در همین راستا مطلبی از شهلا خلفی، کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان ممسنی میخوانیم:
علاوه بر کافی بودن میزان غذا در دوران بارداری، تعادل و تنوع مواد غذایی نیز نقش مهمی در سلامت مادر و جنین دارد. مادرانی که بارداری خود را با سوء تغذیه آغاز میکنند یا در طول دوره بارداری وزنگیری مناسبی ندارند، احتمال تولد نوزاد کم وزن و نارس در آنها افزایش مییابد؛ بنابراین برای جلوگیری از وزن گیری کمتر از حد انتظار و بروز مشکلات ناشی از آن باید نکات تغذیهای زیر مدنظر قرار گیرد:
_ افزایش دریافت گروه شیر و لبنیات که بهتر است به صورت پرچرب باشد.
_ معرفی جانشینهای غذایی به مادر باردار و مصرف همه گروههای غذایی در طول یک روز
_ استفاده از مربا، عسل، خرما، شیره انگور و شیره خرما همراه با صبحانه
_ استفاده از دست کم دو میان وعده سالم در طول روز
_ افزایش دریافت واحدهای گروه نان و غلات در وعدههای اصلی
_ افزودن مقداری کره یا روغن زیتون به غذا در هر وعده غذایی برای مقوی کردن غذا
_ استفاده از سبزیهای رنگی و انواع سالاد همراه غذا (به منظور زیبا بودن و افزایش اشتها و تمایل به غذا خوردن)
_ جلب حمایت همسر و اعضای خانواده برای ایجاد محیطی ایمن و توام با آرامش برای صرف غذا
_ پرهیز از مصرف آب و سالاد قبل از صرف غذای اصلی (برای جلوگیری از کاهش اشتها)
_ مصرف پوره سیب زمینی و جوانه گندم
_ مصرف انواع دسرهای شیرین بعد از غذا از قبیل فرنی، شله زرد، کیکهای میوهای، خرما و حلوا
_ حذف غذاهای بد هضم و آزار دهنده سیستم گوارش از برنامه غذایی مادر
_ مصرف روزانه یک عدد قرص مولتی ویتامین مینرال، ویژه دوران بارداری
_ مصرف منظم صبحانه به عنوان کاملترین و مهمترین وعده غذایی
_ استفاده از انواع حبوبات پخته، خشکبار و انواع آجیل خام به عنوان میان وعده
_ مادران باردار برای بهرهمندی از خدمات مشاوره تغذیه به صورت رایگان، میتوانند به کارشناسان تغذیه مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی سطح استان مراجعه کنند.
انتهای پیام
نظرات