• جمعه / ۵ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۰
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1403050503097
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

گامی بلند در تحریم‌زدایی در صنعت نفت ایران

ساخت دستگاه «جریان‌سنج چندفازی» نفت و گاز اروندان وارد مرحله اجرا شد

ساخت دستگاه «جریان‌سنج چندفازی» نفت و گاز اروندان وارد مرحله اجرا شد

پروژه ساخت بار اول دستگاه جریان‌سنج چندفازی (MPFM) در شرکت نفت و گاز اروندان با استفاده از دانش و توان داخلی و همت یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی وارد فاز اجرایی شد.

به گزارش ایسنا، عیسی نویری، رئیس پژوهش و توسعه شرکت نفت و گاز اروندان و مجری این طرح با اشاره به اینکه نخستین دستگاه MPFM سیار ساخته‌ شده در ایران با همکاری شرکت نفت و گاز اروندان و یک شرکت دانش‌بنیان در بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران رونمایی شده بود؛ افزود: در ادامه پروژه ساخت بار اول دستگاه جریان‌سنج چندفازی، ساخت دستگاه مرجع چهار اینچ، تعمیر و بازسازی هشت دستگاه MPFM موجود در منطقه نفتی دارخوین و تغییر کاربری دو دستگاه به‌صورت سیار در دستور کار قرار گرفت که ایده ساخت سیار این دستگاه در دنیا بسیار نوآورانه و بدون مشابه است.

رئیس پژوهش و توسعه شرکت نفت و گاز اروندان درباره اهمیت این پروژه گفت: این دستگاه به‌ علت فناوری بالا و استفاده از فناوری هسته‌ای در آشکارسازهای آن، ۱۰۰ درصد کالای تحریمی و غیرقابل واردات بود و پس از توقف خدمات کالیبراسیون، تعمیرات و روزآمدکردن نرم‌افزاری این تجهیزات از سوی شرکت‌های تولیدکننده خارجی، دستگاه‌های موجود یک‌به‌یک از رده خارج و غیرقابل استفاده شدند. همچنین به‌واسطه تأثیر خروجی داده‌های دستگاه MPFM در پیش‌بینی تولید، افزایش تولید بهینه‌سازی فرایند فرآورش بومی‌سازی این تجهیز در صنعت نفت ایران بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری،این پروژه گامی مهم به‌منظور خودکفایی و تحریم‌زدایی در صنعت نفت ایران است. بومی‌سازی این دستگاه افزون بر صرفه‌جویی ارزی، امکان تعمیر و نگهداری و روزآمدکردن نرم‌افزاری آن در داخل کشور را فراهم می‌کند.

این پروژه می‌تواند به افزایش تولید، بهینه‌سازی فرایند فرآورش و صرفه‌جویی در هزینه‌ها در صنعت نفت کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha