• چهارشنبه / ۳ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403050301987
  • خبرنگار : 50980

توصیه‌های یک پزشک برای جلوگیری از گرمازدگی؛

فعالیت ورزشی را به صبح یا شب منتقل کنید 

فعالیت ورزشی را به صبح یا شب منتقل کنید 

ایسنا/همدان عضو هئیت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در خصوص فعالیت فیزیکی در فصل تابستان، گفت: ضرر ورزش و فعالیت فیزیکی در ساعات گرم تابستان و سر ظهر بسیار  بیشتر از فواید آن است و بهتر فعالیت ورزشی خود را در این ایام به صبح زود و شب منتقل کنیم. 

دکتر محمدحسن انتظاری در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، درباره  تغذیه در فصل گرما و راه‌های پیشگیری  از گرمازدگی، تصریح کرد: امسال شاهد گرمترین  روزها در ۳۰ سال اخیر هستیم بنابراین لازم است که  برای پیشگیری از گرمازدگی برنامه غذایی مربوط فصل گرم سال برای خود و خانواده تنظیم کنیم.

 وی با بیان اینکه امسال علاوه بر گرما بسیاری از استان‌های کشور  با پدیده آلودگی هوا مواجه هستند، اظهار کرد: آلودگی و گرمای هوا اثر تشدیدکننده نسبت به یکدیگر دارند، به عبارتی در شرایط که آلودگی هوا در استانی مستقر باشد فرد زودتر از حالت عادی  احساس گرما و تنگی تنفس خواهد داشت.

عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید تهران با بیان اینکه افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، بانوان باردار و کهنسالان در این شرایط باید  تا حد امکان کمتر از منزل خارج شوند، تأکید کرد: کمبود آب و الکترولیک در بدن سبب گرمازدگی می‌شود بنابراین قدم اول برای پیشگیری از گرمازدگی نوشیدن آب کافی است.

 انتظاری با بیان اینکه  نوشیدن آب کافی، خوردن میوه و سبزیجات، سالاد میوه، خربزه، طالبی و...  در فصل تابستان توصیه می‌شود، ادامه داد: نمی‌توان عطش خود را دوران تابستان با نوشیدن نوشابه، نوشیدنی‌های بسیار شیرین، چای، قهوه و ... رفع کرد و بهتر است کمبودآب با نوشیدن آب طبیعی و خوردن میوه‌ها و سبزیجات تامین شود.

وی با بیان اینکه نباید برای رفع عطش نباید یک طالبی کامل یا بطری آب به یکباره خورد و باید اندک اندک در طول روز  مصرف شود، تصریح کرد: مصرف فست و فود، چیپس، پفک و سایر تنقلاب آب بدن را کم می‌کند و سبب تشنگی و گرمازدگی می‌شود.

انتظاری با بیان اینکه قرار گرفتن در هوای خنک و یا دوش آب سرد به عنوان اولین گام برای رفع  گرمازدگی شناخته می‌شود، خاطرنشان کرد: در صورتی که با فرد گرمازده روبرو شدید، در اولین اقدام بیمار را از محیط گرم خارج کرده و یا مقداری یخ زیر بغل بیمار قرار داده و سپس با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید. لازم است در وعده ناهار از غذاهای آبکی، کم گوشت استفاده شود و بهتر است غذاهای پر پروئتین را به موعده شام منتقل کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم ضمن تاکید به مصرف آب و دوغ خیار در فصل تابستان، گفت: برخلاف فصل زمستان بهتر است که از نمک بیشتری استفاده کنند و وعده صبحانه هم از خیار و گوجه به همراه پنیر استفاده کنند.

وی با بیان اینکه خیار، گوجه‌فرنگی و سبزیجات جذب آب را کم می‌کنند و این عمل سبب می‌شود فرد دیرتر آب بدن خود را از دست بدهد، اظهار کرد: استفاده برنج مخلوط همچون لوبیا پلو، عدس پلو به همراه ماست سبزیجات و سالاد در ایام تابستان توصیه می‌شود .

  وی با اشاره به اینکه لبنیات نیز به ویژه ماست در گرمای تابستان جایگزین مناسبی برای گوشت است، افزود: ماست ترکیب شگفت‌انگیزی از پروتئین، کلسیم و کربوهیدرات است که هم احساس سیری می‌آورد و هم حاوی میکرو ارگانیسم‌های فعالی است که قدرت سیستم ایمنی بدن و معده را افزایش می‌دهد.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha