• یکشنبه / ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1403051308548
  • خبرنگار : 50105

تاثیر جنبش بایکوت و تغییر چشم‌انداز اقتصادی اسرائیل

سرنوشت تاریک اقتصاد رژیم صهیونیستی علیرغم خاموشی رسانه‌ای

سرنوشت تاریک اقتصاد رژیم صهیونیستی علیرغم خاموشی رسانه‌ای

جنبش بایکوت، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم علیه رژیم صهیونیستی (BDS) فراتر از یک روند نمادین است و ضربات ویرانگر و ملموسی به اقتصاد رژیم صهیونیستی وارد کرده و خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، بی‌ثباتی مالی در بازار رژیم صهیونیستی به طور فزاینده‌ای آشکار شده و خواهد شد. داده‌های بورس اوراق بهادار تل آویو (TASE) برداشت‌های قابل‌توجه و تغییرات مالی را نشان داد که بر تأثیر اقتصادی جنبش بایکوت تمرکز داشت.

سرنوشت تاریک اقتصاد رژیم صهیونیستی علیرغم خاموشی رسانه‌ای

طبق گزارش سیتیزن، یکی از مدیران بانکی رژیم صهیونیستی واقعیت تلخی را افشا کرد که نهادها و شرکت‌های متعلق به رژیم صهیونیستی با احتیاط بی‌سابقه‌ای از سوی سرمایه‌گذاران بین‌المللی مواجه شدند. این احتیاط، که با تحریم غیررسمی تحریک شد، منجر به خروج قابل‌توجهی از بازار اسرائیل شد.

از زمان آغاز آخرین درگیری غزه، بیش از ۳۴ میلیارد شکل از بازار سهام رژیم صهیونیستی خارج شد. این محاصره اقتصادی خاموش، جزر و مد در حال تغییر وجدان جهانی را با قدرت نشان داد. نوسانات چشمگیر در بازار سرمایه نشان‌دهنده افزایش فعالیت مالی و بی‌ثباتی بالقوه در بازار بود. آمارهای ارائه شده بر کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران در بازار رژیم صهیونیستی تأکید کرد که احتمالاً تحت تأثیر جنبش جهانی بایکوت و درگیری‌های منطقه‌ای جاری است.

علاوه بر این، تغییراتی در درآمد حاصل از فعالیت‌های مختلف بازار مشاهده شد که منعکس‌کننده تعدیل‌های مالی و واکنش‌ها به شرایط در حال تحول بازار بود. با این حال، کاهش تعداد روزهای معاملاتی و تغییرات موثر به کاهش درآمد حاصل از معاملات کمک کرد. این اختلالات عملیاتی یا تغییرات راهبردی پیامدهای مالی گسترده‌تر بی‌ثباتی مداوم را برجسته کرد.

رئیس سازمان امنیتی رژیم صهیونیستی تاکید کرده که این روند پیش از درگیری غزه بوده است، اما به دلیل خشونت‌های مداوم تشدید شد. این جنگ مهاجرت سرمایه‌گذاری خارجی را تسریع کرده است و اقتصاد رژیم صهیونیستی را به موقعیتی پرمخاطره سوق داد. این کاهش سریع آسیب‌پذیری‌های سیستمی عمیق‌تری را در چارچوب اقتصادی رژیم صهیونیستی آشکار کرد، که اکنون با موج بی‌امان نارضایتی جهانی آشکار شده است.

جنبش بایکوت به عنوان پاسخی غیرخشونت آمیز به رفتار ظالمانه رژیم صهیونیستی با فلسطینیان ظاهر شد. این خواستار پایان‌ دادن به یک سری از بی‌عدالتی‌هاست. قانونگذاران ایالات‌متحده، تحت تأثیر لابی قدرتمند طرفدار رژیم صهیونیستی، به دنبال خفه‌کردن این جنبش بوده‌اند.

کارمندان و سهامداران اپل با انتشار نامه‌ای از این شرکت خواسته بودند تا کمک‌های مالی کارکنان خود به سازمان‌های مرتبط با اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه و شهرک‌های غیرقانونی در کرانه باختری را متوقف کند. این نامه خواستار تحقیقات فوری و خاتمه این حمایت مالی رژیم صهیونیستی‌ بود که منعکس‌کننده مخالفت فزاینده شرکت‌ها علیه سیاست‌های رژیم صهیونیستی است.

این موضوع بیانگر لحظه‌ای حساس است که در آن وجدان شرکتی در برابر همدستی در ظلم و ستم مورد حمایت دولت قیام  و درخواست‌های گسترده‌تر برای عدالت و پاسخگویی را منعکس خواهد کرد.

در ابتدا، دولت و رسانه‌های رژیم صهیونیستی تا حد زیادی جنبش بایکوت را رد کردند. تشدید مبارزات علیه بایکوت نگرانی عمیقی را در ساختارهای قدرت رژیم صهیونیستی در مورد انکار جهانی فزاینده سیاست‌های این رژیم آشکار می‌کند.

رابطه بین قانونگذاران ایالات‌متحده و منافع رژیم صهیونیستی به طور قابل ملاحظه‌ای قوی است که عمیقاً تحت تأثیر نفوذ سیاسی و مالی گروه‌های طرفدار اسرائیل مانند آیپک شکل گرفته است. نفوذ فراگیر آیپک بر فرسایش تصمیم گیری دموکراتیک واقعی به نفع خدمت به دستور کار یک قدرت خارجی تاکید می‌کند.

مقاومت در برابر جنبش بایکوت و درگیری‌های جاری در غزه موضوع عمیق‌تری را برجسته می‌کند که سرکوب سیستماتیک اعتراضات غیرخشونت‌آمیز است که اغلب منجر به نتایج شدیدتر می‌شود. علاوه بر این، فشار مالی فزاینده بر رژیم صهیونیستی می‌تواند به زودی منجر به درخواست‌ها برای کمک مالی ایالات‌متحده شود که با توجه به چالش‌های اقتصادی خود آمریکا، چشم‌اندازی نگران‌کننده است. تغییر مسیر بالقوه پول مالیات‌دهندگان ایالات‌متحده برای نجات اقتصاد اسرائیل موضوعی بحث برانگیز است که می‌تواند بحث‌های عمومی قابل‌توجهی را برانگیزد.

تأثیر اقتصادی تحریم رژیم صهیونیستی علیرغم خاموشی رسانه‌ای فراگیر، عمیق و در حال افزایش است. جنبش بایکوت که در پی عدالت و برابری استوار است، پیوسته با مقاومت شدید قدرت‌های سیاسی و شرکتی ریشه‌دار مواجه می‌شود. شبکه پیچیده ارتباطات بین قانونگذاران ایالات‌متحده و منافع رژیم صهیونیستی، آب‌ها را بیشتر گل آلود می‌کند و نور روشنی را بر نفوذ مخرب لابی‌های خارجی بر سیاست‌های آمریکا می‌افکند. همانطور که وضعیت آشکار می‌شود، ضرورت گزارش دهی شفاف و عادلانه در مورد این موضوعات حیاتی بیش از پیش ضروری می‌شود.

سرنوشت تاریک اقتصاد رژیم صهیونیستی علیرغم خاموشی رسانه‌ای

توقف ساخت کارخانه ۲۵ میلیارد دلاری اینتل

کمپین بایکوت به نقل از سایت بیزینس هیومنرایت، اینتل ساخت کارخانه ۲۵ میلیارد دلاری را در رژیم صهیونیستی متوقف کرد و این بزرگترین پیروزی تاکنون برای کمپین بایکوت در بحبوحه جنگ علیه غزه است.

اینتل عنوان کرد که رژیم صهیونیستی همچنان یکی از سایت‌های اصلی تولید و تحقیق و توسعه جهانی برای این شرکت است و در دسامبر گذشته، دولت رژیم صهیونیستی موافقت کرد که به اینتل کمک مالی ۳.۲ میلیارد دلاری برای ساخت یک کارخانه میکروچیپ ۲۵ میلیارد دلاری در جنوب رژیم صهیونیستی بدهد و آن را بزرگترین سرمایه‌گذاری بین‌المللی در این کشور خواند.

این خبر با شاخص‌های مداوم کاهش تکان دهنده در اقتصاد رژیم صهیونیستی همزمان است. پیش از این مودیز رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی را برای اولین‌بار در تاریخ خود کاهش داد. چشم انداز رتبه بندی رژیم صهیونیستی نیز به منفی تغییر کرد که منعکس کننده بدهی رو به رشد، کسری بودجه و مشکلات اقتصادی ساختاری آن بود.

طبق اعلام خبرگزاری افغان، این جنبش با پیوستن آفریقای جنوبی و کشورهای اروپایی بیشتر به جنبش فلسطینی برای تحریم کالاهای اسرائیلی با پیشرفت ربرو شده است. اتحادیه اروپا در اقدامی کالاهای تولیدشده در اسرائیل را از معافیت حقوق گمرکی خارج کرد.

جنبش بایکوت به طور رسمی در سال ۲۰۰۵ توسط ائتلافی متشکل از بیش از ۱۷۰ اتحادیه فلسطینی، انجمن‌های حرفه‌ای، شبکه‌های پناهندگان، انجمن‌های زنان و سایر نهادهای جامعه مدنی فلسطینی راه اندازی شد که با هم از سازمان‌ها و افراد خواستند تا تحریم‌های گسترده ای را اعمال کنند و واگذاری سرمایه‌گذاری را اجرا کنند.

ابتکارات علیه اسرائیل مشابه آنچه در آفریقای جنوبی در دوران آپارتاید اعمال شد. بسیاری از سازمان‌های دانشجویی، انجمن‌های دانشگاهی و انواع دیگر گروه‌ها بعداً این ابتکار را پذیرفتند. فعالان این جنبش از مصرف‌کنندگان در سراسر جهان می‌خواهند که کالاهای ساخت رژیم صهیونیستی را تحریم کنند و از صرف هزینه برای فیلم‌ها، موسیقی و سایر محصولات فرهنگی رژیم صهیونیستی خودداری کنند.

بریتانیکا گزارش کرد که علاوه بر محدودیت‌های اقتصادی، جنبش بایکوت از رد آکادمیک و فرهنگی اسرائیل حمایت می‌کند. یک راهبرد رایج بایکوت این بوده است که هنرمندان موسیقی و افراد مشهور را ترغیب کند که از اسرائیل دیدن یا اجرا نکنند. این تاکتیک موفقیت‌هایی را برای جنبش به دست آورده است، زیرا نوازندگانی مشهور کنسرت‌های خود را در اسرائیل لغو کرده‌اند.

از زمان فراخوان این کمپین در سال ۲۰۰۵، صدها کمپین در سراسر جهان راه اندازی شده است که شرکت‌ها، دانشگاه‌ها و افراد دارای منافع مالی در اسرائیل را هدف قرار می‌دهند. دانشجویان ده‌ها دانشگاه در ایالات‌متحده و بریتانیا، از جمله دانشگاه کلمبیا، دانشگاه مینه‌سوتا و دانشگاه منچستر، قطعنامه‌ها یا همه‌پرسی‌های غیرالزام‌آوری را به تصویب رسانده‌اند که در آن توصیه می‌شود که نهادهای حاکم دانشگاه از اسرائیل جدا شوند. حدود ۱۶۰ اقدام این کمپین تا سال ۲۰۲۴ را گروه  دانشجویی در بیش از ۷۰ کالج و دانشگاه در ایالات‌متحده در نظر گرفته بود.

این جنبش همچنین حذف سرمایه‌گذاری از دارایی‌هایی را که از عملیات نظامی رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند، ترویج می‌کند و به دنبال اعمال تحریم‌هایی است که به طور فرضی می‌تواند شامل تحریم‌های تسلیحاتی، مسدود شدن دارایی‌ها یا موانع تجاری باشد.

بایکوت با بسیاری از فلسطینی‌ها و حامیان آنها در سراسر جهان ارتباط برقرار کرده است. اما تلاشی هماهنگ در رژیم صهیونیستی و ایالات‌متحده برای وضع قوانین علیه آن صورت گرفته است. تجزیه وتحلیل موسسه بروکینگز نشان داد، گزارشی از دولت اسرائیل در سال ۲۰۱۵ فاش شد و تخمین زد که بایکوت ممکن است سالانه ۱.۴ میلیارد دلار برای اقتصاد اسرائیل هزینه داشته باشد.

رژیم صهیونیستی برخی از حامیان بایکوت را که یهودیان نیز در میان آنها حضور دارند، از ورود به کشور منع کرده است. و ۳۸ ایالت ایالات متحده، تا سال ۲۰۲۴، قوانین ضد بایکوت را وضع کرده اند. چنین قوانینی، پیمانکاران ایالتی را ملزم می‌کند که متعهد شوند که در بایکوت شرکت نخواهند کرد، یا از ایالت‌ها می‌خواهند که در شرکت‌هایی که از اهداف جنبش حمایت می‌کنند سرمایه‌گذاری نکنند.

بسیاری از منتقدان بر این باورند که برآوردن خواسته‌های جنبش مستلزم این است که رژیم صهیونیستی دیگر به عنوان یک کشور یهودی وجود نداشته باشد. بنابراین، دولت رژیم صهیونیستی، همراه با بسیاری از مؤسسات یهودی این جنبش را به عنوان ضد یهود محکوم می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha