• سه‌شنبه / ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۷:۰۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403051610326
  • خبرنگار : 50981

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد؛

شاخص اهدای عضو در یزد ۴.۵ برابر میانگین کشوریست

شاخص اهدای عضو در یزد ۴.۵ برابر میانگین کشوریست

ایسنا/یزد رییس اداره فرآهم آوری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ضمن بیان این که در سال جاری تاکنون ۱۵ مورد اهدای عضو در یزد اتفاق افتاده که شامل ۴۵ عضو برای اهدا به بیماران نیازمند در یزد و کشور بوده است، جایگاه یزد در این رابطه در رده نخست کشور اعلام شد.

پیوند اعضا تنها راه ادامه حیات برای بیماران مبتلا به نارسایی پیشرفته قلب و کبد و بهترین درمان برای بیماران مبتلا به نارسایی پیشرفته کلیه است و این در حالیست که سالانه تعداد زیادی از افراد بنا به دلایل مختلفی دچار مرگ مغزی شده و بعضاً اعضای بدن این افراد که می تواند حیاتبخش دیگر بیماران شود، در زیر خاک مدفون می‌شود و در مقابل نیز بیماران زیادی به خاطر دست نیافتن به عضو پیوندی، جان خود را از دست می‌دهند.

دکتر «محمد پورشمسی» رییس اداره فرآهم آوری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در این باره در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: استان یزد در اهدای عضو در چندین سال متوالی موفق به کسب رتبه اول کشور شده است.

وی با اشاره به طراحی شاخصی جهانی در این حوزه با نام pmp، میانگین کشوری این شاخص را حدود ۱۱ ولی برای استان یزد معادل عدد ۴۴ می‌خواند و اضافه می‌کند: به عبارتی تقریبا در استان یزد ۴.۵ برابر میانگین کشوری اهدای عضو انجام می‌شود.

رئیس اداره فراهم‌آوری دانشگاه علوم پزشکی استان در ادامه خاطرنشان می‌کند: با هدف کمک به بیماران نیازمند به عضو و بهبود سریع‌تر آنها، در استان یزد یک تیم بازرسی شکل گرفته که به طور مداوم و حضوری از بخش‌های ICU بیمارستان های استان سرکشی کرده و از وضعیت بیمارانی که دارای شرایط جسمی خوبی نیستند و دچار مرگ مغزی شدند، گزارش تهیه میکنند.

وی ادامه می‌دهد: تیم دیگری هم به نام «تیم رضایت‌گیری» جهت جلب رضایت افراد خانواده بیماران مرگ مغزی در استان تشکیل شده که هدف اصلی این تیم به آرامش رساندن خانواده بیمار در این شرایط سخت است.

پورشمسی مهم‌ترین نکته در فرایند اهدای عضو را عملکرد عضو ذکر و بیان می‌کند: همه اهداکنندگان عضو از نظر ایدز، هپاتیت، ویروس‌های مشابه و یک سری بدخیمی‌ها به صورت تخصصی مورد بررسی قرار می‌گیرند تا اهدای عضو و پیوند با کمترین مشکلی انجام شود.

وی با بیان این که بیشترین اعضایی که در  استان بخشیده می‌شود شامل کبد، کلیه‌ها، قلب و لوزالمعده است، اضافه می‌کند: البته حتی بعد از مرگ کامل نیز به صورت طبیعی تا ۴۸ ساعت نسوجی مانند قرنیه، پوست، تاندون و استخوان قابل اهدا هستند.

پور شمسی با اشاره به این که کارت اهدای عضو جنبه قانونی ندارد و افراد با دریافت کارت اهدای عضو تمایل قلبی خودشان را برای اهدای عضو در صورت مرگ مغزی به اعضای خانواده اعلام می‌کنند، می‌گوید: بر همین اساس نیز در صورت وجود کارت اهدای عضو نیز اگر اعضای خانواده بیمار رضایت ندهند، اهدای عضو انجام نخواهد شد ولی تجربه نشان داده بیمارانی که کارت اهدای عضو داشته‌اند، تصمیم گیری را برای اعضای خانواده راحت‌تر کرده‌اند.

وی اضافه می‌کند: علاوه‌ بر این، گرفتن این کارت و اطلاع‌دادن به دیگران درباره آن نوعی فرهنگ‌سازی برای ترویج این عمل انسانی است.

این مسئول در پایان نیز در این باره متذکر می‌شود:  افراد می‌توانند از طریق مراجعه به سامانه کشوری دریافت کارت اهدای عضو به ادرس «www.ehda.center» و وارد کردن مشخصات خود و همچنین ارسال کد ملی خود به شماره پیامکی ۳۴۳۲، نسبت به گرفتن کارت اهدای عضو اقدام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha