• دوشنبه / ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1403051509720
  • منبع : قوه قضاییه

تشریح برخی نکات قانون حمایت از مالکیت صنعتی مصوب ۱۴۰۳

تشریح برخی نکات قانون حمایت از مالکیت صنعتی مصوب ۱۴۰۳

رئیس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به تشریح برخی نکات قانون جدید حمایت از مالکیت صنعتی پرداخت و گفت: ثبت مدل­‌های مصرفی، حفظ اسرار تجاری، جلوگیری از رقابت غیرمنصفانه، ایجاد مجتمع قضایی ویژه مالکیت فکری، بررسی متمرکز درخواست‌­های ثبت اختراع و ضمانت اجراهای نوین حقوق مالکیت فکری، برخی از تأسیسات جدید قانون حمایت از مالکیت صنعتی است.

به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، سیامک اسلامی با اشاره به برخی نکات جدید قانون حمایت از مالکیت صنعتی مصوب ۱۴۰۳، گفت: قانون حمایت از مالکیت صنعتی، به­ گونه‌­ای نسل چهارم مقررات مربوط به دارایی‌­های فکری کشور در طی یک صد سال اخیر محسوب می­‌شود که مطابق شرایط اقتصادی و اجتماعی و علمی و فناوری و هم­گام با روندهای جهانی، تدوین شده است.

رئیس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت مدل­‌های مصرفی یا کاربردی را به اصطلاح اختراعات کوچک نامید که موجبات بهبود عملکرد سیستم‌­های فنی را فراهم می­‌سازد و تاکنون در کشور وجود نداشت.

وی افزود: تفاوت مدل مصرفی با اختراع در این است که اختراع، حداکثر به مدت بیست سال حمایت می­‌شود و مشتمل بر فرآیند و یا فرآورده (محصول) است در حالی که مدل مصرفی، حداکثر شش سال مورد حمایت قرار می­ گیرد و فقط فرآورده را شامل می­‌شود.

رئیس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت در ادامه به تشریح حمایت قانون جدید از اسرار تجاری پرداخت و گفت: هر نوع اطلاعات تجاری دارای ارزش اقتصادی بالقوه یا بالفعل یا رقابتی اعم از اطلاعات مهندسی، اقتصادی، فنی، علمی و مالی شامل نقشه­ ها، برنامه ­ها، قواعد و فرمول­‌ها، روش‌­ها، ابزارها، فرآیندها، نرم ­افزار­ها، شناسه­‌ها، فهرست مشتریان و اسرار تولید، راز تجاری محسوب می­‌شود و دستیابی یا افشای آن­ها بدون اجازه مالک، نقض اسرار تجاری محسوب می‌­شود و امکان پیگیرد قضایی وجود دارد.

اسلامی با اشاره به موضوع جلوگیری از رقابت غیرمنصفانه و پیگیرد قضایی آن، افزود:اظهار خلاف واقع علیه رقیب، اقدامات منجر به ایجاد تشابه کالا یا خدمت به رقیب که موجب گمراهی مصرف ­کننده شود، تبلیغات نادرست یا گمراه کننده، تبلیغات مقایسه­‌ای گمراه­ کننده از سوی رقیب و تبانی برای افزایش یا کاهش قیمت کالا یا خدمت به­ منظور حذف رقیب، از مصادیق رقابت غیرمنصفانه می‌­باشد که در قانون مشخص شده است.

به گفته وی، مقرر است مجتمع قضایی ویژه مالکیت فکری در تهران ایجاد شود تا رسیدگی به پرونده­­‌های قضایی مالکیت فکری به صورت تخصصی و توسط قضات با دانش حقوقی مرتبط، صورت گیرد و زمینه ارجاع اختلافات به داوری در چارچوب قواعد عام حقوقی کشور وجود دارد.

رئیس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت به موضوع پتنت و رسیدگی به اختراعات پرداخت و افزود: در حال حاضر بررسی درخواست­های ثبت اختراع، طی دو مرحله بررسی شکلی توسط کارشناسان اختراع مرکز مالکیت معنوی و بررسی ماهوی توسط دانشگاه­‌ها، پارک­‌ها و مراکز علمی و فناوری منتخب کشور انجام می­‌شود، اما سه سال پس از تاریخ اجرای قانون جدید، بررسی­ ماهوی نیز باید به صورت متمرکز و در داخل مرکز مالکیت معنوی انجام شود و در این راستا برنامه استخدام کارشناسان خبره و متناسب با طبقه‌­بندی‌ بین­‌المللی اختراعات، در دستور کار قرار دارد.

لازم به توضیح است که در قانون حمایت از مالکیت صنعتی، تعداد پنج آیین ­نامه اجرایی پیش­ بینی شده است و اقدامات مربوط به تدوین و تصویب آیین­ نامه­‌ها در حال انجام است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha