دکتر حامد شمس در گفت و گو با ایسنا گفت: چرای دام در زمان گرمای شدید باعث ایجاد استرس گرمایی و گرما زدگی در دام میشود که این امر میتواند اثرات مخربی بر وزنگیری حیوان به دلیل کاهش مصرف خوراک، تولید شیر، باروری، رفاه و بهرهوری کلی دامداری بگذارد.
وی خاطرنشان کرد: به جهت کاهش استرس گرمایی در گله، دامداران باید پیش از بروز این مخاطره برنامه ریزیهای لازم را انجام داده و طبق همان برنامه ریزی گله را مدیریت کنند.
رئیس شبکه دامپزشکی قوچان گفت: با انجام اقدامات پیشگیرانه سادهای مثل خودداری از چرای دام در گرمای شدید این روزها، ایجاد سایهبان و تهویه مناسب در محل نگهداری دامها، در اختیار گذاشتن آب خنک و تمیز به طور مداوم برای دامها به منظور کاهش دمای بدن میتوان تنش گرمایی در دام را به حداقل رساند و از اثرات مخرب آن بر سلامت، تولید و بهرهوری دامداری جلوگیری کرد.
وی از وجود ۳۸۰ هزار دام سبک و سنگین در شهرستان قوچان خبر داد و از دامداران خواست به جد هشدارهایی که از سوی کارشناسان دامپزشکی برای حفاظت بهتر از دام صادر میشود را جدی بگیرند.
استرس گرمایی در دام، پدیدهای است که به دنبال افزایش دمای محیط و عدم توانایی بدن حیوان در تنظیم دمای داخلی خود، رخ میدهد.
انتهای پیام
نظرات