به گزارش ایسنا، مراسم تحلیف مسعود پزشکیان از ساعت ۱۶ امروز با حضور رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی آغاز شد که از بخش های مهم این مراسم نواختن سرود ایران، خوشآمدگویی رئیس مجلس شورای اسلامی، سخنرانی رئیس قوه قضاییه، برگزاری مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید و در نهایت سخنرانی مسعود پزشکیان خواهد بود.
این مراسم با حضور نمایندگانی از ۸۸ کشور متشکل از ۱۱۰ هیات و سازمان بین المللی و همچنین مهمانان داخلی در سطح رئیس دفتر مقام معظم رهبری، رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس خبرگان رهبری، دبیر شورای نگهبان قانون اساسی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، جمعی از وزرا و مسئولان دولت سیزدهم و مقامات بلندپایه کشوری و لشگری برگزار می شود.
از روز گذشته به تدریج هیات های مختلف خارجی وارد تهران شده اند و مسعود پزشکیان از عصر دیروز تا کنون با مقامات مختلفی از کشورهای آفریقای جنوبی، سوریه، کوبا، یمن، مالزی، ارمنستان، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان و همچنین جهاد اسلامی فلسطین و حزب الله و ... دیدار کرده است. رئیس جمهور کشورمان همچنین با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه هم گفت و گوی تلفنی داشت.
گزارش کامل دیدارهای رئیسجمهور نهم با مهمانان تحلیف چهاردهم را می توانید در این گزارش مرور کنید.
همچنین محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی از صبح امروز در دفتر خود در بهارستان میزبان مقامات کشورهای مختلفی بود که به منظور شرکت در مراسم تحلیف چهاردهمین دوره ریاست جمهوری به تهران سفر کردهاند که اخبار مربوط به آن را نیز می توانید اینجا بخوانید.
گزارش کامل ایسنا از مراسم تحلیف چهاردهم را نیز می توانید در این لینک مرور کنید.
****
با توجه به اینکه از روز گذشته فرودگاه امام خمینی میزبان مهمانان خارجی است که از سراسر دنیا برای حضور در این مراسم خود را به تهران رسانده اند، مقامات کشورهای مختلف در حین اقامت در تهران دیدارهایی را با رهبر معظم انقلاب اسلامی داشته اند.
حضرت آیت الله خامنهای در دیدار امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان و هیات همراه، سیاست و اولویت اصلی جمهوری اسلامی ایران را گسترش روابط با کشورهای منطقه بهویژه کشورهای همزبان و دارای فرهنگ، تاریخ و دین مشترک دانستند و تاکید کردند: جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آماده همکاری صمیمانه با تاجیکستان در زمینههای مختلف است. زبان فارسی یکی از اشتراکات مهم ایران و تاجیکستان و افغانستان است و باید برای حفظ و گسترش این زبان و جلوگیری از برخی تلاشها برای انزوای آن، همکاریهای بیشتری انجام شود.
مقام معظم رهبری همچنین در دیدار نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان و هیات همراه، سیاست قطعی و ثابت جمهوری اسلامی ایران را گسترش روابط با همسایگان بهویژه ارمنستان دانستند و تأکید کردند: ما جداً معتقد به توسعه روابط با ارمنستان هستیم و همکاریها میان دو کشور بر اساس منافع تعریف شده و بدون در نظر گرفتن سیاستهای دیگران، با قوت ادامه خواهد داشت.
ایشان بر حفظ تمامیت ارضی ارمنستان تأکید کردند و گفتند: جمهوری اسلامی ایران مسیر زنگزور را به ضرر ارمنستان میداند و همچنان بر این موضع خود ایستادگی دارد.
در ادامه رهبر انقلاب در دیدار اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و زیاد النَّخاله دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، با تجلیل از ایستادگی و مقاومت کمنظیرمردم مظلوم غزه، تاکید کردند: امروز بلندترین پرچم اسلام در دست ملت فلسطین و مردم غزه است و به برکت این مقاومت زمینه ترویج بیش از پیش اسلام فراهم آمده است.
****
محمدجواد ظریف رئیس شورای راهبری انتخاب وزرای دولت چهاردهم با انتشار پستی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس گزارشی از انتخاب وزرای دولت چهاردهم ارانه کرد و نوشت: دیشب، دوشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۳، آخرین جلسهٔ شورای راهبری برگزار شد و این شورا به کارش پایان داد. این شورا در بیش از ۳۰ جلسهٔ نیمروزی توانست برای هر کرسیِ کابینه پیشنهادهای کمیتهها و شخصیتهای ملی به رئیس جمهور را ارزیابی شاخصمحور کند و بعد از گفتگوهای تفصیلی و نظرخواهی مخفی گزینههای برتر را به رئیس جمهور معرفی کند.
محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور هم در دیدار اعضای هیات رئیسه ادوار فراکسیون امید مجلس دهم این فراکسیون را یکی از منسجم ترین فراکسیون های ادوار مجلس دانست و بر ضرورت همگرایی مجلس و دولت در پیشبرد اهداف متعالی نظام تاکید کرد و گفت: رئیس جمهور محترم بر اساس شناخت دقیق از وضعیت کشور به درستی بر مولفه های وفاق و همدلی در کشور تاکید دارند و به نظر می رسد با گفت وگوی ملی که ایده آن از مجلس دهم شکل گرفته بود می توان در راستای وفاق و همدلی حرکت کرد.
همچنین دریابان علی شمخانی مشاور سیاسی رهبری انقلاب اسلامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس ابراز امیدواری کرد که با فاصله گرفتن از تقابل و افزایش تعامل، چالشهای داخلی و تحریمهای خارجی قابل رفع است.
انتهای پیام
نظرات