• یکشنبه / ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403051409033
  • خبرنگار : 50666

گلایه مردم اصفهان از قطعی و اُفت فشار آب

گلایه مردم اصفهان از قطعی و اُفت فشار آب

ایسنا/اصفهان درحالی‌که این روزها برخی از مناطق شهر اصفهان با اُفت فشار و یا قطعی‌های مواجه‌اند و مردم نسبت به آن گلایه دارند، اما مسئولان می‌گویند گرمای امسال بی‌سابقه است و ما تلاش‌مان را کرده‌ایم!

آبی که آن را به زندگی‌بخشی و حیات می‌شناسیم، این روزها در برخی از نقاط اصفهان مردم از آن محروم‌اند؛ به‌گونه‌ای در برخی از مناطق شهر اصفهان از جمله دشستان، عسکریه، مولوی، شیخ صدوق و ... مردم با افت فشار آب و یا قطعی آب مواجه و نسبت به آن گلایه‌ و معترض هستند. براساس گفته‌های شهروندان، در نقاط مختلف علاوه بر افت فشار، حتی قطعی آب در ساعت‌های طولانی مدت هم وجود دارد. 

الهام یکی از شهروندان اصفهانی دربارۀ وضعیت آبرسانی در عسکریه و دشتستان به خبرنگار ایسنا توضیح می‌دهد: در عسکریه و دشتستان اصفهان حدود ۴ سال است که مردم در ماه‌های تیر و مرداد فقط شب تا صبح می‌توانند از آب شهری استفاده کنند. ما برای ۳ خانوار سه تانکر داریم که درمجموع ۳۵۰۰ لیتر گنجایش دارند. گاهی تا ۴۸ ساعت هم آب در این نواحی قطع است.

او ادامه می‌دهد: برخی شهروندان به ادارۀ آب باقوشخانه هم مراجعه کرده‌اند، ولی پاسخ درخوری دریافت نکرده‌اند. ما با شرکت آب و فاضلاب هم تماس می‌گیریم، به ما می‌گویند که آب می‌فرستیم. اما هیچ خبری نمی‌شود و مشکل همچنان پابرجاست. شرکت آبفا می‌گوید آب ذخیره کنید، اما وضعیت فعلی برای ساکنان عسکریه و دشتستان به‌گونه‌ای نیست که حتی بتوانند، آب ذخیره کرد. آب اصلاً وصل نمی‌شود. روشن‌کردن کولر آبی ممکن نیست و شهروندان در این منطقه به استفاده از اسپیلت و پنکه روی آورده‌اند.

همچنین مریم یکی دیگر از شهروندان اصفهانی است که دراین‌باره می‌گوید: ما ساکن شیخ صدوق هستیم. در این تابستان و مشخصاً هفته‌ای که گذشت بارها قطعی آب داشتیم. قطعی‌ها به‌گونه‌ای است که حدود ۲ شب تا ۸ صبح آب وصل و مابقی روز قطع است.

ضعف سامانۀ آبرسانی در مقایسه با توسعۀ روزافزون اصفهان

درحالی‌که مردم اصفهان در برخی از نقاط شهر از افت فشار و قطعلی‌های طولانی‌مدت در یک شبانه‌روز گلایه دارند، مسئولان می‌گویند گرمای امسال بی‌سابقه است و ما تلاشمان را کرده‌ایم. حسین اکبریان، مدیرعامل آبفای استان اصفهان، به ایسنا اظهار کرد: سامانۀ آبرسانی اصفهان بزرگ باید متناسب با افزایش جمعیت و گسترش شهرنشینی آن توسعه یابد. لازمۀ تحقق این مهم نیز تخصیص اعتبارات است.

او با بیان اینکه توزیع آب در اصفهان به‌صورت هوشمند و با استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌ها در حال انجام است، گفت: در روزهای اخیر، دما به‌طور بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است. مصرف نیز هم‌پای افزایش گرما، به‌علت روشن‌بودن مداوم وسایل سرمایشی روند افزایشی دارد. درواقع، تعادل بین منابع و مصارف آب از میان رفته و همین امر به افت فشار در برخی از محلات شهر اصفهان منجر شده است.

این مسئول شرکت آب و فاضلاب اصفهان بیان کرد: لازم است که مردم استان به‌منظور بهره‌مندی همگان از نعمت آب شرب سالم و پایدار، مصارف غیرضروری خود را به صفر برسانند. توجه به این نکته سبب می‌شود تا دست‌کم ۱۵درصد از مصارف خود را کاهش دهند.

اکبریان با اشاره به جنبه‌های مثبت آب و فاضلاب اصفهان توضیح داد: با مدیریت هوشمند شبکه و استفاده از سامانه تله‌متری درحال‌حاضر در هیچ‌یک از شهرستان‌هایی که تحت ‌پوشش سامانۀ آبرسانی اصفهان بزرگ‌اند، معضلی در زمینه تأمین آب نداریم.

مدیرعامل آبفای استان اصفهان افزود: علی‌رغم آنچه گفته شد، در تعدادی از محله‌های شهر اصفهان به‌ویژه در منطقۀ ۴ به‌علت قدمت شبکه و تناسب‌نداشتن جمعیت آن با زیرساخت‌های آب و فاضلاب، گاهی در طبقات مشکل افت فشار آب پیش آمده است.

وی در تکمیل بحث ادامه داد: البته برای ساکنان طبقات نیز تمهیداتی وجود دارد. به‌وسیلۀ تانکرهای آبرسانی سیار، آب توزیع می‌شود و ساختمان‌هایی که مخزن آب و پمپ استاندارد دارند، دچار مشکل نمی‌شوند؛ چون در ساعاتی که فشار شبکه مناسب است، مخازن آن‌ها آبگیری می‌شود. در لحظاتی از روز که افت فشار وجود دارد، از آب ذخیره‌شده استفاده می‌کنند.

اکبریان با نظر به دیگر محلات اصفهان تصریح کرد: مشکل محله‌هایی مانند صاحب روضات، خیابان پنج رمضان و باهنر با اجرای پروژه‌هایی که طی یک سال اخیر صورت گرفت، رفع شده است. اکنون، توان تأمین آب در اصفهان نسبت به پارسال تغییر نکرده؛ درحالی‌که دمای هوای امسال در مقایسه با تابستان سال گذشته ۳ درجه سلسیوس افزایش داشته است. براساس تجربه باید گفت که به ازای هر درجه افزایش دما، مصرف آب نیز ۵ درصد افزایش می‌یابد.

ایسنا مسئلۀ این روزهای آب شهری را با علی صالحی، سخنگو و عضو هیئت‌رئیسۀ شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در میان گذاشت. از وی خواسته شد تا از نظر و پیگیری شورای شهر در این خصوص صحبت کند و اگر تاکنون شورای شهر تمهیدات و تصمیماتی داشته است را مطرح کند. صالحی به خبرنگار ایسنا گفت: اصل موضوع افت فشار یا قطعی آب با وظایف مدیریت شهری ارتباطی ندارد.

او سپس اظهار کرد: اما مسئله آب جزو مطالبات به‌حق مردم است و به شورای اسلامی شهر اصفهان نیز انتقال داده‌اند. این موضوع به نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز گفته شده است و ظاهراً آنان در حال پیگیری مسئله آب هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۵-۱۵ ۱۶:۴۶

سلام. این همه سرمایه در کشور به راحتی به ارگان هایی که اصلا هیچ ضرورتی بر وجودشون هم نیست داده میشه بعد به مسائل حیاتی مثل آب و برق و ... که میرسه همش حرف از عدم تخصیص بودجه هست!

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۱۵ ۱۶:۴۷

به اداره آب که زنگ میزنی عزیزان زحمت کش که البته خودشون هم کارمند هستند و تقصیری ندارند به مشترکانی که به دلیل کم بودن فشار آب و یا قطعی آب تماس می گیرند تنها یک نسخه می پیچند! نصب مخزن و پمپ آب! عزیزان این راه حل مشکل نیست. مشکل چند نفر رو حل می کنه ولی برای تعداد بیشتری مشکل ایجاد می کنه حتی اگر همه کاملاً اصولی نصب کنند! چرا که مخزن ها دائم و تقریباً ٢۴ ساعته در حال پر شدن خواهند بود و در زمان کمی توسط پمپ و با فشار زیاد مخازن تخلیه می شوند. این یعنی تا زمانی که تمام مردم پمپ و مخزن نذارن مشکل ادامه دار خواهد بود. یکسری مخصوصاً در مناطق روستایی ندارن ١٠ میلیون برای یک واحد هزینه کنند! یکسری هم به دلایل دیگر. این وسط تنها فروشندگان پمپ و مخزن هستند که سود می برند. مشکل باید ریشه ای بررسی و حل بشه. با ایجاد منابع جدید. با اختصاص بودجه اساسی.