به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، حجتالاسلام حمزه خلیلی به همراه علی القاصی رئیس کل و جمعی از معاونان دادگستری استان از دادگاههای تجدید نظر استان تهران بازدید کرد.
در این بازدید معاون اول قوه قضاییه به همراه مسئولان دادگستری استان در شعب مختلف دادگاههای تجدیدنظر استان حضور یافته و ضمن استماع مشکلات و دغدغهها قضات و کارکنان این شعب ارشادات لازم را برای بهبود روند رسیدگی به پروندهها ارائه کرد.
وی سپس در جمع قضات و کارکنان دادگاههای تجدیدنظر استان تهران ضمن تشکر از زحمات کارکنان قضایی و اداری این مجتمع، اظهار کرد: عظمت و مفهوم عدالت، سختی و مشقتی کار در دستگاه قضایی را برای همگان آشکار خواهد کرد. همه کسانی که مخاطب ما هستند به خاطر اقتضائات زمان مفهوم عدالت را در ذهن خود دارند. برآیند و برونداد سختی و مشقت کار در دستگاه قضا که از کار در سایر مجموعههای سازمانی به مراتب بیشتر است تحقق مفهوم عدالت است.
خلیلی افزود: همه ما میدانیم عدالت یک مفهوم ارزشی است، اما نه در کنار ارزشهای دیگر که او را به مقایسه بگیریم، چرا که عدالت با سایر ارزشهای اخلاقی قابل مقایسه نیست. عدالت پایه و اساس همه ارزشهاست.
وی با اشاره به اینکه همه ارزشها زاییده این ارزش والاست، عنوان کرد: همه ما به عنوان قضات و کارکنان دستگاه قضایی باید در رفتار قضایی خود این ارزش والای انسانی را به نمایش بگذاریم چرا که نشان دادن این مفهوم پرارزش همانا تحقق عدالت در جامعه است.
معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: به فرموده مقام معظم رهبری ما بروندادی را میخواهیم که نتیجه کار و تلاشی باشد تا جامعه طعم عدالت را بچشد. این مفهومی است که در قاموس و تشکیلات دستگاه قضایی همه ما به دنبال آن هستیم.
وی خاطرنشان کرد: وقتی عدالت با این مفهوم شکوفا شود باید به خودمان ببالیم که ما متصدی امر بزرگی هستیم که توسط انسانهای کوچک محقق نخواهد شد و نیاز به تلاش انسانهای بزرگ دارد. وقتی از عدالت حرف میزنیم باید از خود بپرسیم به چه میزان به عدالت نزدیک شدیم و چه شاخصهایی برای اندازهگیری و سنجش وجود دارد از چه شیوههایی استفاده کردیم تا به عدالت برسیم؟ کام مردم ما با عدالت شیرین شده است؟ باید خودمان این پرسشها را از خودمان داشته باشیم.
خلیلی تصریح کرد: اگر آرمان و هدف ما عدالت است روزی که به محاکم عدلیه میآییم و قدمی در راه عدالت بر میداریم و قلمی میزنیم باید خود و وجدان را حاکم قرار دهیم که آیا دامنه قلم ما به وسعت عدالت پیش رفته است؟
وی تاکید کرد: رسالت ما عدالت است که برخی از افراد این عدالت را بر نمیتابند و این موضوع باعث میشود در بعضی بخشها مقابلهای با تحقق عدالت وجود داشته باشد. اگر میخواهیم که روزانه به عدالت و تحقق آن نزدیکتر شویم باید خود را برای آن آماده کنیم.
معاون اول قوه قضاییه همچنین گفت: اگر تعداد پروندهها در محاکم تجدیدنظر زیاد است نباید فقط به موضوع کثرت پروندهها فکر کنیم. رسالت دادگاههای تجدیدنظر این است که نظارت کند و رویهای بسازد که انسان را به عدالت نزدیک کند که امروز از آن با عنوان اتقان آرا یاد میشود.
پروندههای ارجاعی به کارکنان قضایی بیش از توان آنها است
وی در ادامه به برخی مشکلات موجود در قوه قضاییه اشاره و بیان کرد: در حال حاضر به دلیل کثرت پروندههای وارده به محاکم، بیش از توان کارکنان ما پرونده به آنها ارجاع میشود. در محاکم بخش زیادی از پروندههایی که به انشای رای میرسد منتهی به قرار عدم استماع میشود، و چرایی این امر باید بررسی شود.
وی اضافه کرد: در برخی موارد با گذشت ۵ سال از وجود یک پرونده، دادگاه تجدید نظر برای آن قرار عدم استماع صادر میکند و باید مشخص شود که درصد قرارهای عدم استماع در محاکم تجدیدنظر چه میزان است؟
خلیلی در ادامه با انتقاد از صدور قرارهای کارشناسی غیرضروری برای پروندهها توسط برخی قضات، یادآور شد: در مواردی، قرارهای کارشناسی پی در پی در محاکم بدوی صادر میشود بدون اینکه نیازی به این امر باشد که ثمر و نتیجهای جز ایجاد تردید برای قاضی ندارد.
وی با تاکید بر اهمیت توجه و آسیبشناسی این مشکلات، اظهار کرد: همه این موارد توسط عدلیه قابل اجراست چرا که عدلیه و عدالت به معنای انصاف و توازن است. عدلیه آمده است تا با قلم اوضاع را به توازن برساند.
معاون اول قوه قضاییه همچنین با اشاره به اینکه ارائه آمار وقتی برنامهای برای ساماندهی برای امور نداریم موجب بروز اتفاقات مثبت و مطلوب نمیشود، گفت: من در بین نیروهای قضایی بودم و با سختی کار آنها آشنایی داشته و جنس کار آنها لمس کردهام. برای اینکه به بازدهی مطلوب از کار خود برسید در ابتدا باید دغدغهها و متغیرهایی که باعث برهم زدن آرامش ذهن میشود را از خود دور کنید.
وی بخشی از تحقق این آرامش و ثبات فکری را وظیفه دستگاه قضا برشمرد و عنوان کرد: باید نیروهای ما فضای مطلوبی از لحاظ درآمدی، رفاهی و معیشتی داشته باشند. ریاست قوه قضاییه بیشترین دغدغه خود را بر این موضوع معطوف کردهاند که فضای آرام و مناسبی را برای قضات و کارکنان دستگاه قضایی ایجاد کند.
خلیلی افزود: ترمیم و تکمیل کادر قضایی یکی دیگر از تاکیدات و دغدغههای ریاست قوه قضاییه است چرا که نیروی انسانی که در حال حاضر در دستگاه قضایی مشغول به کار هستند متناسب با حجم کار نیست.
وی خطاب به کارکنان و قضات دادگاههای تجدیدنظر استان تهران گفت: همه اقدامات شما در راستای کار بزرگی که همانا تحقق عدالت است قابل تقدیر و ستایش است و امیدواریم نقصها و کمبودهای موجود مرتفع و شاهد شکوفایی کارکنان دستگاه قضا باشیم؛ لذا باید برگزاری این جلسات و بازدیدها به طور مستمر ادامه داشته باشد تا مشکلات و موانع به خوبی احصا شده و برای رفع آنها تدبیری داشته باشیم و برنامهای ارائه کنیم. همچنین در این بازدیدها نظرات و پیشنهادات کارکنان احصا و از نظرات آنان در رفع مشکلات و گرهگشایی از امور استفاده میکنیم.
در پایان این مراسم از تعدادی از قضات و کارکنان مجتمع دادگاههای تجدیدنظر استان تهران که عملکرد مثبتی در رسیدگی به پروندههای ارجاعی داشتند با اهدای لوح سپاس، تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام
نظرات