به گزارش ایسنا، یکی از معضلات صنایع، تولید حجم زیادی پساب است که آلودگی و تخریب محیط زیست را به همراه دارد. از این رو یکی از شرکتهای دانشبنیان با تولید موادی تصفیهکننده به نام پلی آلومینیوم کلراید مانع گسترش آلودگیهای زیست محیطی پسابها شده است. این ماده خاصیت منعقد کنندگی آلایندهها را دارد.
پلی آلومینیوم کلراید یا پودر پک (PAC) یکی از منعقد کنندههای متداول در صنایع تصفیه آب و فاضلاب است. کلوئیدها ذرات معلق کوچک در آب هستند که نمیتوانند به علت وزن سبک و ثبات آنها بطور طبیعی حل و فصل شوند، به همین دلیل این ذرات موجب کدورت در آب و باعث ایجاد کثیفی و آلودگی در آب میشوند و یکی از موادی که به این منظور مورد مصرف قرار میگیرد، پلی آلومینیوم کلراید است.
در کشور تنها نوع مایع آن به تولید میرسید، اما یک شرکت دانشبنیان موفق به تولید نوع پودری و جامد این ماده شده است. تاکنون شرکتها نوع مایع پلی آلومینیوم کلراید را وارد کشور کرده و با تبدیل آن به مایع، آن را به بازار عرضه میکردند، ولی این شرکت دانشبنیان پک مایع با فرمولاسیون انحصاری را به تولید رسانده است.
این ماده به دلیل ترکیبات آن مزایای جدیدی را برای حذف آلایندههای آب و پساب ایجاد کرده که از آن جمله میتوان به حذف کدورت و مواد معلق، مواد آلی و روغنی، انواع رنگها، یونهای فلزی خطرناک و حذف BOD و COD تا بیش از ۸۰ درصد اشاره کرد.
قابلیتهای این روش تصفیه پساب، امکان بازچرخانی آب را فراهم کرده است. همچنین این مواد فاقد مواد مضر برای طبیعت است و علاوه بر قدرت بالاتر تصفیه کنندگی، قیمت آن نیز ۳۰ تا ۵۰ درصد صرفه اقتصادی دارد.
این مواد تصفیهکننده در صنایعی چون نساجی و رنگرزی برای حذف انواع رنگهای ری اکتیو(واکنشی)، پلی استر و پیگمنت، صنایع کارتنسازی و کاغذ سازی و سلولزی برای حذف الیاف، رنگ، نشاسته و مواد آلی، صنایع رنگ و رزین، سنگشویی، غذایی، لبنی، نوشیدنی و فولادی و نیروگاهی کاربرد دارد.
انتهای پیام
نظرات