• یکشنبه / ۷ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403050704081
  • خبرنگار : 50212

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس عنوان کرد

لزوم فعال کردن ظرفیت‌های دانش‌بنیان بخش کشاورزی توسط جهاد دانشگاهی

لزوم فعال کردن ظرفیت‌های دانش‌بنیان بخش کشاورزی توسط جهاد دانشگاهی

ایسنا/مرکزی نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم فعال کردن ظرفیت‌های دانش‌بنیان بخش کشاورزی توسط جهاد دانشگاهی گفت: این نهاد انقلابی باید بستر توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش کشاورزی را مهیا کرده و توسعه دهد تا سهم کشاورزی از حوزه دانش بنیان افزایش یابد.

نادرقلی ابراهیمی در آستانه فرا رسیدن ۱۶ مردادماه سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص تنوع و گستردگی خدمات و فعالیت‌های جهاددانشگاهی و برنامه ریزی برای بهره مندی از دستاوردهای این نهاد اظهار کرد: جهاد دانشگاهی جوشیده از انقلاب اسلامی است و در قالب یک مجموعه علمی تخصصی برای حل مسائل کشور در ابعاد مختلف شکل گرفت. این نهاد با برخورداری از یک فضای علمی و دانشگاهی و به صورت یک نهاد مستقل دستاوردهای دانشی زیادی برای نظام اسلامی داشته است.

وی با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی یک مجموعه اثرگذار در تولید علم، دانش و فناوری و ثروت آفرینی به شمار می‌رود، اظهار کرد: فعالیت این نهاد انقلابی در طول سال‌های گذشته منجر به تغییر نظام تولید علم و ورود علم و دانش به عرصه تجاری سازی و استفاده از علم در حوزه های درآمدزایی و اشتغال شده است.

وی فعالیت با رویکرد و نگاه جهادی را از ویژگی‌های ممتاز این نهاد برشمرد و افزود: در جوامع دانشگاهی بروکراسی خاصی حاکم است اما نهاد جهاد دانشگاهی توانسته است کارهای ارزشمندی در حوزه‌های مختلف با راه‌اندازی آزمایشگاه‌های مرجع، کاربردی و ارائه خدمات دانش بنیان انجام دهد که تاثیرات فراوانی در رونق تولید و اشتغال آفرینی برای کشور دارد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی در تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» و اهداف کلان جمهوری اسلامی ایران بهره گرفت، گفت: یکی از بخش‌های مهم اقتصادی کشور با ایجاد اشتغال برای افزون بر چهار میلیون نفر، بخش کشاورزی است که به سنت، تاریخ، قدمت و فرهنگ تولیدات کشاورزی ایران در دنیا بر می‌گردد.

وی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی بزرگترین مشارکت را در حوزه اقتصاد کشور دارد، اظهار کرد: حرکت‌های علمی، جهادی، فناورانه، پژوهشی و دانش‌بنیان در بخش کشاورزی می‌تواند موجب جهش در حوزه تولید بخش کشاورزی شود و جریان جدیدی از افزایش بهره‌وری را به دنبال داشته باشد. در واقع جهاد دانشگاهی در بخش‌های مختلف آب و خاک، زراعت، باغبانی، دامپروری، اصلاح نژاد و ژنتیک گیاهی و جانوری و درختان مقاوم به کم آبی، آفات و بیماری‌ها و از همه مهمتر مقاوم به شرایط شوری و استرس زا اقدامات خوبی انجام داده است اما باید این نوع فعالیت‌ها تقویت و همه گیر شود.

ابراهیمی با تاکید بر لزوم فعال کردن ظرفیت‌های دانش‌بنیان بخش کشاورزی توسط جهاد دانشگاهی گفت: این نهاد انقلابی باید بستر توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش کشاورزی را مهیا کرده و توسعه دهد تا سهم کشاورزی از حوزه دانش بنیان افزایش یابد.

وی با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه دامی نیز گفت: در حوزه‌های مربوط به نژادهای برتر، دوقلوزایی و چندقلوزایی در گوسفند و بز و نژادهای پرتولید دام سنگین برای تولید فرآورده‌های لبنی و پروتئینی نیز اقداماتی صورت گرفته است که یک حرکت جدید منجر به افزایش بهره وری تلقی می‌شود.

این نماینده مردم در خانه ملت با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی، مردمی و خصوصی است، گفت: جهش تولید با مشارکت مردم زمانی محقق خواهد شد که مداخلات مردمی در آن شکل بگیرد و از آنجاکه بخش کشاورزی یک بخش خصوصی و مردمی است و بنیاد و پایه آن بر مبنای مردم پایه گذاری شده است، قطعا بستر اصلی برای تحقق شعار سال فراهم است و کشاورزان می‌توانند با رونق تولید در این بخش ضمن درآمدزایی و تصاحب بازارهای جهانی با صادرات محوری محصولات، نقش موثری در خودکفایی کشور داشته باشند.

وی درخصوص عملکرد جهاددانشگاهی به عنوان نهاد معین دولت‌های مستقر، در تقویت روحیه خودباوری و کادرسازی برای نظام اسلامی، گفت: جهاد دانشگاهی در دوران فعالیت خود عملکرد موثری در حوزه ماموریت‌های خود داشته و خدمات این نهاد به ویژه در حوزه ایجاد و توسعه پژوهشکده‌ها و مجموعه‌های ایجاد شده نظیر پژوهشکده رویان، ناباروری، خون بندناف و ... تاثیرگذار بوده است.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه خدمات جهاد دانشگاهی در حوزه‌های گوناگون علمی، تحقیقاتی، پژوهشی، آموزشی، درمانی و ... موجب تامین نیازهای کشور شده است، افزود: عملکرد جهاد دانشگاهی بیانگر آن است که در مرزهای دانش جهان امروز قدم برداشته است که نشان از برنامه ریزی، خلاقیت، ایده پروری و استفاده از تمامی فرصت‌ها و ظرفیت‌های علمی کشور و جهان دارد.

وی افزود: با استفاده از ظرفیت‌های علمی و مردمی جهاد دانشگاهی و با اتکا به دانش نخبگانی و دانشمندان می توانیم نیازهای کشور را برطرف کرده و مشکلات را از سر راه برداریم و قطعا تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی تاثیری در توسعه و پیشرفت کشور نخواهد داشت. با بهره گیری از دانش جوانان کشور می توانیم بسیاری از گره ها و موانع تولید به ویژه تولیدات غذایی را برطرف کنیم چرا که اگر کشوری امنیت غذایی داشته باشد قطعا امنیت ملی آن تضمین شده و با اتکا به داشته های ملی مذهبی، مشارکت مردمی، علم درون زا و برون نگر مراحل توسعه را با سرعت برای رسیدن به قله طی خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha