• یکشنبه / ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۷:۱۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403051409392
  • خبرنگار : 50653

اصفهان جزو ۵ شهر اول ایران در شهرسازی الکترونیک است

اصفهان جزو ۵ شهر اول ایران در شهرسازی الکترونیک است

ایسنا/اصفهان مدیر شهرسازی الکترونیک معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان ضمن تبیین ابعاد مختلف سامانۀ «اصنو» گفت: اصفهان جزو ۵ شهر اول ایران در شهرسازی الکترونیک است.

امیرحسین مزروعی در گفت‌وگو با ایسنا و در خصوص خدمات شهرسازی اظهار کرد: در قالب سامانۀ هوشمند توسعۀ شهری «اصنو»، بیش از ۱۲ خدمت شهرسازی با سرعت، دقت و شفافیت بیشتری به مردم ارائه می‌شود. این در راستای اجرای راهبرد کلان دولت هوشمند از سال ۱۴۰۰ با اجرا و ارائۀ خدمات الکترونیک راه‌اندازی شده است.

او ادامه داد: اجرای طرح برون‌سپاری و ارائۀ خدمات شهرسازی شهرداری اصفهان در بستر الکترونیک از اوایل سال ۱۳۹۴ و از طریق دفاتر پیشخوان آغاز شد. تاکنون نیز این مهم در بیش از ۳۲ دفتر طرف قرارداد شهرداری به‌منظور تسهیل و ارائۀ خدمات مطلوب به شهروندان دنبال می‌شود.

مزروعی با بیان اینکه موضوع شهرسازی الکترونیک و نهایی‌سازی فرآیندهای قابل‌انتقال به «اصنو» یکی از اهداف مهم شهرداری است، توضیح داد: اقدامات مهم و درخور توجهی صورت گرفته و بخشی نیز در حال نهایی‌سازی است.

این مسئول شهرداری اظهار کرد: با بهره‌مندی از این سامانه، کیفیت خدمت‌رسانی به مردم افزایش یافته است. یکی از بی‌شمار خدمات شهری بر بستر اینترنت و از طریق درگاه my.isfahan یا «اصفهان من» محقق می‌شود که روند خدمت‌رسانی شفاف، سریع و غیرحضوری را برای همشهریان فراهم می‌کند.

مدیر شهرسازی الکترونیک معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اشاره به خدمات سامانۀ هوشمند توسعۀ شهری تصریح کرد: هر شخص با ورود به این سامانه از تمامی خدمات آنلاین آن می‌تواند استفاده کند که عبارت‌اند از فرآیندهای صدور پروانه ساختمانی، فرآیند نداشتن خلاف، شناسۀ فنی ساختمان، امور مهندسین ناظر و طراح، پاسخگوی آنلاین، تصدیق گواهی، پیگیری درخواست، کارتابل تخصصی مالک حاوی فایل‌های راهنمای مناسب برای همه خدمات و فرآیند پرداخت برخط عوارض صدور پروانه ساختمانی.

مزروعی افزود: در راستای ارتقای سامانۀ توسعۀ هوشمند شهری در چندین مرحله آموزش‌های کاملی به گروه‌های هدف ارائه شده است. این گروه‌ها در داخل شهرداری شامل کاربران، مدیران و سازمان آتش‌نشانی‌اند و خارج از شهرداری شامل مهندسین عضو نظام مهندسی ساختمان، دفاتر منتخب پیشخوان،کافی‌نت‌ها و انجمن انبوه‌سازان می‌شود.

او با بیان اینکه از سال ۱۳۹۵ با آغاز کار سامانه‌سرای ۸، پروانۀ ساختمان و تمام خدمات شهرسازی روی آن بارگذاری شد، توضیح داد: به‌صورت عملی تمام فعالیت‌ها از طریق سامانه انجام می‌شود. با این سامانه ارتباط داخلی شهرداری و رابطه با شهروندان تقویت شد تا نیمۀ سال ۱۴۰۳ کلیۀ امور شهروندان در بستر الکترونیک بر روی سامانۀ اصنو انجام شود.

مدیر شهرسازی الکترونیک معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان دربارۀ خدماتی که از طریق سامانۀ «اصنو» در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد، گفت: مشاهدۀ آرشیو الکترونیکی پرونده توسط شهروند پس از محرزشدن هویت آن برای کارشناس بازدید یک مزیت این سامانه است. دیگر مزایای مهم آن عبارت‌اند از پرداخت برخط هزینۀ تراکم و عوارض‌ها، امکان ارتباط دوسویۀ شهروند و کاربر، انجام اقدامات و فرآیندها به‌صورت غیرحضوری.

این مسئول شهرداری به دیگر مزایای «اصنو» نگاه کرد و یادآور شد: کاهش مدت‌زمان صدور پروانه، ارائۀ شفاف محاسبات پروانه ساختمان به شهروندان، محاسبه حداکثر پتانسیل پلاک به‌صورت خودکار، امکان پیگیری درخواست از طریق تلفن همراه و دسترسی به آرشیو پرونده بدون واسطه و از طریق سامانه نیز جزو مزایای «اصنو» است.

مزروعی افزود: این سامانه در حال بلوغ است و هم‌اکنون نقش واسط بین مردم و معاونت را با سامانۀ هوشمند دارد. همچنین خدمت‌رسانی را به مردم تسریع و تسهیل می‌کند. اجرای فرآیند برخط شناسنامۀ فنی ساختمان و فرآیند پرداخت برخط عوارض، صدور پروانۀ ساختمانی برای اولین بار در کشور با این سامانه صورت گرفته که باعث ارتقای سطح رضایتمندی شهروندان اصفهانی شده است.

این مقام شهرداری اصفهان دربارۀ بهره‌مندی از سامانه توضیحات بیشتری داد و گفت: با این خدمات الکترونیک شهرسازی، شهروندان می‌توانند با صرفه‌جویی در زمان و هزینه از منزل یا کافی‌نت محل خود خدمات را دریافت کنند.

او دربارۀ بخشی از دستاوردهای شهرسازی الکترونیک تصریح کرد: شایسته‌سالاری و ترجیح منافع ملی و شهری به منافع شخصی و جناحی، عدالت، برابری، شفافیت، فسادستیزی و قانون‌گرایی در بدنه شهرداری، تسریع در پاسخگویی، زندگی بهتر شهروندان، شهر و شهرداری به‌دوراز فقر، تبعیض و فساد به‌علت حذف واسطه‌ها، حفظ حرمت و منزلت شهروند و اطمینان شهروند از آینده شهر برای زندگی فرزندان در سایۀ چنین خدماتی محقق می‌شود.

مدیر شهرسازی الکترونیک معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با بیان اینکه شهر هوشمند، شهری نوآورانه است که از فناوری اطلاعات، ارتباطات و دیگر امکانات بهره ببرد، خاطرنشان کرد: بهبود در کیفیت زندگی، کارایی بهتر در عملیات شهری و سرویس‌ها، رقابتی‌بودن و حذف پرسنل و پاسخگویی توسط سیستم از ثمره‌های شهر هوشمند است.

او تصریح کرد: جهان در حال حرکت به سمت شهر هوشمند و مدیریت الکترونیک است که بهترین نوع مدیریت شهری است. اصفهان در شهرسازی الکترونیک جزو ۵ شهر اول ایران محسوب می‌شود. به‌روزرسانی تمامی فرآیندها و به حداقل رساندن مشکلات فنی و زیرساختی از اهداف ما در سال جاری است، با این امید که مردم هرچه مطلوب‌تر از این سامانۀ هوشمند بهره‌مند شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha