ تن به رهبری اسحاق دار، معاون نخستوزیر پاکستان در اسلامآباد، پایتخت پاکستان برگزار شد.
همچنین «شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان، از طریق پیامی ویدیویی به نمایندگان مجلس مظفرآباد گفت که امیدوار است مردم کشمیر به زودی حق تعیین سرنوشت خود را برای تصمیمگیری در مورد آینده خود بگیرند و ابراز خوشبینی کرد که «آن روز بهزودی فرا خواهد رسید.»
او پیش از این در بیانیهای خواستار حل و فصل مناقشه پرتنش ارضی کشمیر از طریق مجاری دیپلماتیک سازمان ملل شد و گفت: «پاکستان به حمایت قوی اخلاقی، سیاسی و دیپلماتیک خود از مردم کشمیر ادامه خواهد داد.»
در سال ۲۰۱۹، دولت هندو به رهبری ملیگرایان هند، وضعیت ویژه کشمیر با اکثریت مسلمان را پس از قطع ارتباطات و استقرار هزاران نیرو در منطقه ناآرام هیمالیا و در میان هیاهوی قانونگذاران پاکستانی، لغو کرد. در ماه دسامبر، دادگاه عالی هند هم تصمیم دولت مودی را تایید کرد.
آینده کشمیر با اکثریت مسلمان در پایان حکومت استعماری بریتانیا در سال ۱۹۴۷ حل نشد، زمانی که شبهقاره هند به هند عمدتا هندو و پاکستان عمدتا مسلمان تقسیم شد.
پاکستان مدتهاست که بر اساس قطعنامه سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۸ که خواستار رفراندوم در مورد این است که آیا کشمیریها میخواهند با پاکستان یا هند ادغام شوند، برای حق تعیین سرنوشت این منطقه تلاش کرده است. شبهنظامیان در کشمیر تحت کنترل هند از سال ۱۹۸۹ با حاکمیت هند میجنگند.
انتهای پیام
نظرات