• چهارشنبه / ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۵:۱۵
  • دسته‌بندی: هوش مصنوعی
  • کد خبر: 1403050905970
  • خبرنگار : 71589

سامانه «چشم کوسه» برای دوری از کوسه‌ها

سامانه «چشم کوسه» برای دوری از کوسه‌ها

سامانه جدید موسوم به «چشم کوسه»(SharkEye) متشکل از پهپادهای مجهز به هوش مصنوعی برای شناسایی کوسه‌ها و ارسال هشدار لحظه‌ای به افراد حاضر در ساحل‌هاست.

به گزارش ایسنا، پهپادهای مبتنی بر هوش مصنوعی تحت عنوان سامانه «چشم کوسه»(SharkEye) امکان شناسایی سریع کوسه‌ها را حتی در عمق آب می‌دهد و هشدارهای پیامکی سریع را برای مسافران و شناگران ساحل در کالیفرنیای آمریکا صادر می‌کند.

آزمایشگاه علوم اقیانوسی بنیوف(BOSL) از دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا قصد دارد پروژه پهپادی جدیدی را با هدف نظارت بر فعالیت کوسه‌ها در زیر آب اقیانوس آغاز کند.

ابتکاری به نام «چشم کوسه»(SharkEye) نه تنها یک برنامه تحقیقاتی است، بلکه در تلاش است تا به یک ابزار ایمنی جامعه با پشتیبانی هوش مصنوعی تبدیل شود.

سامانه «چشم کوسه» پهپادهایی با هوش مصنوعی هستند که هشدارهای احتیاطی را برای کسانی که برای هشدار در مورد کوسه‌های احتمالی در دریا ثبت‌نام کرده‌اند، صادر می‌کند.

ارسال هشدار متنی به محض مشاهده کوسه‌ها

در این سامانه اگر کوسه‌ای مشاهده شود، بلافاصله برای حدود ۸۰ نفری که تاکنون ثبت‌نام کرده‌اند، از جمله ناجیان غریق، صاحبان فروشگاه‌های موج سواری و همچنین والدین یا سرپرستان کودکانی که در مناطق ساحلی شنا می‌کنند، پیام ارسال می‌شود.

سی‌ان‌ان امروز گزارش داد که این ابزار ایمنی از فناوری ویدئویی برای جمع آوری داده‌ها و تجزیه و تحلیل رفتار کوسه‌ها استفاده می‌کند.

علاوه بر این، ضبط ویدئو به یک مدل یادگیری ماشین بصری رایانه‌ای مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه می‌شود. فناوری هوش مصنوعی به رایانه‌ها اجازه می‌دهد تا اطلاعات جمع‌آوری‌شده از طریق تصاویر و ویدیوهای پهپاد را به سرعت اسکن کنند.

این اطلاعات به هوش مصنوعی آموزش می‌دهد تا کوسه‌های سفید بزرگ را در نزدیکی ساحل شناسایی کند.

گزارش شده است که کوسه‌های سفید بزرگ در کالیفرنیا در گذشته به طور قابل توجهی به شهروندان حمله کرده‌اند. علاوه بر این، این کوسه‌ها عمدتاً جوان هستند.

در سال ۲۰۲۲ گزارش شد که بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، ناجیان غریق در کالیفرنیا شاهد افزایش پنج برابری در مشاهده کوسه‌های سفید بزرگ بوده‌اند و بیشتر آنها را کوسه‌های جوان تشکیل می‌دادند.

این گزارش همچنین به وضعیتی اشاره کرد که زمانی که تیمی از محققان دانشگاه ایالتی کالیفرنیا از یکی از بخش‌های ساحل بازدید کردند، در فاصله دو مایلی با ۴۰ کوسه سفید بزرگ روبرو شدند.

ابتکاری برای ایمن نگه داشتن گردشگران ساحلی

نیل ناتان از BOSL و فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد می‌گوید: تشخیص خودکار کوسه می‌تواند برای بسیاری از جوامع واقعا مفید باشد.

در تلاش برای ایمن نگه داشتن افرادی که برای تفریح به ساحل می‌روند، مناطق مختلف در سراسر جهان اقدامات و پروتکل‌هایی را برای شناسایی کوسه‌ها تنظیم کرده‌اند.

با این حال، چنین ابتکاراتی چالش برانگیز بوده است، زیرا چشمان انسان باید دائماً هوشیار و روی نمایشگرها متمرکز باشند.

علاوه بر این، مشاهده غیر خودکار از طریق دوربین‌ها همیشه اجازه نمی‌دهد تا دید واضحی داشته باشید، چرا که عوامل غیرقابل کنترلی مانند تابش نور خورشید یا شرایط ناپایدار آب و هوایی می‌تواند دید کاربر را تار کند.

در حالی که حملات مرگبار کوسه‌ها ممکن است زیاد رخ ندهد، اما پرسه زدن کوسه‌ها در سواحل کالیفرنیا برخی از ساحل‌نشینان را ترسانده است.

بنابراین پهپادهای مجهز به هوش مصنوعی مانند SharkEye می‌توانند امکان شناسایی سریع کوسه‌ها را فراهم کنند و هشدارهای سریعی را برای مردم ارسال کنند.

این فناوری همچنین در تلاش است تا بر چالش خلبانان و هدایتگران پهپادها و هواپیماهای بدون سرنشین غلبه کند تا کوسه‌ها را از قایق سواران، موج‌سواران و حتی دلفین‌ها متمایز کنند. اینجاست که هوش مصنوعی وارد می‌شود، چرا که هوش مصنوعی برای ردیابی کوسه‌ها دقیق‌تر از چشم انسان عمل می‌کند و برای همین منظور آموزش دیده است.

طبق سی‌ان‌ان پروژه SharkEye قصد دارد مدل خود را رایگان و در دسترس محققان قرار دهد تا آن را اصلاح کنند یا توسعه دهند و یک برنامه مبتنی بر هوش مصنوعی ایجاد کند که استفاده از آن برای افرادی مانند ناجیان غریق و علاقه‌مندان به پهپادها آسان باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha