• دوشنبه / ۸ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1403050804572
  • خبرنگار : 71567

روش جلوگیری از رسوب آسفالتین در مخازن نفتی

نتایج محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر ثبت جهانی شد

نتایج محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر ثبت جهانی شد

نتایج تحقیقات پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینه بررسی کلوخه های آسفالتین در جریان درهم لوله در یکی از مهم‌ترین ژورنال‌های بین‌المللی با ضریب تاثیر ۱۵.۱ منتشر شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مقاله سیده فاطمه حسینی دانش‌آموخته دکتری تحت راهنمایی دکتر مهرداد مظفریان و مشاوره دکتر بهرام دبیر از اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی این دانشگاه و دکتر هری ون دن اکر از دانشگاه لیمریک ایرلند با عنوان A coupled DEM-CFD analysis of asphaltene particles agglomeration in turbulent pipe flow در ژورنال بین‌المللی  Chemical Engineering Journal منتشر شد.

تضمین جریان، از مسائل مطرح در صنایع نفت امروز است. به این معنا که در طول عمر پروژه این اطمینان خاطر وجود داشته باشد که محصول تولیدی از مخزن به کمک ستون چاه و خطوط انتقال، بدون دردسر به محل فروش برسد. تشکیل و نشست هیدروکربن‌های سنگین از مهم‌ترین موانع تحقق این هدف است، زیرا مشکلات فراوانی در صنایع استخراج،  انتقال و فرآورش نفت ایجاد می‌کند.

از آنجایی که حذف رسوبات هیدروکربنی سنگین با روش های معمول همانند استفاده از حلال‌ها، بازدارنده‌ها و روش‌های مکانیکی هزینه بر و مشکل‌ساز است، بررسی پدیده‌های تجمع، شکست و نشست ذرات آسفالتین در جریان سیال با استفاده از روش های محاسباتی  ضروری می‌باشد.

روش مورد استفاده در این مقاله، تمامی نیروها و حرکات ذرات در مقیاس میکرونی را محاسبه کرده و اطلاعات دقیقی از رشد ذرات آسفالتین تحت شرایط جریانی فراهم می‌کند.

در این پژوهش، تجمع ذرات آسفالتین در جریان درهم با استفاده از دو نرم افزار تجاری Ansys Fluent  و EDEM با کوپل چهار طرفه انجام شد.

به دلیل وجود ذرات بسیار ریز آسفالتین، هزینه‌ محاسباتی در این روش بسیار بالاست. بنابراین در این پژوهش، برای اولین بار روش مقیاس‌بندی جدیدی به منظور کاهش زمان اجرا و افزایش گام زمانی ارائه شد.

روش ارائه شده در این مقاله نه تنها برای ذرات آسفالتین، بلکه برای تمامی ذرات چسبنده قابل استفاده است. در نهایت با استفاده از روش مقیاس‌بندی ارائه شده، شبیه‌سازی ذرات آسفالتین در لوله‌ای با جریان درهم انجام شد و نتایج به صورت کیفی و کمی مقایسه شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha