• سه‌شنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403050905562
  • خبرنگار : 71664

مدیرعامل سازمان انتقال خون اعلام کرد

۵۰ سالگی سازمان انتقال خون در ایران/تامین خون سالم و کافی در کشور

۵۰ سالگی سازمان انتقال خون در ایران/تامین خون سالم و کافی در کشور

مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان انتقال خون و «روز ملی انتقال خون»، دستاوردهای این سازمان را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، در پیام مصطفی جمالی درباره پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان انتقال خون با شعار  «نیم‌قرن اهدای خون، اهدای زندگی» آمده است:« امروز در پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان انتقال خون بر قله های افتخار ایستاده‌ایم و در راستای عملیاتی نمودن یکی از اهداف «سند چشم انداز ایران در افق ۱۴۰۴» هم اکنون کشور برتر منطقه در زمینه طب انتقال خون هستیم، به نحوی که با شاخص اهدای خون ۲۷ در هزار نفر جمعیت، همتراز کشورهای توسعه یافته بوده و از نظر شاخص سلامت خون نیز برتر از برخی کشورهای توسعه یافته و پیشرفته دنیا هستیم.  

 افتخار داریم که همگام با ۵۰ سالگی سازمان انتقال خون، بهبود کیفیت زندگی عزیزان تالاسمی را در اولویت قرار داده‌ایم و با اقداماتی نظیر تامین خون کم لکوسیت، تعیین گروه های فرعی خون و غربالگری آنتی بادی، تلاش می کنیم مناسب‌ترین و سازگارترین خون را برای این عزیزان و تمامی بیمارانی که نیاز به دریافت مکرر خون دارند، فراهم‌کنیم.

امروزه دانش و تکنولوژی طب انتقال خون در ایران، نه تنها تامین خون نادر برای بیماران را میسر ساخته، بلکه با عضویت کشورمان در بانک بین‌المللی خون های نادر، امکان تامین خون های کمیاب از سایر کشورها برای هموطنان مان فراهم شده است. همچنین، تامین سلول های بنیادی غیرخویشاوند و امکان انجام آزمایش توالی یابی ژنتیک به روش نوین NGS برای بیماران نیازمند به پیوند سلول های بنیادی خون ساز در انتقال خون کشورمان فراهم گردیده و استقرار سیستم نوین غربالگری و انجام آزمایش غربالگری مولکولی (NAT) نیز با حذف خطرات ناشی از انتقال ویروس های هپاتیت و ایدز در دوره پنجره، موجب ارتقای چشمگیر شاخص های سلامت خون شده است.  

ایران سالهاست که تنها «همکار سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی» در زمینه آموزش و پژوهش سلامت خون می باشد و این بدان معنی است که انتقال خون در کشورهای منطقه با کمک سازمان انتقال خون ایران توسعه می‌یابد، دانش انتقال خون توسط متخصصان کشورمان به آنها منتقل می‌شود، شیوه های جذب اهداکننده، غربالگری، فراوری پلاسما، استانداردها و ... توسط این سازمان به کشورهای منطقه آموزش داده می شود و برگزاری چندین سمینار علمی بین‌المللی موفق در این زمینه، ابعادی از این فعالیت‌های شاخص است.   

این سازمان مصداق کامل تصدی مردم بر امور خود است به نحوی که امروز با مشارکت گسترده مردم، نه تنها خون مورد نیاز بیماران توسط هموطنان ایثارگر و سخاوتمندشان به واسطه این سازمان تامین می گردد، بلکه اعتماد ملی و اعتبار این سازمان تا آنجا در قلب مردمان ریشه دار شده است که توسعه و عمران مراکز اهدای خون را نیز در قالب خیرین بر عهده می‌گیرند و امروز شاهد توسعه روزافزون مراکز خیرساز در سطح کشور هستیم.

 این سازمان به ویژه در سال های اخیر، عدالت استانی در تامین تجهیزات، امکانات و دسترسی به تمامی خدمات انتقال خون را سرلوحه برنامه های خود قرار داده است، به نحوی که خدمات ارائه شده در استان های محروم کشور نیز مشابه استان تهران می باشد. همچنین تامین خون سالم و کافی و برقراری عدالت در توزیع خون، همواره شعار این سازمان اسن و پاسخ صد درصدی به نیاز مراکز درمانی به خون و فراورده های آن، افزایش ذخایر خون از ۴ روز به ۸ روز و افزایش ذخایر استراتژیک از جمله دستاوردهای اخیر سازمان است که بدون همکاری کارکنان و متخصصان خدوم سازمان که آنان را سربازان گمنام سلامت می‌دانم و نیز اهداکنندگان سخاوتمندی که از آنها به عنوان سرداران گمنام سلامت یاد می‌کنم، میسر نمی‌شد و اعتقاد دارم هرجا که تعهد، تخصص، همدلی و ایثار یک جا جمع شوند، مسیری درخشان گشوده خواهد شد که ما در میانه آن گام برمی‌داریم.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۹ ۱۱:۳۴

اسلامشهروشهرهای اطراف انتقال خون ندارند